Nie mogą, bo wtedy Insulia przestanie istnieć.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Oczywiście że mogą. Mam przytoczyć teraz koledze całą Konstytucję Cesarstwa Insulii?
Plus, czy kolega grozi skasowaniem Insulii/secesją?
Zakładając że szanowny kanclerz owe władze do tego przekona, to owszem, mogą, ale raczej wtedy będzie to cesarstwo voxlandzkie, unia jednego narodu... I jednego obywatela.
August van Hagsen de la Sparasan
Czyli władze Westlandu grożą że jeśli Jego Cesarska Mość wykorzysta swoje uprawnienia to one sprzeciwią się prawu które same obecne władze Westlandu zaproponowały i ogłoszą secesję z Insulii?
W każdej chwili moge uczynić to państwo, Cesarstwem ale bez władcy.
I gdyby nie pewne osoby to wygarnąłbym pewne rzeczy...
~JKW Jerzy I Izaak von Hohenburg
(21 Sty 2022, 20:27:31)Joahim von Ribertrop napisał(a): Czyli władze Westlandu grożą że jeśli Jego Cesarska Mość wykorzysta swoje uprawnienia to one sprzeciwią się prawu które same obecne władze Westlandu zaproponowały i ogłoszą secesję z Insulii?
Skąd takie wnioski? I kto z władz SRW na razie mówił o secesji? Mówię jedynie, że jeśli pewna szara eminencja będzie chciała za cesarza likwidować połowę Insulii, to Novak raczej nie będzie się dłużej udzielał, a ja sam zdecydowanie nie będę chciał działać w państwie osobistych porachunków. I władze Westlandu głosowały za rządami Cesarza, nie za ambicjami kanclerza.
(21 Sty 2022, 20:28:35)Bazyli Izaak I napisał(a): W każdej chwili moge uczynić to państwo, Cesarstwem ale bez władcy.
I gdyby nie pewne osoby to wygarnąłbym pewne rzeczy...
Ależ proszę wygarniać, ja nie zamierzam się obrażać o takie rzeczy.
August van Hagsen de la Sparasan
Tu nie chodzi o cesarza, tylko o twoje zachowanie joahim. Trudno jest współżyć z tobą w jednym państwie, gdzie w każdym poście musisz nazwać mój kraj wysrywem.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
O bardzo mi przykro że wykorzystuję bardzo lubianą przez kolegę zasadę "wolność słowa przede wszystkim".