Ash Ketchum Mistrzem Jest, czyli Pokemony

Realiozowe majaki i rozmowy o nich
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Ash Ketchum Mistrzem Jest, czyli Pokemony

Post autor: Joahim von Ribertrop »

I tak oto nadszedł Koniec Pewnej Epoki. Po 25 latach łażenia po mapie i grania gorzej niż ja w Pokémon Platinium czy HeartGold najstarszy 10-latek świata w końcu został mistrzem świata Pokémon. Aż bym mu uścisnął rękę.

Oczywiście jestem absolutnie przekonany, że jako że już za dwa tygodnie wydają nową, dziewiątą generację (Scarlet i Violet - żegnaj rowerze, witajcie Motorolegendy) to w kolejnym sezonie anime zamiast pozbyć się Asha i wprowadzić nowego protagonistę (albo raczej znając życie protagonistkę), którego można by lepiej napisać (czytaj rozwijałby się z sezonu na sezon, a nie za każdym razem popełniał te same błędy), by na końcu wejść na Mount Silver by zawalczyć z Redem Ashem o tytuł najlepszego z najlepszych, znowu będą nas katować Ketchumem i jego pytaniami w stylu:
"Co to jest Brave Bird?"
Oczywiście sezon wcześniej spuszczając komuś łomot Brave Birdem. Najs.
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Re: Ash Ketchum Mistrzem Jest, czyli Pokemony

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Nie rozumiem, ale buja.

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner

ODZNACZENIA

REPREZENTANT

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ok. To teraz całkiem poważnie skoro JKM Joahima to interesuje. Jestem przed zakupem gry "od gwiazdorka" jak my to mówimy... i teraz pytanie:

- Co byś wybrał: Scarlet i Violet?

@Joahim von Ribertrop
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 24 lis 2022, 22:03 Ok. To teraz całkiem poważnie skoro JKM Joahima to interesuje. Jestem przed zakupem gry "od gwiazdorka" jak my to mówimy... i teraz pytanie:

@Joahim von Ribertrop
Ciężko orzec. Generalnie prawda jest taka, że one się tylko legendami różnią (no i paroma Pokemonami, ale to pomińmy). Zależy czy chcecie mieć Koraidona z Armarouge czy Miraidona z Ceruledge. Te dwa pierwsze to literalnie motocykle (RIP Rower), a te dwa drugie to jakieś rycerzyki dziwne. Ale generalnie bardziej obiecująco wygląda Scarlet.

Ale wiecie, z Dwójcy Świętej Której Okazji Poznać Nie Mieliście to w zakresie Pokemonów ja jestem ten głupszy. Jak chcecie to wam mogę podesłać brata, ale on zrobi wykład z którego 99% nic nikt nie pojmie, o jasnej konkluzji nie wspomnę XDDDDDDDDDDDDDDD.

(Swoją drogą podziwiam człowieka który na Bulbapedii napisał, że Iron Valiant przypomina Mega Gardevoir. Jak to przypomina Gardevoir to ja też przypominam Gardevoir. To przecież jest literalnie Gallade!)
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Joahim von Ribertrop pisze: 24 lis 2022, 22:20
Heinz-Werner Grüner pisze: 24 lis 2022, 22:03 Ok. To teraz całkiem poważnie skoro JKM Joahima to interesuje. Jestem przed zakupem gry "od gwiazdorka" jak my to mówimy... i teraz pytanie:

@Joahim von Ribertrop
Ciężko orzec. Generalnie prawda jest taka, że one się tylko legendami różnią (no i paroma Pokemonami, ale to pomińmy). Zależy czy chcecie mieć Koraidona z Armarouge czy Miraidona z Ceruledge. Te dwa pierwsze to literalnie motocykle (RIP Rower), a te dwa drugie to jakieś rycerzyki dziwne. Ale generalnie bardziej obiecująco wygląda Scarlet.

Ale wiecie, z Dwójcy Świętej Której Okazji Poznać Nie Mieliście to w zakresie Pokemonów ja jestem ten głupszy. Jak chcecie to wam mogę podesłać brata, ale on zrobi wykład z którego 99% nic nikt nie pojmie, o jasnej konkluzji nie wspomnę XDDDDDDDDDDDDDDD.

(Swoją drogą podziwiam człowieka który na Bulbapedii napisał, że Iron Valiant przypomina Mega Gardevoir. Jak to przypomina Gardevoir to ja też przypominam Gardevoir. To przecież jest literalnie Gallade!)
Odnoszę wrażenie, że bardziej skomplikowałeś sprawę niż wytłumaczyłeś. Herr Oberhaupt - Scarlet :). I od gwiazdorka? To ten, co 6 czy 24 przychodzi?
HM Queen af Konigreich af Voxland
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 24 lis 2022, 22:47 Odnoszę wrażenie, że bardziej skomplikowałeś sprawę niż wytłumaczyłeś.
Skomplikować dopiero mogłem, gdybym powiedział wszystko co mi brat mówił.

IX Generacji (i ogólnie większości Generacji) brakuje takiej gry jaką w Generacji IV było Pokemon Platinum. Tam mogłeś złapać i Pokemony z Pokemon Diamond, i Pokemony z Pokemon Pearl. I sprawa była jasna, bierzesz Platinum i po kłopocie...
Anastasia Windsachen pisze: 24 lis 2022, 22:47 I od gwiazdorka? To ten, co 6 czy 24 przychodzi?
6 przychodzi Mikołaj. Gwiazdor jest 24.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Joahim von Ribertrop pisze: 24 lis 2022, 22:57 6 przychodzi Mikołaj. Gwiazdor jest 24.
Gwiazdka*

A co do generacji... To pokemony miały jakieś gry przed Pokemon GO? Ja myślałam, że była bajka i może w zamierzchłych czasach jakieś karty z nimi. Zabawki to pamiętam, że były z bakuganów
HM Queen af Konigreich af Voxland
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 24 lis 2022, 23:51 A co do generacji... To pokemony miały jakieś gry przed Pokemon GO? Ja myślałam, że była bajka i może w zamierzchłych czasach jakieś karty z nimi. Zabawki to pamiętam, że były z bakuganów
Tu miała nastąpić długa deklamacja myśli mojego brata, ale ich oszczędzę. Jeśli kiedyś raczy się przyfatygować (a ja go do tego zmuszę, zobaczycie) to sam dokona aktu narzekalniczego.

W skrócie, pierwsze były gry na konsole Nintendo, poczynając od Pokemon Fire and Green z 1996 roku przez kolejne generacje aż po ósmogeneracyjne Pokemon Sword and Shield i obecne dziewiątogeneracyjne Scarlet and Violet.

Anime wyszło w 1997 roku, ostatnio - od czego zaczął się ten wątek - zakończyli (albo jeszcze nie) emisję Generacji VIII (Galar). Karty wydano po raz pierwszy w 1996 i jak najbardziej trwają do dziś (bodaj na początku przyszłego roku przechodzą coś co zwą rotacją).

Pokemon GO to dopiero 2016, 20 lat po rozpoczęciu historii Reda z Pallet Town w regionie Kanto...
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner

ODZNACZENIA

REPREZENTANT

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Dzięki za pomoc. Co do "wykładów" to uwierz mi, córka ogarnia temat. ;)

Sama się zastanawiała tylko co wybrać. Ja w ciemno brałbym Scarlet (bo nazwa ładna i chyba chodzi o retro, a to drugie to future, ale co ja tam wiem...).

W okolicach gdzie mieszkamy (ja i JKM Joahim, Wasz małżonek) Mikołaj przuchodzi 6 grudnia, a 24 zjawia się Gwiazdor. Nie raz musiałem tłumaczyć jak to wygląda "w rzeczywistości", ale dzieci i tak nigdy tego nie załapują. No bo jak to tak? :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 25 lis 2022, 12:05 Dzięki za pomoc. Co do "wykładów" to uwierz mi, córka ogarnia temat. ;)
Nie zachęcajcie, bo serio wam brata naślę XD
Heinz-Werner Grüner pisze: 25 lis 2022, 12:05 Ja w ciemno brałbym Scarlet (bo nazwa ładna i chyba chodzi o retro, a to drugie to future, ale co ja tam wiem...).
Byłoby o wiele za prosto. Nazwa zwykle odnosi się do legendy, którą możemy złapać w danej wersji (bo oczywiście zawsze robią dwie główne ale możesz złapać tylko jedną w jednej wersji - chociaż Sword and Shield chyba się z tego wyłamuje...?).
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oddział walki z realiozą”