• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wizyta delegacji sarmackiej
Po wręczeniu prezentów zaprosił Księcia i reszte delegacji do sali obrad gdzie miało nastąpić podpisanie umowy. 
Usiedli więc a Cesarz wziął do ręki pióro. Przeczytał powoli i uważnie umowe po czym zdjął pokrywke. 
Podpisał dość starannie i podał Księciu.
~JKW Jerzy I Izaak von Hohenburg 
Książę wziął do ręki długopis i najpierw upewnił się, że umowa jest na pewno dobrze spisana. Następnie podpisał  ją i ucisnął zadowolony dłoń Cesarzowi. Była to ważna i historyczna chwila dla wszystkich. Teraz każdy obywatel sarmacki i insulijski będzie mógł bez problemu działać na korzyść obydwu państw. Relacja między Sarmacją oraz Insulią jeszcze bardziej się zacisnęła.

[Obrazek: 99527777916551856_t.png]

Następnie Cesarz oraz Książę odbyli rozmowę. Między innymi rozmawiano o sytuacji na Nordacie, czy ogólnie o wydarzeniach w całym Pollinie. Również rozmawiano o sytuacjach w swoich krajach.
Wizyta przebiegła bardzo dobrze i przyjemnie. Książę był bardzo zadowolony z tak dobrej gościnności. Następnie wraz z delegacją udał się na odpoczynek do Ambasady Księstwa Sarmacji. Wieczorem czekało go przyjęcie.
Cesarz przybył już do sali balowej. Czekał na gości z Sarmacji a w tym czasie pilnował końcowych przygotowań.
Książę Arkadiusz Maksymilian wraz ze swoją delegacją na czele, zjawił się chwilę po 19 na przyjęciu. Usiedli przy stole na swoich wyznaczonych miejscach. Powoli Książę oraz Cesarz przygotowali się, by zaraz zabrać pokolei głos.
*Cesarz wstał po czym zabrał głos*

Wasza Wysokość, Droga matko, obywatele oraz wszyscy Sarmaci będący w Cesarstwie.
gdyż dzięki dzisiejszej umowie rozpoczynamy etap współpracy na linii Sarmacja-Insulia, która mam nadzieję będzie owocna.
Samemu pochodze z Sarmacji dlatego bardzo, ale to bardzo zależało i nadal będzie mi zależeć na dobrych kontaktach z Księstwem. Zresztą większość zawdzięczam właśnie Sarmacji oraz Sarmatom.
Mam nadzieje że to nie koniec sarmackich wizyt w moim państwie. Obiecuje iż Sarmaci zawsze otrzymają w Insulii schronienie... Przy tej okazji pragnę zaprosić Waszą Książęcą Mość na wakacje do Insulii.
Gdy obejmowałem tutejszy tron w głowie miałem ciągłe obawy o to, czy podołam wyzwaniom stojącym przed monarchą. Martwiłem się też o dobro nowych poddanych, swojej rodziny i przyjaciół z Sarmacji. Zmartwienia jednak szybko minęły co utwierdziło mnie w tym że moge ufać swej rodzinie. Dostałem także dużo wsparcia od innych m.in. od Henryka von Wattzau Adertisa, jego ojca Federanta a także od Jego Wysokości którego rady są cenne jak złoto.
Dzisiaj gdy żyje w Norington jako monarcha; serdecznie dziękuje Sarmacji za ukształtowanie mnie, mego światopoglądu i ogółem za wszystko.
Sarmacja zawsze będzie w moim sercu.
Jego Książęca Mość z uśmiechem wysłuchał przemowy Cesarza, po czym wstał i rozpoczął swoją mowę:

Wasza Cesarska Mość!
Wasze Ekscelencje!
Panie i Panowie!

Przekazuję na Państwa dłonie, szczególnie na dłonie Jego Cesarskiej Mości moje dziękczynienie za organizację owej wizyty oraz podjęcie mnie w tak gościnnych progach. Wyrażam radość z tego, że mogłem tutaj przybyć, aby zanieść słowa sarmackiej przyjaźni do Waszego Kraju licząc na dalszy rozwój obopólnych relacji.

