25 Lip 2019, 21:25:20
Wasza Królewska Wysokość Królu Netopii Arturze Kardaczu
Bracie, Fazilu Emre
Rozumiem, że często emocje prowadzą nas ponad wyżyny i sprawiają, że jesteśmy w stanie zrobić rzeczy, których normalnie byśmy nie zrobili. Wiem, że wyrok zapadł już dawno, a władza sądownicza w osobie Henryka Wespucciego jest obecnie nieobecna, jednakże to nie jest powód, aby się niepotrzebnie buzować oraz nakręcać. Warto wziąć głęboki wdech i wydech oraz ochłonąć.
Przede wszystkim, warto zwrócić uwagę, że kandydatów na prezydenta jest czterech, sądy są niezależne i apolityczne, natomiast wyrok został wydany zgodnie z prawem. Może warto wyciągnąć rękę na zgodę i być tym mądrzejszym, pogodzić się i nie truć sobie dalej życia wzajemnie?
Przypomnij sobie bracie słowa Koranu: "człowiek powiedział do Proroka, salallahu alayhi wasallam: „Doradź mi!” Prorok powiedział, „Nie złość się.” Mężczyzna zapytał (o to samo) po raz kolejny, a Prorok powiedział w każdym przypadku, „Nie złość się i nie wściekaj.”"
Nie wściekaj się i ty, a rękę na zgodę wyciągnij. Czyż sam Allah z przyjemnością patrzyć będzie, gdy walczysz o swoje prywatne racje, zamiast o jego słowa? "tych, którzy powstrzymują gniew i przebaczają ludziom. Zaprawdę, Allah kocha"
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I

dodatkowo Fazil nie idzie do aresztu za "napisanie wiersza" tylko za niedostosowanie się do wyroku sądu w którym to miał mnie przeprosić. Jak wiemy nie chcę tego zrobić więc czekam tylko na decyzję sędziego. Tym bardziej teraz tłumaczenie że to dla sztuki itp. jest bez sensu bo typo idzie do więzienia za coś zupełnie innego.