Bottom post of the previous page:
Chyba lepiej wiem na co się zgadzałem a na co nie. I wiem że jedyną aneksją ZP na jaką wyraziłem zgodę przez całe moje panowanie (czyli całą historię ZP AD 2020) była aneksja do FN. I nie będę się procesował o coś, co już prawie trzy lata temu (za kilka dni będzie rocznica) stwierdził niezależny sąd (vide: wyrok NSF w sprawie ważności traktatu ZP-ZKRM).Kamiljan de Harlin pisze: ↑05 mar 2023, 19:54 Nie żyłem kiedy to się działo, więc tak średnio kojarzę szczegóły. Użyłem kilku skrótów myślowych, bo wiadomość była już dostatecznie długa.
August twierdzi, że zgodziłeś się na ten traktat i wklejenie do niego Twojego podpisu przez Augusta było tylko formalnością. Inni twierdzą, że podpis pod traktatem został wyczarowany bez Twojej zgody.
Ja staram się być maksymalnie neutralny, co oznacza że obydwie strony tego sporu nie będą usatysfakcjonowane moimi słowami. Nie było mnie wtedy, nie śledziłem waszych privów, nie wiem kto mówi prawdę. Ktoś musiałby mi pokazać niezaprzeczalne dowody na prawdziwość swojej wersji wydarzeń. Ewentualnie możemy dociec prawdy wysyłając sprawę do Unijnego Trybunał Arbitrażowego.
Zresztą August też nigdy nie mówił że ja się zgodziłem, tylko że dodał podpis "bo nie dało się ze mną skontaktować", co jest tak śmieszne, że zasługuje na własny pomnik XDedyzmu.