• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konsult. społ. ws. ustroju Insulii
No niech będzie ale też niech będzie takie wymaganie, by być obywatelem chociaż jednej prowincji w Insulii, bo po co nam ludzie którzy nie angażują się w żadną prowincje.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Bo może ktoś woli się angażować w centralę?
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Albo ogólnie w państwo bez skupiania się na jakiejkolwiek konkretnej prowincji.
August van Hagsen de la Sparasan
Miałem na uwadze że centrala to też prowincja jakby ta senioralna. Chyba że chodzi o centralę jako o władzę, takich osób to w ogóle nie potrzebujemy by jedynym zajęciem była władza.

W sensie: mieszkaniec Insulii ma być mieszkańcem Insulii a Insulia dzieli się na Voxland Westland Dzielnice Senioralną czyli Doctrinę i Aleksandrów jako terytorium zależne. Mieszkaniec Insulii -> Obywatel musi być aktywny w którymś z tych regionów.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Jak "nie potrzebujemy"? To już mi zakrawa na bezczelne zaprzeczenie idei Mikronacji - przede wszystkim ZABAWA. Jeśli komuś frajdę sprawia zabawa w Centralę to zmuszanie go do działalności w prowincjach jest zbrodnią która zakrawa o pomstę do vnieba.
Centrala = prowincja. Handluj z tym
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Centrala = urzędy centralne (Cesarz Parlament hipotetycznie w przyszłości rząd i sąd w co ja wierzę.
Dzielnica Senioralna vel Doctrina = prowincja.
A idź pan w chuj
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Kultury!
Pisałem już na discordzie, ale powiem to tutaj oficjalnie:
Nikomu nie będę nakazywał posiadać obywatelstwa prowincji. To jest zabawa, a nie kulturowy obóz pracy. Pozwólmy ludziom bawić się jak chcą.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości