Miałem robić matmę albo sprzątać pokój, więc jak zwykle zająłem się czymś pożyteczniejszym i zmontowałem wersję 1.0. Timelina Historii Voxlandu. Nie jest to jeszcze dzieło kompletne, ale myślę, że do dobra baza, żeby rozmawiać na temat historii Voxlandu.
Timeline obejmuje aktualnie historię od 5000 roku przed naszą erą (początek "współczesnej" kolonizacji Voximy) do dnia dzisiejszego.
No. To tyle. Proszę zgłaszać co jeszcze warto dorzucić do Timelina.
Wydarzenia z historii przedinternetowej są jak na razie dodane tylko jako lata, jako że nie mają dat dziennych. Trzeba by to kiedyś poprawić, chociażby jeśli chodzi o daty panowania Królów I Królestwa Voxlandu...
https://time.graphics/line/735829
Timeline Historii Voxlandu
Moderator: Profesorowie MANI
- Joahim von Ribertrop
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Timeline Historii Voxlandu

HM Joahim II, Konig af Voxland
But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Over every mistake.
You just keep on trying
- August dlS
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Re: Timeline Historii Voxlandu
Ale w średniowieczu to pustki macie, towarzyszu. Może trzebaby coś z historii Marsylii przepisać?
August de la Sparasan de Harlin
Sagan Amatorii, przewodniczący Sądu Ludowego, prezydent ZPViW, piastujący obecnie bądź w przeszłości liczne inne stanowiska

Sagan Amatorii, przewodniczący Sądu Ludowego, prezydent ZPViW, piastujący obecnie bądź w przeszłości liczne inne stanowiska

- Joahim von Ribertrop
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Najprawdopodobniej tak. W ogóle jak patrzę po kalendarium to my mamy dziwnie mało wydarzeń ze średniowiecza, zwłaszcza jak na to, że to raczej jedna z bardziej fascynujących mnie epok historii.August dlS pisze: ↑12 gru 2022, 16:29 Ale w średniowieczu to pustki macie, towarzyszu. Może trzebaby coś z historii Marsylii przepisać?

HM Joahim II, Konig af Voxland
But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
Over every mistake.
You just keep on trying
- August dlS
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Cóż, od założenia Voxu do 1598 roku jest pustka, a zdaje mi się, że jakieś zdarzenia z owego okresu były już opisywane.
August de la Sparasan de Harlin