Dodane dnia 21-11-2012 21:18
Jedna z reprezentacyjnych sal w Villa Baiano przystrojona była odświętnie, wielkie żyrandole rzucają oślepiające niemal światło na czerowny dywan, pośrodku którego stoi Prezydent w swym nowym fraku, prosto spod igły. Po drugiej stronie pomieszczenia - najlepsi synowie Eskwilinii, czekając na wywołanie z szeregu.
- Szanowni Państwo!
Cieszę się mogąc gościć tu dziś gościć elitę Eskwilinii.W podzięce za swój trud i oddanie krajowi odbiorą dziś nagrodę.
- Odznaczam Adama de Sigmunda - Gwiazdą Niepodległości Eskwilinii za załugi w dziele tworzenia niepodległej Eskwilinii oraz aktywny udział dalszym jej rozwoju, a także Srebrnym Medalem Państwowym (II klasa) za nieprzeciętne sukcesy trenerskie, widoczne w osiągnięciach klubu Gryf Lodziensis.
- Odznaczam Cheewazza Khadila - Krzyżem Komandorskim Orderu Bene Merenti (I klasa) za wzorowe wykonywanie funkcji ministra gospodarki, a wcześniej doradcy w tym ministerstwie oraz osiągnięcia w działalności publicznej, a także Srebrnym Medalem Państwowym (II klasa) za nieprzeciętne sukcesy trenerskie, widoczne w osiągnięciach klubu Rzeźnicy Łodzia.
Były (tak, były, chociaż niektórzy mieli co do tego wątpliwości) premier Eskwilinii zaniemógł, niestety, na pewną tropikalną chorobę i z tej przyczyny order odbierał zastępca.
- Odznaczam Giovanniego Duarte - Krzyżem Kawalerskim Orderu Bene Merenti (II klasa) za sumienną wielomiesięczną służbę w Siłach Zbrojnych Rzeczypospolitej.
Komendant Główny armii, w paradnym mundurze i z szabelką u boku, był wyraźnie wzruszony.
- Odznaczam Tomasza Antera - Srebrnym Orderem Cyrkla (II klasa) za działalność polityczną w celu odnowy życia publicznego kraju, zwłaszcza jego sfery samorządowej.
Tomasz Anter: Ekhm... Dziękuję Prezydentowi za odznaczenie... Dziękuję tym wszystkim, którzy wspierali mnie w moich działaniach, którymi zasłużyłem na tak wysokie odznaczenie. Dziękuję bardzo.
*uścisk dłoni z Prezydentem*
- Odznaczam Raula Hugo - Srebrnym Orderem Cyrkla (II klasa) - za działalność polityczną w celu odnowy życia publicznego kraju i za społecznikowską wrażliwość na potrzeby ludzi pracy - zwykłych obywateli Rzeczypospolitej
Raul Hugo: Dziękuję, Panie Prezydencie. Mimo, iż często nasze poglądy są sprzeczne, wywodzimy się z różnych opcji politycznych, cieszę się, że mogę z donem tu dzisiaj być. Pracujmy razem dla dobra Eskwilinii. Bo ono jest najważniejsza. De Wilczyno: Również się cieszę. Mam nadzieję, że ta współpraca wyda liczne owoce. Raul Hugo: I ja na to liczę.
*Uścisk dłoni, Prezydent klepie dona Hugo po ramieniu, a ten szepcze mu coś do ucha. Trudno dociec, co*
- Odznaczam Maximiliana von Weremana - Srebrnym Medalem Państwowym (II klasa) za nieprzeciętne sukcesy trenerskie, widoczne w osiągnięciach klubu S.P. Tre Fiori Grodno
- Odznaczam Olafa Ostrogockiego - Brązowym Medalem Państwowym (III klasa) za sukcesy trenerskie, widoczne w osiągnięciach klubu Łowca Janowo.
Olaf Ostrogocki: Bardzo dziękuję za medal. Mam nadzieję, że w następnym sezonie uda mi się wygrać, choć walka z pewnością będzie zaciekła. De Wilczyno: Na pewno. Życzę donowi powodzenia.
- Odznaczam Dymitra Ilijewa - Brązowym Medalem Państwowym (III klasa) za sukcesy trenerskie, widoczne w osiągnięciach klubu Spartak Siane.
Salus Rei publicae suprema lex esto.
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.