Związek Winkulijski
Edelweiss atakuje? - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Wątek: Edelweiss atakuje? (/showthread.php?tid=5252)

Strony: 1 2 3 4

RE: Edelweiss atakuje? - Artur Kardacz - 15 Lip 2023

"Nikogo nie chcieliśmy atakować, to tylko gra wojenna." No fajnie, tylko jacy dowódcy zrzekają się obywatelstwa i wszystkich funkcji z powodu gry wojennej i narracji w imię większego dobra (pobudzenie aktywności)? Coś tutaj grubo poszło nie tak.

RE: Edelweiss atakuje? - Alfred Fabian - 15 Lip 2023

(15 Lip 2023, 00:27:25)Artur Kardacz napisał(a): "Nikogo nie chcieliśmy atakować, to tylko gra wojenna." No fajnie, tylko jacy dowódcy zrzekają się obywatelstwa i wszystkich funkcji z powodu gry wojennej i narracji w imię większego dobra (pobudzenie aktualności)? Coś tutaj grubo poszło nie tak.

Powtórzę to jeszcze raz. Niektórzy potraktowali sprawę zbyt poważnie, jakby Edelweiss naprawdę było agresorem, który może komukolwiek zagrozić. Chyba jedynym mniej wiarygodnym agresorem byłaby Leocja.

No z tego co czytam to wróżyli sobie spore sukcesy w hipotetycznym starciu. Padały nawet takie słowa jak masakra i strzelanie do bezbronnych. W tym starciu to Edelweiss stawiało siebie wyżej, głównie dzięki znacznej przewadze technologicznej.

Mówić mogli, ale bądźmy poważni, jak stawiali się w pozycji "agresorów" to co innego mówić mieli?

RE: Edelweiss atakuje? - Mateusz Żmigrodzki - 15 Lip 2023

(15 Lip 2023, 00:38:50)Artur Kardacz napisał(a): Padały nawet takie słowa jak masakra i strzelanie do bezbronnych.

[Obrazek: Putinsmiech.jpg]

Wybaczcie - musiałem xD

RE: Edelweiss atakuje? - Erik Otton von Hohenburg - 15 Lip 2023

(15 Lip 2023, 00:27:25)Artur Kardacz napisał(a): "Nikogo nie chcieliśmy atakować, to tylko gra wojenna." No fajnie, tylko jacy dowódcy zrzekają się obywatelstwa i wszystkich funkcji z powodu gry wojennej i narracji w imię większego dobra (pobudzenie aktywności)? Coś tutaj grubo poszło nie tak.

powiedzieli mobikom, że to tylko ćwiczenia? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

RE: Edelweiss atakuje? - Joahim von Ribertrop - 15 Lip 2023

(15 Lip 2023, 00:07:59)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Ja tylko mam jedno pytanie do przedstawicieli Fenocji i Voxlandu - @Benji @Joahim von Ribertrop - co wyście k***a wymyślili?
Że jestem z siebie kurwa dumny.

A zresztą wyjątkowo przyjacielska wizyta VSBW w Nowej Kurlandii nie była moim pomysłem, to był akurat pomysł Windsora, i szło mniej więcej tak:
Cytat:Femme: A masz jakieś wojsko?
Windsor: Ja mam! Ja mam!
Tzn ojciec ma ale ja zarządzam
Podrobię podpis
Ja: Jak na Vaaralndy to nawet sam ten podpis mogę dać

(15 Lip 2023, 00:07:59)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Szczerze, staliście się współudziałowcami w jednym z największych w historii spektakli, któremu dorównać może chyba tylko Operacja "Busola".
Wy mnie na litość po "Busoli" nie weźmiecie, ja wciąż uważam że Południowcy powinni wtedy tam siedzieć i dupy nie ruszać! (WURST...!)

RE: Edelweiss atakuje? - Mateusz Żmigrodzki - 15 Lip 2023

(15 Lip 2023, 03:07:25)Joahim von Ribertrop napisał(a):
(15 Lip 2023, 00:07:59)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Ja tylko mam jedno pytanie do przedstawicieli Fenocji i Voxlandu - @Benji @Joahim von Ribertrop - co wyście k***a wymyślili?
Że jestem z siebie kurwa dumny.

No to bądźcie z siebie kurwa dumni. Jeśli chcececie być, to bądźcie. Pozdro.

(15 Lip 2023, 00:29:34)Alfred Fabian napisał(a):
(15 Lip 2023, 00:27:25)Artur Kardacz napisał(a): "Nikogo nie chcieliśmy atakować, to tylko gra wojenna." No fajnie, tylko jacy dowódcy zrzekają się obywatelstwa i wszystkich funkcji z powodu gry wojennej i narracji w imię większego dobra (pobudzenie aktualności)? Coś tutaj grubo poszło nie tak.

Powtórzę to jeszcze raz. Niektórzy potraktowali sprawę zbyt poważnie, jakby Edelweiss naprawdę było agresorem, który może komukolwiek zagrozić. Chyba jedynym mniej wiarygodnym agresorem byłaby Leocja.

Jeszcze jedno. Ja bym tak nie deprecjonował armii Edelweiss. W ich szeregach służą/służyli Ronon Dex, Piotr Pawłow, Albert Espada, są to osobiście które posiadają ogromną wiedzę w dziedzinie wojskowości i potrafią stworzyć coś mocnego.

To prawda, Hannibal wygrywał wielkie bitwy z ogromnym handicapem, ale nawet on w ciągu kilku miesięcy nie stworzył niezwyciężonej armii, zajęło mu to trochę więcej czasu. Nie sądzę, aby nawet tak wybitni dowódcy mikroświata jak Ronon Dex, Piotr Pawłow, czy Albert Fryderyk de Espada byli w stanie tego dokonać.