Zapytanie o Unię Nordacką

Moderator: Dwór Cesarski

Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Re: Zapytanie o Unię Nordacką

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Bottom post of the previous page:

Kamiljan de Harlin pisze: 05 mar 2023, 19:54 Nie żyłem kiedy to się działo, więc tak średnio kojarzę szczegóły. Użyłem kilku skrótów myślowych, bo wiadomość była już dostatecznie długa.
August twierdzi, że zgodziłeś się na ten traktat i wklejenie do niego Twojego podpisu przez Augusta było tylko formalnością. Inni twierdzą, że podpis pod traktatem został wyczarowany bez Twojej zgody.
Ja staram się być maksymalnie neutralny, co oznacza że obydwie strony tego sporu nie będą usatysfakcjonowane moimi słowami. Nie było mnie wtedy, nie śledziłem waszych privów, nie wiem kto mówi prawdę. Ktoś musiałby mi pokazać niezaprzeczalne dowody na prawdziwość swojej wersji wydarzeń. Ewentualnie możemy dociec prawdy wysyłając sprawę do Unijnego Trybunał Arbitrażowego.
Chyba lepiej wiem na co się zgadzałem a na co nie. I wiem że jedyną aneksją ZP na jaką wyraziłem zgodę przez całe moje panowanie (czyli całą historię ZP AD 2020) była aneksja do FN. I nie będę się procesował o coś, co już prawie trzy lata temu (za kilka dni będzie rocznica) stwierdził niezależny sąd (vide: wyrok NSF w sprawie ważności traktatu ZP-ZKRM).

Zresztą August też nigdy nie mówił że ja się zgodziłem, tylko że dodał podpis "bo nie dało się ze mną skontaktować", co jest tak śmieszne, że zasługuje na własny pomnik XDedyzmu.
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
August dlS

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Post autor: August dlS »

Czy niezależny... Powiem tylko: hmmm.
W razie dalszych oskarżeń pozwolę sobie stwierdzić, iż istnieje pewien akt rehabilitacji mojej osoby, podpisany przez jaśnie pana przedmówcę.
A dało się skontaktować? Nie dało. Ogólnie to chyba temat na osobną kłótnię, tfu, dyskusję.
August de la Sparasan de Harlin
Sagan Amatorii, przewodniczący Sądu Ludowego, prezydent ZPViW, piastujący obecnie bądź w przeszłości liczne inne stanowiska
Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

August dlS pisze: 05 mar 2023, 21:11 Czy niezależny... Powiem tylko: hmmm.

Weźcie przestańcie z tymi teoriami spiskowymi.
W razie dalszych oskarżeń pozwolę sobie stwierdzić, iż istnieje pewien akt rehabilitacji mojej osoby, podpisany przez jaśnie pana przedmówcę.

Akt rehabilituje Cię tylko z faktu, że zrobiłeś to jako czyn zdrady wobec ZP - zrobiłeś to w wierze, że sytuacja jest zła i trzeba to zrobić ku dobru państwa. Ale ten akt w żadnym miejscu nie zaprzecza, że sfałszowałeś podpis (a jeśli zaprzecza to musiałem być najebany jak cholera, a akt podpisany w stanie najebania jak cholera to żaden akt).
A dało się skontaktować? Nie dało. Ogólnie to chyba temat na osobną kłótnię, tfu, dyskusję.
Dało się, ale to trzeba umieć używać czegoś takiego jak PW na forum XD.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Vladimir Agucko

Post autor: Vladimir Agucko »

Joahimie, to dlaczego nie chciałeś podpisać skoro ktoś zrobił to za Ciebie? :P Bo rozumiem, że argument, że nie było z Tobą kontaktu jest wg Ciebie małoprawdopodobny czy wręcz absurdalny i został zmyślony na potrzebę chwili, żeby ktoś mógł dokonać tego, czego dokonał.

Sposób dokonania kontrasygnaty na dokumentach powinna być wyrażona w danym traktacie/umowie międzynarodowej albo w ministerstwie ds. dyplomatycznych danego v-kraju. Zresztą, nie znam kompetencji wyznaczonych przez tamtejsze prawo dla króla i prezydenta... To jest odwieczny problem w mikroświecie - kto jest za co odpowiedzialny... Zresztą, odpowiedzialność to zbyt górnolotne słowo, raczej obchodzenie kogoś robienie czegoś byłoby lepszym wyrażeniem.

Responsibility ≠ Concern Te słowo na "c" jest często mylnie uznawane jako obejście w sensie jako uniknięcie na rzecz przestrzegania innego, więc...

