- Dzielnica Ambasadorska
- Czy chcemy jej nadać lekko bardziej uporządkowany wygląd i stworzyć działy dla ambasad? To już trochę by było takie kolejne zakopywanie działów, ale szczerze mówiąc razi mnie, gdy tak każdy nowy wątek się pląta, a ambasadą jest wątek. Już chyba lepiej utworzyć działy ambasad, dać im ładne herby i tam każdy ambasador może publikować bez obaw, że jego publikacje zakopią się pod innymi.
- Ikonki działów
- Jakie ikonki dla działów. Potrzeba czegoś prostego, ale zarazem mówiącego jasno o czym jest dany dział. Czy np. działy państwowe powinny mieć osobne herby, czy jednak każdy powinien mieć herb Insulii? Jaki herb dla ogólnego działu? Sportowego? Dla gospodarki mam wizję jakichś monet lub wagi. Dla realiozy znak skażenia chemicznego lub krzyż z racji nazwy "Oddział walki z realiozą".
Również Dzielnica Senioralna, a także Westland, Amatoria i WRL - kompletnie nie wiem jakie herby. Czy herb Westlandu się zmienił po secesji, zmianach itd? Jaki herb ma Amatoria, jaki ma WRL?
- Jakie ikonki dla działów. Potrzeba czegoś prostego, ale zarazem mówiącego jasno o czym jest dany dział. Czy np. działy państwowe powinny mieć osobne herby, czy jednak każdy powinien mieć herb Insulii? Jaki herb dla ogólnego działu? Sportowego? Dla gospodarki mam wizję jakichś monet lub wagi. Dla realiozy znak skażenia chemicznego lub krzyż z racji nazwy "Oddział walki z realiozą".
- Ikonki rang i grup
- Jak wspomniałam na Discordzie, jak wspomniałam na forum widzę potrzebę nadania uprawnień moderatora forum, a tym samym to chyba byłoby tożsame z utworzeniem urzędu naszej takiej policji, oskarżyciela publicznego. To oczywiście kwestia prawna, a nie informatyczna, ale jaki znak rozpoznawalny powinien być dla niej? Podobnie nie wiem, jaki dla Sądu i Prezydium.
Rozpoczęłam na razie dawać ikonki poprzez dodatek do odznaczeń - są one małe, muszę pogrzebać przy rangach forumowych by dało się wyświetlać ładnie więcej, ale jeśli nie to będzie tak, jak w Edelweiss i Leocji czyli takie małe ikonki. To też poniekąd oznacza, że wszelki instytucjonalne herby czy symbole muszą być nieskomplikowane by nie rozmazywały się przez zeskalowanie w dół. (Wciąż szukam w linijkach kodu dostępu do większego rozmiaru, maksymalnego, ale na razie nie widzę, a nie chcę nic zepsuć). Jak wyglądają takie instytucjonalne to widać na przykładzie Rodziny Królewskiej Voxlandu - każdy jej członek ma herb rodowy pod danymi profilowymi.
- Jak wspomniałam na Discordzie, jak wspomniałam na forum widzę potrzebę nadania uprawnień moderatora forum, a tym samym to chyba byłoby tożsame z utworzeniem urzędu naszej takiej policji, oskarżyciela publicznego. To oczywiście kwestia prawna, a nie informatyczna, ale jaki znak rozpoznawalny powinien być dla niej? Podobnie nie wiem, jaki dla Sądu i Prezydium.
Wolne myśli odnośnie forum
- Anastasia Windsachen
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Wolne myśli odnośnie forum
Pozwoliłam sobie założyć tutaj ten wątek, a nie w dziale IST z racji rzadkich odwiedzin większości w piwnicy, w której rezyduje służba techniczna. Po linii obietnicy, że w weekend przysiądę nad dopełnianiem kolejnych graficznych spraw dla forum, jak zmieniony kolor napisu w logo (dokonało się) czy dodawanie ikonek dla działów i rang (dokonuje się) mam kilka myśli i by nie działać samowolką przychodzę je przedstawić by poznać Wasze zdanie.
- Kamiljan de Harlin
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Re: Wolne myśli odnośnie forum
1. Mnie to różnicy nie robi, czy ambasada ma jeden wątek czy jeden dział dla siebie. Myślę, że w tym temacie przydałaby się opinia samych ambasadorów.
2. Uważam, że w ramach placeholderów można powlepiać herb Insulii działom, na które nie mamy pomysłu. Później się podmieni na odpowiedni symbol.
3. Na starym forum na silniku MyBB mieliśmy kilka ikon dla rang. Administracja miała koło zębate wprawione w oko, Cesarz koronę, a obywatele trzy patyczaki w kolorze swojej prowincji. Można by było nawiązać do tej tradycji...
2. Uważam, że w ramach placeholderów można powlepiać herb Insulii działom, na które nie mamy pomysłu. Później się podmieni na odpowiedni symbol.
Jestem za. Co do realiozy, biohazard moim zdaniem pasowałby lepiej niż krzyż.Anastasia Windsachen pisze: ↑11 mar 2023, 12:08 Dla gospodarki mam wizję jakichś monet lub wagi. Dla realiozy znak skażenia chemicznego lub krzyż z racji nazwy "Oddział walki z realiozą".
3. Na starym forum na silniku MyBB mieliśmy kilka ikon dla rang. Administracja miała koło zębate wprawione w oko, Cesarz koronę, a obywatele trzy patyczaki w kolorze swojej prowincji. Można by było nawiązać do tej tradycji...
Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
- Anastasia Windsachen
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Coś już porobiłam w kierunku rang. Niestety może wyświetlać ikonkę tylko dla domyślnej grupy, więc np. nie pokaże komuś dwóch. Rangi są większe niż flairy w profilach, więc nie wiem... chyba tak lepiej? Działy dostaną dzisiaj i jutro. Te bez pomysłów będą mieć placeholder w postaci herbu Insulii, jak ktoś wpadnie na lepszy pomysł to wtedy wstawi się nową.
- Kamiljan de Harlin
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Jest lepiej.Anastasia Windsachen pisze: ↑12 mar 2023, 18:23 Rangi są większe niż flairy w profilach, więc nie wiem... chyba tak lepiej?
Prawidłowo!Anastasia Windsachen pisze: ↑12 mar 2023, 18:23 Działy dostaną dzisiaj i jutro. Te bez pomysłów będą mieć placeholder w postaci herbu Insulii, jak ktoś wpadnie na lepszy pomysł to wtedy wstawi się nową.
Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
- Anastasia Windsachen
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Ambasady oprócz bialeńskiej oraz przedstawicielstwa Unii dostały herby państw. Herby są też przy większości działów. Na razie domyślne insulijskie. Realioza jest obecnie lekka, więc jeśli mi nie podłoży nogi to przez ten tydzień będą dodawane kolejne