Ash Ketchum Mistrzem Jest, czyli Pokemony

Realiozowe majaki i rozmowy o nich
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Re: Ash Ketchum Mistrzem Jest, czyli Pokemony

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Bottom post of the previous page:

Heinz-Werner Grüner pisze: 25 lis 2022, 12:05 Dzięki za pomoc. Co do "wykładów" to uwierz mi, córka ogarnia temat. ;)
Nie zachęcajcie, bo serio wam brata naślę XD
Heinz-Werner Grüner pisze: 25 lis 2022, 12:05 Ja w ciemno brałbym Scarlet (bo nazwa ładna i chyba chodzi o retro, a to drugie to future, ale co ja tam wiem...).
Byłoby o wiele za prosto. Nazwa zwykle odnosi się do legendy, którą możemy złapać w danej wersji (bo oczywiście zawsze robią dwie główne ale możesz złapać tylko jedną w jednej wersji - chociaż Sword and Shield chyba się z tego wyłamuje...?).
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner

ODZNACZENIA

REPREZENTANT

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joahim von Ribertrop pisze: 25 lis 2022, 16:43
Heinz-Werner Grüner pisze: 25 lis 2022, 12:05 Dzięki za pomoc. Co do "wykładów" to uwierz mi, córka ogarnia temat. ;)
Oj, to w takim razie pojedynek. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 25 lis 2022, 21:48
Będę tego żałował. Ale może przynajmniej kiedyś to skończę i zaśpiewam (jak wreszcie pojmę jak w Audzie zrobić Ludzki Głos Kobiecy).
Obrazek
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner

ODZNACZENIA

REPREZENTANT

Joahim von Ribertrop pisze: 26 lis 2022, 23:48
Heinz-Werner Grüner pisze: 25 lis 2022, 21:48
Będę tego żałował. Ale może przynajmniej kiedyś to skończę i zaśpiewam (jak wreszcie pojmę jak w Audzie zrobić Ludzki Głos Kobiecy).
Obrazek
Ni pojimaju. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Szaleństwo w Animowej Centrali trwa: dziś ogłosili, że w styczniu przyszłego roku wyjdzie ostatnie 11 odcinków przygód Asha. Co dalej? Anime z IX generacji. Z nowym protagonistą, czy raczej - jak zresztą przewidywałem - protagonistką. Nazywa się Riko, ma niebieskie włosy i zgodnie z Rozumem I Godnością Człowieka Z Paldei wzięła Sprigatitto.

Co z Ketchumem? Jeszcze nie wiadomo. Szczerze liczę, że ktoś tam w Centrali pomyśli i zrobi z niego Nadmistrza i ostatniego przeciwnika Riko. Aczkolwiek boję się, że on po prostu zniknie i nawet nie dowiemy się czy w końcu jest z Sereną czy też nie.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Fatima Chojnacka

ODZNACZENIA

REPREZENTANT

Post autor: Fatima Chojnacka »

Aż w końcu skomentuję ten piękny wątek..

No właśnie ostatnio rozmawiałam na ten temat. Fajnie by było dać nową postać i będzie jak niczym Ash. Będziemy oglądać przygody od nowa. A potem walka z Ashem. Fajnie. Ale z drugiej strony czy tego chcemy naprawdę? Od nowa znów zaczynanie tego samego i przydały by się wtedy nowe poksy w sumie nawet. I wtedy trzeba też nowe przygody dać. Czyli wszystko nowe. A co w taki razie z resztą bohaterów? Będą teraz jako starcy? xD Czyli nasze pokolenie ma tylko wspomnienia, a dalsze pokolenie ma już innego bohatera itp. itd. Czyli nie wiem czy to ma sens albo przesadzam xd
( — ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Fatima Chojnacka pisze: 17 gru 2022, 02:47 przydały by się wtedy nowe poksy w sumie nawet.
O to akurat nie trzeba się bać: nowe pokemony pojawiają się cały czas, z każdą generacją. Narodowy Pokedex od początku przygody Asha (czytaj od wydania Pokemon Red/Blue/Green/Yellow) rozrósł się od 151 pozycji do prawie że tysiąca. I mam nieodparte wrażenie, że wciąż jesteśmy bliżej początku niż końca.
Fatima Chojnacka pisze: 17 gru 2022, 02:47 I wtedy trzeba też nowe przygody dać.
Gry dają niewyobrażalny potencjał, starczy z niego skorzystać. Samo Scarlet i Violet mi wygląda na naprawdę potencjałogenne (w końcu mają krater walnięty w samym środku regionu).
Fatima Chojnacka pisze: 17 gru 2022, 02:47 Czyli nie wiem czy to ma sens albo przesadzam xd
Ma sens o tyle, że Ash niby wypełnił swój cel, został tym Mistrzem, to po co ma dalej być? Z drugiej strony został Mistrzem tylko 8 regionów, na jakieś 20 które przez lata pojawiły się w grach serii głównej i pobocznej (hehe), więc czemu by go tutaj nie podręczyć dalej?
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Fatima Chojnacka

ODZNACZENIA

REPREZENTANT

Nie no wiadomo. Ta gra jest taka, że czy Nintendo czy POGO musi się rozwijać. Ma do tego dobry potencjał i nawet musi się dalej rozwijać by nadal trzymać ludzi przy sobie. Ale z drugiej strony no ile to będzie ciągnięte? Chyba wolę jednak w którymś momencie jednak zaprzestać i skończyć. Czasami tak jest najlepiej. A też nie ma co ukrywać, że chodzi o pieniążki to pociągną dalej xd

A te nowsze odcinki szczerze mówiąc nie widziałam i raczej nie obejrzę. Chyba wolę po prostu klasykę :p Chociaż może bym na nich miejscu zostawiła serial w spokoju, a zajęła się tylko grami.. ale ehh, sensu nie ma jednak.

Ja akurat gram codziennie w POGO, a nie w Nintendo więc może też mam inne myślenie na ten temat. Ale mnie chyba po takim czasie też już te nowości już nudzą i wkurzają xd Ale te nowsze poksy to mają straszną tą kreskę i są coraz dziwniejsze..
Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Fatima Chojnacka pisze: 17 gru 2022, 22:56 Ale z drugiej strony no ile to będzie ciągnięte?
X generacja i 30-lecie brzmią jak dobra data żeby zakończyć hecę, ale...
Fatima Chojnacka pisze: 17 gru 2022, 22:56 A też nie ma co ukrywać, że chodzi o pieniążki to pociągną dalej xd
...to XD
Fatima Chojnacka pisze: 17 gru 2022, 22:56 A te nowsze odcinki szczerze mówiąc nie widziałam i raczej nie obejrzę.
Kusi mnie tylko po to, żeby lać z kreski Asha (ał). Z drugiej strony, koniec jego historii też myślę że warto by było zobaczyć... POMIMO KRESKI ASHA.
Fatima Chojnacka pisze: 17 gru 2022, 22:56 Ale te nowsze poksy to mają straszną tą kreskę i są coraz dziwniejsze..
A moim zdaniem ciągle nie doszliśmy do Prawdziwej Dziwności. Prawdziwa Dziwność to będzie jak w okolicach XX generacji ktoś wpadnie na pomysł żeby region był wzorowany na Polsce.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Fatima Chojnacka

ODZNACZENIA

REPREZENTANT

Joahim von Ribertrop pisze: 17 gru 2022, 23:06 A moim zdaniem ciągle nie doszliśmy do Prawdziwej Dziwności. Prawdziwa Dziwność to będzie jak w okolicach XX generacji ktoś wpadnie na pomysł żeby region był wzorowany na Polsce.
Wtedy to będą wręcz wciągać te kreski xDD
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner

ODZNACZENIA

REPREZENTANT

Joahim von Ribertrop pisze: 17 gru 2022, 02:05 Szaleństwo w Animowej Centrali trwa: dziś ogłosili, że w styczniu przyszłego roku wyjdzie ostatnie 11 odcinków przygód Asha. Co dalej? Anime z IX generacji. Z nowym protagonistą, czy raczej - jak zresztą przewidywałem - protagonistką. Nazywa się Riko, ma niebieskie włosy i zgodnie z Rozumem I Godnością Człowieka Z Paldei wzięła Sprigatitto.

Co z Ketchumem? Jeszcze nie wiadomo. Szczerze liczę, że ktoś tam w Centrali pomyśli i zrobi z niego Nadmistrza i ostatniego przeciwnika Riko. Aczkolwiek boję się, że on po prostu zniknie i nawet nie dowiemy się czy w końcu jest z Sereną czy też nie.
Obstawiam, że minie z 10 lat i będzie Super Hiper Mistrzem, skoro w ciągu 25lat osiągnął mistrzostwo mając z 10, to teraz w rok ogarnie 20. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oddział walki z realiozą”