Pytanie, skąd taka pilność załatwienia sprawy traktatowej u Augusta? Co go tak nagliło? Henio Wesspuci jakimiś kurwami w sądzie zaczął nawet rzucać. Augusta nazwał nawet sprzedajną kurwą. :D Nieprawdopodobne zajście. :P
Awatar użytkownika
August dlS

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Joahim von Ribertrop pisze: 05 mar 2023, 21:51 Dało się, ale to trzeba umieć używać czegoś takiego jak PW na forum XD.
A czym ja niby pisałem?! Sygnałami dymnymi?!
Sagan Amatorii, przewodniczący Sądu Ludowego, prezydent ZPViW, piastujący obecnie bądź w przeszłości liczne inne stanowiska
Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

August dlS pisze: 06 mar 2023, 14:24
Joahim von Ribertrop pisze: 05 mar 2023, 21:51 Dało się, ale to trzeba umieć używać czegoś takiego jak PW na forum XD.
Kurwa napisałeś że będzie umowa nie mówiąc jaka i że prosisz o podpis jak się ukaże, a potem ją wjebałeś już z moim podpisem XD
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Vladimir Agucko pisze: 06 mar 2023, 07:16 Zresztą, nie znam kompetencji wyznaczonych przez tamtejsze prawo dla króla i prezydenta...
To był nasz najgłupszy pomysł jaki mieliśmy: Król i Prezydent mieli dokładnie takie same kompetencje. Ciężko powiedzieć, co wtedy ćpaliśmy, ale musiało być mocne XD
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Aleksander Novak

OBYWATEL

Post autor: Aleksander Novak »

Ja powiem tylko: pozew je napisany, i w trybunale arbitrażowym będzie opublikowany !! Będziesz sądzony przez sąd Nordacki!!
Obrazek
Aleksander Novak, Obywatel Federacji Repujerstanu
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Aleksander Novak pisze: 06 mar 2023, 16:22 Ja powiem tylko: pozew je napisany, i w trybunale arbitrażowym będzie opublikowany !! Będziesz sądzony przez sąd Nordacki!!
A czy wyrok NSF nie załatwił już sprawy?

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Awatar użytkownika
August dlS

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Joahim von Ribertrop pisze: 06 mar 2023, 15:03
August dlS pisze: 06 mar 2023, 14:24
Kurwa napisałeś że będzie umowa nie mówiąc jaka i że prosisz o podpis jak się ukaże, a potem ją wjebałeś już z moim podpisem XD
Sytuacja niestety odrobinkę nie sprzyjała szczegółowemu wywodowi. No i mógłbym czekać do północy lub później... Ale ja też mam życie realne (szok!).
Aleksander Novak pisze: 06 mar 2023, 16:22 Ja powiem tylko: pozew je napisany, i w trybunale arbitrażowym będzie opublikowany !! Będziesz sądzony przez sąd Nordacki!!
No ja czekam na publikację... We właściwym wątku by się przydało.
Joahim von Ribertrop pisze: 06 mar 2023, 15:05
Vladimir Agucko pisze: 06 mar 2023, 07:16 Zresztą, nie znam kompetencji wyznaczonych przez tamtejsze prawo dla króla i prezydenta...
To był nasz najgłupszy pomysł jaki mieliśmy: Król i Prezydent mieli dokładnie takie same kompetencje. Ciężko powiedzieć, co wtedy ćpaliśmy, ale musiało być mocne XD
Racja, ten pomysł był katastrofalnym kompromisem.
Kamiljan de Harlin pisze: 06 mar 2023, 17:10
A czy wyrok NSF nie załatwił już sprawy?
Panowie Gościowie,
Współobywatele,
Towarzysze,
Drodzy Urzędnicy Państwowi,
Wysoka Inbo,
Sprzeciw.
Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

August dlS pisze: 06 mar 2023, 18:03
Joahim von Ribertrop pisze: 06 mar 2023, 15:03
August dlS pisze: 06 mar 2023, 14:24 A czym ja niby pisałem?! Sygnałami dymnymi?!
Sytuacja niestety odrobinkę nie sprzyjała szczegółowemu wywodowi. No i mógłbym czekać do północy lub później... Ale ja też mam życie realne (szok!).

Akurat sytuacja była taka, że na spokojnie dałoby się poczekać. Natomiast jak powszechnie wiemy z tego już Was władza rozgrzeszyła.

Ale z sfałszowania podpisu już nie.
August dlS pisze: 06 mar 2023, 18:03
Joahim von Ribertrop pisze: 06 mar 2023, 15:05
Racja, ten pomysł był katastrofalnym kompromisem.
A naprawianie go było jedną ze śmieszniejszych rzeczy.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pałac Cesarski”