Był dzionek z lekka ochłodzony, a na stancji siedziała ona. Za łoknem krowy piały, a koguty z mu mu zaiwaniały. Był też i podglądacz, co Orjonem zwali. Rzekł on dnia pewnego, że ta, co rzekomo kopła, to to nie była ona. Koń się nieco zdziwił, że to on mógłby kopnąć, ale na szczęście nie postawiono go w stan oskarżenia. Wszystkie dewotki się zleciały w oczekiwaniu przyjścia czy tam dojścia. W sieni ustawiono świeczuszek w bród, a na podłodze zastawiono brud. Niech już ten kapelan przyjdzie znowu - wrzeszczały dewotki krzepnięte wiarą dajną. Niech nas poruszy znowu swym byciem z nami w nas, otuleniem niekontrolowanym. Niech nie jeden ministrant pchany, świeczkę znów zapali. Gdy gromnicą oświetlił pokój temu domowi, te jak jeden miąsz uklynkły na pomarańczach, by nektar spod jej stóp spijać. Prowadź nas przez te wody nieobmyte, Panienko Przenajmądrzejsza, co Przesłotrią Cię zowią. Wiarem z wiadrem Ci pokładamy, ło Pani Nasza. Odśnieżarko naszo, co śniegiem nieskazitelnym nas obdarzasz. Tyle już go natopili, że na chlebie ino masło same. Dzięki CiTobie składamy, Oryndowniczko Ty naszo, że znów nos zbowisz ode złygo. Hymen.
Czy rotryjska nieboszczka powstanie i wygłosi kazanie?
-
Vladimir Agucko
- Joahim von Ribertrop
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Re: Czy rotryjska nieboszczka powstanie i wygłosi kazanie?
Status Rotrii: niby miała wstać do wczoraj, ale jednak wciąż leży w rowie i nie zamierza wracać na rowerek. A do dnia gdy ten rowerek zostanie im zabrany i będzie trzeba kupić nowy zostało już 17 dni. Tymczasem w reszcie mikroświata widziałem już kilka na wpół poważnie na wpół serio rzucanych komentarzy pod tytułem "hehe jak tylko im zgaśnie to kupuję". Nie zdziwię się więc, jeśli obejrzymy tryumfalny powrót Rotrii 26 marca... Ale z nowym forum, stroną i domeną, bo stara już będzie przedmiotem zabawy innych mirkonautów.

HM Joahim II, Konig af Voxland
But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Over every mistake.
You just keep on trying
-
Vladimir Agucko
No tak z bedridden'owanej niewiasty nie widziałem. Choć ich Meddiciowska mać czy tam mość coś tam tworzy na brodryjskich ziemiach podpiętych sążnistym pasem do Bialenii. Jakiś Oleś Czerpach też tam lata na tym dywanie i wygłasza kazanie. Nie wiem, czy Czerpach z Meddicim de Cepem na jednych falach nadają...ale też chyba coś tam o bogu czy czymś takim wygórowanym... Ja się pytam, czy zakonnice będą też czy nie? :D
- Joahim von Ribertrop
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Obaj robią kościoły nawiązujące do prawosławia, tylko że Czerepach jest niezależny, a Meddici to przydupas Łotryjskiego Papy...Vladimir Agucko pisze: ↑08 mar 2023, 18:05 Nie wiem, czy Czerpach z Meddicim de Cepem na jednych falach nadają...
A widzieliście wy kiedy w Łotrii jaką samicę? XD Jedyna zakonnica w mirko jaką kojarzę to była swego czasu Natalie vel Femme vel Liselotte, ale ona to była zakonnica do obrony Joanny Izabeli a nie od Papy.

Over every mistake.
You just keep on trying
Over every mistake.
You just keep on trying
-
Vladimir Agucko
Jesteś pewien, że obaj, a nie oboje? :D Bo ja im pod sutannę nigdy nie zaglądałem.
W sensie, że objawiała się jako samiec, a była samicą czy na odwrót? :D A tą papą z dachu to kto był ostatnimi czasy i jak go zwali zanim piuskę papieską założył tj. dostąpił zmiany unickowienia? :PJoahim von Ribertrop pisze:A widzieliście wy kiedy w Łotrii jaką samicę? XD Jedyna zakonnica w mirko jaką kojarzę to była swego czasu Natalie vel Femme vel Liselotte, ale ona to była zakonnica do obrony Joanny Izabeli a nie od Papy.
- Joahim von Ribertrop
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Tu jest jakaś różnica? Ja tu panie matfiz jestem, nie human XDVladimir Agucko pisze: ↑08 mar 2023, 22:36 Jesteś pewien, że obaj, a nie oboje? :D Bo ja im pod sutannę nigdy nie zaglądałem.
W sensie że jest kobietą i działa jako kobieta i robiła zakon rycerski joannitek (czy jakoś tak) do obrony Cesarzowej Teutonii XDVladimir Agucko pisze: ↑08 mar 2023, 22:36 W sensie, że objawiała się jako samiec, a była samicą czy na odwrót?
Pio Medici.Vladimir Agucko pisze: ↑08 mar 2023, 22:36 A tą papą z dachu to kto był ostatnimi czasy i jak go zwali zanim piuskę papieską założył tj. dostąpił zmiany unickowienia? :P

Over every mistake.
You just keep on trying
Over every mistake.
You just keep on trying
-
Vladimir Agucko
Łobaj to on i on, a łoboje to on i ona.
Szczerze, to nie znam dzidy i chyba nie tęsknię, że nie miałem przyjemności. :D
Taka uD'arcowiona baba? A kunia miała jakiegoś pod sobą, czy leciała po girach z szabelką dyndającą wzdłuż nóg nieogolonych? O wunsie zachodzącym na jej lico była jakaś wzmianka czy zdążyła ściąć? A może to te amazonki bezpiersiaste były, co mynszczyzn nie lubiły i chciały ich zgładzić? :DJoahim von Ribertrop pisze:W sensie że jest kobietą i działa jako kobieta i robiła zakon rycerski joannitek (czy jakoś tak) do obrony Cesarzowej Teutonii XD
Szczerze, to nie znam dzidy i chyba nie tęsknię, że nie miałem przyjemności. :D
Ach tyn... Może z tacy tyle nie zdjął hajsu i musiał zamknąć bajzel? :D Zresztą, ja nigdy nie wiem, kto finansuje te całe papiestwo i te złotawe ornamenty. Wierni, którzy wiecznie nie mają? :P Stawiał bym na studentów na pożyczkach studenckich modlących się do odpadającego tynku ze ścian. :DJoahim von Ribertrop pisze:Pio Medici.
- Kamiljan de Harlin
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Módlmy się o niewstanie Rotrii. Oby odeszli w pokoju po burzliwym okresie marazmu.
Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
-
Vladimir Agucko
Trza jeszcze mieć do kogo się modlić. A stać ich na ten pokój w ogóle? :D Jaki marazm... Dziady są nieruchawe tylko, bo brakuje im zakonnic. :DKamiljan de Harlin pisze: ↑09 mar 2023, 15:17 Módlmy się o niewstanie Rotrii. Oby odeszli w pokoju po burzliwym okresie marazmu.
Jedynie Novak ma ozłoconego grubasa, do którego będzie się modlił. :P