Związek Winkulijski
Krąży widmo Unii nad Nordatą... - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Wątek: Krąży widmo Unii nad Nordatą... (/showthread.php?tid=5061)

Strony: 1 2

RE: Krąży widmo Unii nad Nordatą... - Waksman - 18 Paż 2022

XD
Waksman nie planuje bawić się w Parlament Unijny ani w politykę, pozdrawiam.

RE: Krąży widmo Unii nad Nordatą... - Alfred Fabian - 18 Paż 2022

(18 Paż 2022, 20:18:30)Waksman napisał(a): XD

Spoko, po prostu byłem szczery Tongue

(18 Paż 2022, 20:39:23)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a):
(18 Paż 2022, 20:18:30)Waksman napisał(a): XD

Spoko, po prostu byłem szczery Tongue

No spoko, swoją szczerością pokazałeś, że przedkładacie prywatne spiny i uprzedzenia ponad wyższy i szczytny cel. No bo po co współpracować, tam jest Waksman, który po prostu tam jest, to my nie będziemy współpracować. S*rmaci to jednak stan umysłu.

Yikes, tak, jasne. Dbamy o swój interes, bo mikronacje to zabawa, a nie zobowiązanie. Nie chcemy się bawić w piaskownicy z osobami, z którymi się spinamy, tak? Wchodziłbyś do takiej Unii, gdyby był tam, nie wiem, taki, Sewybrał na przykład? Współpracować międzynarodowo da się i bez łączenia się w jednolito-grudowate organizmy, tylko trzeba chcieć. A ja mam wrażenie, że Unia przedkłada zawiązanie kolejnej koalicji, tylko dla papierka, zamiast zająć się współpracą. Szkoda, że tak postrzegany jest ten "wyższy i szczytny cel".

Oczywiście, że bym się bawił w takiej piaskownicy. Tyle, że wtedy moim celem byłoby albo ograniczenie interakcji z taką osobą, jeśli nie byłaby przyjaźnie do mnie nastawiona, albo pogodzenie się i zakopanie toporu wojennego. Tyle, że to jest to zdrowe i racjonalne podejście, którego niektórym niestety brakuje.

I nie, nie robimy tego tylko dla papierka. Wam się tak wydaje, bo żyjecie tylko z uprzedzeń i domysłów, którymi napędzacie całą tą karuzele niechęci czy do samej Unii czy do mojej osoby. Ale to czas udowodni, że jesteś w dużym błędzie.

Cytat:Ale to czas udowodni, że jesteś w dużym błędzie.

Też mam nadzieję, że jesteśmy w dużym błędzie i Unia udowodni, że się co do niej myliłem. A na razie, trzeba poczekać i zobaczyć, co czas przyniesie. Sam, życzę wszelkiego dobrego, zresztą sam wiesz, że moje wsparcie cały czas masz, bo ci już i tak trochę pomogłem w niektórych sprawach pomimo tych moich rzekomych uprzedzeń Tongue  Nie, żebym ci coś wypominał xD

(18 Paż 2022, 21:30:12)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a):

Też mam nadzieję, że jesteśmy w dużym błędzie i Unia udowodni, że się co do niej myliłem. A na razie, trzeba poczekać i zobaczyć, co czas przyniesie. Sam, życzę wszelkiego dobrego, zresztą sam wiesz, że moje wsparcie cały czas masz, bo ci już i tak trochę pomogłem w niektórych sprawach pomimo tych moich rzekomych uprzedzeń Tongue  Nie, żebym ci coś wypominał xD

Nie nie, weźmy poprawkę na to, że ta wymiana zdań między nami teraz to część mikronacyjnej zabawy gdzie wcielamy się w swoje postacie. Poza zabawą dobrze wiesz, że nic do ciebie nie mam i jestem ci ogromnie wdzięczny za pomoc, której mi udzieliłeś Tongue

RE: Krąży widmo Unii nad Nordatą... - Alfred Fabian - 19 Paż 2022

(18 Paż 2022, 21:34:11)Waksman napisał(a):
(18 Paż 2022, 21:30:12)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a):

Nie nie, weźmy poprawkę na to, że ta wymiana zdań między nami teraz to część mikronacyjnej zabawy gdzie wcielamy się w swoje postacie. Poza zabawą dobrze wiesz, że nic do ciebie nie mam i jestem ci ogromnie wdzięczny za pomoc, której mi udzieliłeś Tongue

No mam nadzieję Big Grin W każdym razie czekam na rozwój Unii, udowodnijcie mi, że się myliłem. Że potraficie organizować fajne eventy międzynarodowe, że warto Was odwiedzać, że szeroka współpraca międzynarodowa jest jak najbardziej wykonalna i da się z tego wyciągnąć esencję mikronacji. Liczę na to!