Podczas mojej koronacyjnej mowy wygłoszonej u progu panowania powiedziałem zdanie: „pragnę wyrazić swą otwartość na wszelkie formy dialogu ze strony państw mikroświata”. Od tamtej chwili zrealizowałem dwie wizyty zagraniczne – gościłem w leockim Nowym Brzegu oraz przed dwoma miesiącami leoccy Namiestnicy gościli w Księstwie Sarmacji. Dzisiaj składam wizytę w Norringtonie, stolicy Cesarstwa Insulii. Jest to bardzo szczególna dla mnie wizyta. Oprócz podpisania ważnej umowy międzynarodowej o podwójnym obywatelstwie pomiędzy naszymi krajami przybywam tutaj, aby zanieść słowa pokoju oraz przyjaźni. Po raz pierwszy od dawna sarmacki władca przyleciał do Nordaty – regionu bardzo bogatego kulturowo na mapie polskiego mikroświata. Zdaję sobie również sprawę, że moja obecność tutaj może wywołać mieszane uczucia u innych mieszkańców Waszego regionu. Wciąż jednak powtarzam, że Księstwo Sarmacji za mojego panowania będzie chętne i otwarte na dialog z każdym v-państwem. Wyrażam również radość, że zostałem ciepło przyjęty przez mieszkańców Cesarstwa – to niezwykle budująca postawa, za którą dziękuję.

Przybywam tutaj również oddać pokłon Waszej pracy oraz Waszym dokonaniom. Pomimo, że jesteście niewielkim państwem to odgrywacie znaczną rolę na mapie polskiego mikroświata. Popieram również działania Waszego nowego Cesarza Bazyliego Izaaka von Hohenburga Marcjan-Chojnackiego, mojego dalekiego krewnego, który poprzez swoją pracę pokazuje, że dobro i rozwój Cesarstwa leży mu głęboko na sercu. Niech wszyscy mieszkańcy wesprą go w jego poczynaniach, czego serdecznie WCM życzę.

Dziękując za to przyjęcie oraz tę krótką, ale owocną wizytę wyrażam nadzieję na dalszy rozwój relacji pomiędzy naszymi państwami. I za to chcę wznieść toast – za umocnienie przyjaźni sarmacko-insulijskiej. Niech żyją Narody Voxlandzkie, Westlandzkie i Amatorów! Niech żyje Cesarstwo Insulii! Dziękuję.
Po przemówieniach nastąpiły długie brawa. Następnie wznoszono toast na cześć dwóch władców i ich krajów. 

[Obrazek: 99527777916551858_t.jpg]
Cesarz wzniósł toast za delegacje z Sarmacji.

Jeżeli chodzi o mnie to życze Jego Książęcej Mości długiego i spokojnego panowania a także mam nadzieje że to nieostatnia jego wizyta w Insulii!

Uśmiechnął sie patrząc w strone Sarmatów
Tym samy mam zaszczyt odznaczyć Jego Książęcą Mość Arkadiusza Maksymiliana oraz Sekretarz Dworu JKM Fatime von Hohenburg Marcjan-Chojnacką Orderem Przyjaźni.

[ATTACHMENT NOT FOUND]

07.01.2022

~Bazyli Izaak I
W uznaniu zasług za dotychczasową współpracę oraz na pamiątkę państwowej wizyty Księcia Sarmacji w Cesarstwie Insulii na podstawie Rozporządzenia Księcia o orderach, odznaczeniach i medalach państwowych w uznaniu dokonań na rzecz pokoju i współpracy międzynarodowej oraz działania na rzecz ustawicznego umacniania przyjaźni pomiędzy Księstwem Sarmacji a Cesarstwem Insulii nadaję

Jego Cesarskiej Mości
Bazyliemu Izaakowi von Hohenburgowi Marcjan-Chojnackiemu

III KLASĘ ORDERU PRZYJAŹNI I WSPÓŁPRACY

[Obrazek: 99527777916551862.png]

/—/ ARKADIUSZ MAKSYMILIAN
Książę Sarmacji

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości