Dzień dobry wieczór

Awatar użytkownika
Amai Furukawa

Dzień dobry wieczór

Post autor: Amai Furukawa »

Amai wyszła z samolotu lecącego z... daleka i podjęła walizkę, a następnie wyszła przejściem dla niemających nic do oclenia.

Dzień dobry~ Przychodzę z zamiarem zamieszkania, a może nawet założenia biznesu. Można byłoby coś takiego zrobić?
アマイふるかわ
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Re: Dzień dobry wieczór

Post autor: Anastasia Windsachen »

Strażnicy stojący przy bramkach zajęli się teraz przybyszką z dalekich stron. Zerknęli na podany przez nią paszport i stwierdzając, że nie ma żadnych przeciwskazań by ją dłużej zatrzymywać, oddali bagaż i rozpoczęli krótką rozmowę.
- Jak najbardziej droga Pani, miejsca do zamieszkania jest u nas pełno i w zależności od tego, co Was interesuje. Od zimnych subpolarnych brzegów Drawska w Voxlandzie, przez jego zielone równiny po stepy i robotnicze miasta Amatorii i Westlandu. Zawsze pozostaje też sama stolica. Wszystko zależy od tego gdzie chcecie się osiedlić, każdy podejmie z otwartymi rękami. - strażnik uśmiechnął się pokazując przybyszce mapę, która wisiała za nim. Przedstawiała ona obszar całego Cesarstwa, a obok wisiały informacje o odlotach i odjazdach maszyn do poszczególnych części kraju. - A biznes. Biznes to bardzo chętnie przyjmiemy. Nie ma nic tak dobrego, jak pomysłowa osoba dla kraju.

Od razu zapraszam do założenia konta w Stemplu oraz odwiedzin naszego Discorda. Konto pozwoli korzystać z dobrodziejstw mikronacji pełniej poprzez np. dostęp do usług Światowego Związku Filatelistycznego, rankingu aktywności, międzynarodowego paszportu oraz co chyba najważniejsze w ostatnich czasach - możliwości korzystania z Międzynarodowego Banku Pollinu (instrukcja działania jest tutaj dosyć khmm, fantastyczna, po weryfikacji w danym kraju należy się wylogować w MBP i zalogować na nowo). No i oczywiście witam w Insulii i jako małżonka voxlandzkiego Króla @Joahim von Ribertrop zapraszam do odwiedzin Voxlandu.
HM Queen af Konigreich af Voxland
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
August dlS

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Post autor: August dlS »

Witam serdecznie i ze swojej strony zapraszam do odwiedzenia Amatorii!
August de la Sparasan de Harlin
Sagan Amatorii, przewodniczący Sądu Ludowego, prezydent ZPViW, piastujący obecnie bądź w przeszłości liczne inne stanowiska
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Dasz bór! Witamy ponownie w Cesarstwie Insulii!
Mam dla Wielce Szanownej Pani dobre wieści, bowiem nasza ojczyzna potrzebuje inwestorów i przedsiębiorców. Na razie gospodarka raczkuje, ale im wcześniej się rozpocznie na niej grę, tym większą przewagę będzie się miało nad przyszłą konkurencją. Jest to więc najlepszy moment na działalność gospodarczą.

Co do wyboru miejsca zamieszkania: każda prowincja Insulii jest inna. Trzeba się przyjrzeć każdej samemu, aby znaleźć dla siebie odpowiednią.

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Vladimir Agucko

Post autor: Vladimir Agucko »

Dzień wieczór nieznajomej,

Też niedawno przekraczałem granicę. Proponuję zatrzymanie się w hotelu Paddington. Sądzę, że znajdzie się tam miejsce do omówienie spraw biznesowych. Jako, że nie znam się na tutejszych środkach komunikacyjnych, poszedłem tam pieszo nieco zbaczając i jak zwykle błądząc. Ale to nic! Co się przeszedłem, to moje. Może któryś z przechodniów wskaże Panience odpowiednie sposoby dotarcia tu i tam.

Kłaniam się uniżenie,
Vladimir Agucko
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przejście graniczne”