I tak oto nadszedł Koniec Pewnej Epoki. Po 25 latach łażenia po mapie i grania gorzej niż ja w Pokémon Platinium czy HeartGold najstarszy 10-latek świata w końcu został mistrzem świata Pokémon. Aż bym mu uścisnął rękę.
Oczywiście jestem absolutnie przekonany, że jako że już za dwa tygodnie wydają nową, dziewiątą generację (Scarlet i Violet - żegnaj rowerze, witajcie Motorolegendy) to w kolejnym sezonie anime zamiast pozbyć się Asha i wprowadzić nowego protagonistę (albo raczej znając życie protagonistkę), którego można by lepiej napisać (czytaj rozwijałby się z sezonu na sezon, a nie za każdym razem popełniał te same błędy), by na końcu wejść na Mount Silver by zawalczyć zRedem Ashem o tytuł najlepszego z najlepszych, znowu będą nas katować Ketchumem i jego pytaniami w stylu:
"Co to jest Brave Bird?"
Oczywiście sezon wcześniej spuszczając komuś łomot Brave Birdem. Najs.
Oczywiście jestem absolutnie przekonany, że jako że już za dwa tygodnie wydają nową, dziewiątą generację (Scarlet i Violet - żegnaj rowerze, witajcie Motorolegendy) to w kolejnym sezonie anime zamiast pozbyć się Asha i wprowadzić nowego protagonistę (albo raczej znając życie protagonistkę), którego można by lepiej napisać (czytaj rozwijałby się z sezonu na sezon, a nie za każdym razem popełniał te same błędy), by na końcu wejść na Mount Silver by zawalczyć z
"Co to jest Brave Bird?"
Oczywiście sezon wcześniej spuszczając komuś łomot Brave Birdem. Najs.