Radio Mikronacje

Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Radio Mikronacje

Post autor: Anastasia Windsachen »

Drodzy, niedawno zaczęłam pisać opowieść publikowaną w odcinkach w Leocji. W czasie, gdy pisałam kolejne części pierwszy odcinek został wyemitowany na YouTube dzięki uprzejmości @piwski, który pomógł również w nagraniach głosu @Krzysztof Windsor. Obydwu Panom dziękuję. Powstał również w podobnym czasie pomysł na mikronacyjne radio [1] A dzisiaj, tuż po północy, w nowy dzień, pragnę Was zaprosić do właśnie uruchomionego RADIA MIKRONACJE. Wystartowaliśmy na YouTube [2] oraz Spotify [3]. Zachęcam w imieniu naszej trójki do obserwacji! Drugi odcinek już został nagrany i czeka jedynie na edycję, a kolejne 4 leżą spisane na moim dysku (codzienna zasada by napisać chociaż stronę A4 (jest ich więcej niż 4...)). Możecie śledzić nas również na Twitterze [4], a może kiedyś i na stronie internetowej. Zapraszam do słuchania, obserwowania, polecania, ale także i zgłaszania się ze swoimi pomysłami! Radio Mikronacje to projekt stworzony do bycia platformą reklamy mikronacji, prezentacji swoich państw lub własnej twórczości. W razie pomysłów zapraszam na pv lub na windsacheński serwer [5].

1. https://forum.leocja.org/viewtopic.php?p=37189#p37189
2. https://www.youtube.com/channel/UCjV4HK ... 7CoL0Uo0Zg
3.
4. https://twitter.com/mikronacje
5. https://discord.gg/M6fGNaFA
HM Queen af Konigreich af Voxland
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
August dlS

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Re: Radio Mikronacje

Post autor: August dlS »

I ja tą inicjatywę bardzo proszę państwa popieram. Jest to coś nowego, oryginalnego, a tego potrzebujemy, takiego odświeżenia w nowym roku.
August de la Sparasan de Harlin
Sagan Amatorii, przewodniczący Sądu Ludowego, prezydent ZPViW, piastujący obecnie bądź w przeszłości liczne inne stanowiska
Obrazek
Awatar użytkownika
T. Dostojewski

Post autor: T. Dostojewski »

Fajne radio.
Tymoteusz Dostojewski
Prezes Partii Monarchistów
Syn Mikołaja Patryka Dostojewskiego
Obrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen

OBYWATEL

ODZNACZENIA

August dlS pisze: 14 sty 2023, 12:46 I ja tą inicjatywę bardzo proszę państwa popieram. Jest to coś nowego, oryginalnego, a tego potrzebujemy, takiego odświeżenia w nowym roku.
W takim razie zapraszam na kolejny odcinek ->
lub na YouTube gdzie dodatkowo wpadło kilka innych materiałów.
Obrazek Obrazek
Vladimir Agucko

Post autor: Vladimir Agucko »

Projekt godny uwagi, choć ja jestem za tym, aby każda mikronacja miała swoje radio czy też gazetę. Według mnie, jest to kolebka kulturowa danego v-miejsca.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Kamiljan de Harlin »

To żeby każde mikro miało swoje media nie wyklucza się z tym, żebyśmy tworzyli media o zasięgu globalnym. Te pierwsze byłyby kwintesencją kultury danego państwa, a te drugie kolaboracyjnymi projektami o większej liczbie contentu i o lepszej jakości.

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Vladimir Agucko

No dobrze, jako totalny laik w materii radiowej - jak i gdzie można otworzyć radio? Jak zapraszać do niego gości?
Vladimir Agucko

Autorka wątku w piździe ma wątek, to niech z nim wypierdala do archiwum... W ilu Ty krajach, madmoiselle, siedzisz, co? W chuja lecisz, a inni mają cierpieć?? Nie chce Ci się, to wypierdalaj do Sarmacji!
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Pojawił się już nowy odcinek, co prawda po długiej przerwie, ale jest!
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Po prawie półrocznej przerwie nasze radio ponownie emituje opowieść z Brzozopól Chmielnych, którą możecie już przeczytać, a teraz i posłuchać w wykonaniu niezastąpionego @Krzysztof Windsor. Odcinek krótszy niż ostatni, ale to tylko zapowiedź dla kolejnego, który już napisany czeka tylko na nagrania.

Oprócz tego zachęcam do wizyty na kanale YouTube gdzie @piwski publikuje dodatkowe materiały w ramach działalności Radia Mikronacje.

Mogę też uchylić rąbka tajemnicy, że kiełkuje powoli pomysł dla kolejnej audycji, która przyjęłaby formę wywiadów/reportaży niźli opowiadań. Więcej jednak nie powiem 🤫.
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co słychać w Insulii?”