Konferencja MNiK

Awatar użytkownika
August dlS

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Konferencja MNiK

Post autor: August dlS »

Szanowni Państwo,
Ministerstwo Nauki i Kultury Cesarstwa Insulii serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych na konferencję Ministra Nauki i Kultury Cesarstwa Insulii, która odbędzie się w niniejszym wątku w najbliższym czasie.
Ministerstwo pozdrawia.
August de la Sparasan de Harlin
Sagan Amatorii, przewodniczący Sądu Ludowego, prezydent ZPViW, piastujący obecnie bądź w przeszłości liczne inne stanowiska
Obrazek
Awatar użytkownika
August dlS

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Re: Konferencja MNiK

Szanowni Państwo,
Na stanowisku ministerialnym zasiadam już od - jak podaje forum archiwalne - 30 sierpnia (o ironio, tegoż dnia mijała trzecia rocznica mojej mikronacyjnej działalności). Są to już zatem nieomal trzy miesiące odkąd otrzymałem ten szlachetny urząd. Sądzę, iż ten poniekąd owocny okres staje się już jednak nazbyt długi, a obowiązki, tak wobec reala jak i wirtuala, nie lubią z gruntu oczekiwania i piętrzą się wtedy nieubłaganie. Postanowiłem zatem zrezygnować z mandatu w Prezydium i funkcji ministra nauki i kultury. Stosowne dokumenty mam zamiar złożyć do końca bieżącego tygodnia.
Teraz można zadawać pytania, postaram się odpowiedzieć na każde zagadnienie związane z tematem konferencji.
Sagan Amatorii, przewodniczący Sądu Ludowego, prezydent ZPViW, piastujący obecnie bądź w przeszłości liczne inne stanowiska
Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

August dlS pisze: 25 lis 2022, 18:41 Postanowiłem zatem zrezygnować z mandatu w Prezydium i funkcji ministra nauki i kultury. Stosowne dokumenty mam zamiar złożyć do końca bieżącego tygodnia.
Czy tylko mi na usta ciśnie się "typowe"?

Ogólnie nie ma sensu rezygnować z mandatu w Prezydium. Według planu (naprawdę wierzę w jego realizację) kwestią dni jest przejście z Prezydium zgłoszeniowego na Prezydium elekcyjne, więc i tak go stracisz.

A rezygnacja ze stolca ministerialnego i jej motywy to już dla mnie kompletna tajemnica. Dowiemy się jej przyczyn?
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Nie rozumiem Kolegi decyzji, ale ją akceptuję. Proszę tylko dla klaryfikacji powiedzieć nam, czy rezygnujesz też z teki „regenta”?

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Awatar użytkownika
August dlS

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Joahim von Ribertrop pisze: 25 lis 2022, 19:34 Ogólnie nie ma sensu rezygnować z mandatu w Prezydium.
Mam tego świadomość, ale wolę dopełnić formalności i dać zadość biurokracji.
Joahim von Ribertrop pisze: 25 lis 2022, 19:34Według planu (naprawdę wierzę w jego realizację) kwestią dni jest przejście z Prezydium zgłoszeniowego na Prezydium elekcyjne
W istocie, nawet sama organizacja tejże zmiany jest obecnie moim zadaniem, bowiem zasadniczo leży w mojej gestii.
Joahim von Ribertrop pisze: 25 lis 2022, 19:34A rezygnacja ze stolca ministerialnego i jej motywy to już dla mnie kompletna tajemnica. Dowiemy się jej przyczyn?
Nie jest chyba tajemnicą, że nasz wymiar sprawiedliwości leży i ktoś będzie musiał go postawić na nogi. Chętnych jednak nie widać, więc wychodzi na to, że ja będę musiał się tym zająć. Najpierw jednak muszę się "odpolitycznyć", bo w końcu to apolityczność jest głównym wymaganiem, by zostać sędzią, czyli właściwie jedynym urzędnikiem zdolnym ustanowić choćby kodeks karny.
Kamiljan de Harlin pisze: 25 lis 2022, 19:45Proszę tylko dla klaryfikacji powiedzieć nam, czy rezygnujesz też z teki „regenta”?
Nie, nie mam zamiaru rezygnować z funkcji p.o. Cesarza, gdybym takowe zamierzenie posiadał, poinformowałbym i o nim.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Dziękuję bardzo za wyjaśnienie. Cieszę się, że ktoś postanowił się zająć wymiarem sprawiedliwości. Kibicuję Koledze!

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Widzę już-nie-minister dokonał aktu samoodwołania. Gratuluję pójścia słuszną linią i życzę powodzenia na nowej ścieżce życia!
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co słychać w Insulii?”