10 Lis 2019, 22:45:48
Głosuję wszystkimi mandatami
ZA projektem ustawy
ZA poprawką (pierwszą)
ZA projektem ustawy
ZA poprawką (pierwszą)
To tylko Szarak

|
Ustawa o Instytucie Pracy
|
|
10 Lis 2019, 22:45:48
Głosuję wszystkimi mandatami ZA projektem ustawy ZA poprawką (pierwszą)
To tylko Szarak
10 Lis 2019, 22:50:48
Głosuje 3 mandatami Za projektem ustawy i za poprawkami. EDIT: jednak nie, głosuje jedynie za pierwszą poprawką, a nie za wszystkimi. ![]()
10 Lis 2019, 22:52:50
10 Lis 2019, 23:59:04
Ustawa: za Poprawki: pierwsza Wszystkie moje mandaty
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak
11 Lis 2019, 00:22:26
[pap=marsz]Parlament jednogłośnie przyjął ustawę i większością zwykłą zastosował poprawkę pierwszą. Proszę Prezydenta o dokonanie czynności opisanych w Art. 19. Konstytucji FN. Tekst ustawy:
Ustawa o Instytucie Pracy
z dnia ... listopada 2019 roku Art. 1. - Instytut Pracy Instytut Pracy jest organem podległym ministerstwu właściwemu ds. gospodarki. Art. 2. - Założenia instytutu pracy oraz wynagrodzenia 1. Celem działalności Instytutu Pracy jest uczciwe wynagrodzenie obywateli za ich aktywność w państwie. 2. Instytut Pracy wypłaca obywatelowi ilość pieniędzy zależną od progu postów, który obywatel osiągnął w miesiącu poprzedzającym wypłatę funduszy. 3. Progi wypłat za posty są następujące: 25 postów - 1800 renów 50 postów - 3800 renów 75 postów - 5600 renów 100 postów - 7500 renów 3. Wynagrodzenie wypłacane jest w przeciągu dwóch tygodni od końca miesiąca z konta Skarbu Państwa. 4. Prezes Instytutu wybierany jest przez ministra właściwego ds. gospodarki, a w przypadku niepowołania tegoż ministra - Prezydent Federacji Nordackiej. Art. 3. - Postanowienia końcowe Ustawa wchodzi w życie wraz z opublikowaniem w Dzienniku Ustaw. [/pap]
11 Lis 2019, 22:29:20
[pap=prez]Wysoka Izbo, Szanowny Panie Marszałku, Wielce Szanowni Państwo Posłowie, Prezydent Federacji Nordackiej działając na podstawie art. 19 Konstytucji Federacji Nordackiej z dnia 14 stycznia 2019 roku z późniejszymi zmianami postanowił podpisać niniejszą ustawę, podjętą przez Parlament. Druk aktu prawnego został już opublikowany w Dzienniku Ustaw. V Prezydent Federacji Nordackiej [/pap]
/-/ Henryk Wespucci
12 Lis 2019, 23:06:52
Jako obserwator (nie wiem czy mogę) chciałbym zadać jedno pytanie. Kwestia ta nie została poruszona podczas debaty a bynajmniej ja tego nie dostrzegłem. W jaki sposób będą liczone posty za miesiąc? Będzie to wykonywane ręcznie czy też będzie prowadzona jakaś statystyka na forum? Ustawa została przyjęta i nikt nie zwrócił uwagi na tak ważny szczegół techniczny, moim zdaniem powinien być on zawarty w ustawie.
13 Lis 2019, 19:51:51
Z tekstu ustawy wynika, że zajmować ma się tym specjalnie wyznaczony "prezes" i to najprawdopodobniej od niego będzie to zależało. Problem pojawi się kiedy prezes będzie "przysypiał". Wiadomo, że prezesowi nie będzie się ciągle chciało liczyć postów, więc może wprowadzić instytucje, która na wzór Suderlandzkiej będzie każdemu obywatelowi liczyła (a raczej przewodniczący instytucji).
To tylko Szarak
13 Lis 2019, 19:57:09
A może należałoby zrobić wątek lub jakąś specjalną stronę w której obywatele będą zgłaszać się po pieniądze z tytułu aktywności?
![]()
13 Lis 2019, 20:07:51
Może obywatele sami będą liczyć posty po to by dostać pieniądze ale nie wiem czy to dobry pomysł :/
Winewianin <3
Westlandczyk (-) Aleksander Novak |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |