Witam Insulię

Leszek Ebe-Grüner

Witam Insulię

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Co śmiesznie wracam do mikronacji i dzień po moim powrocie Rotria wyłącza forum.

Ale tam gdzie jedno się kończy, drugie się zaczyna:

http://www.ardemia.4ra.pl/forums.php

Ogólnie nie ma za dużo o dyplomacji, ale wkrótce będzie o tym więcej.
Awatar użytkownika
Bolesław

OBYWATEL

Re: Witam Insulię

Post autor: Bolesław »

Znowu?
(-) Bolesław Kirianóo von Hohenburg, I Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
August dlS

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Post autor: August dlS »

Gratuluję mikronacyjnego powrotu! Miejmy tylko nadzieję, że nie będzie nowego kryzysu ardemskiego...
August de la Sparasan de Harlin
Sagan Amatorii, przewodniczący Sądu Ludowego, prezydent ZPViW, piastujący obecnie bądź w przeszłości liczne inne stanowiska
Obrazek
Leszek Ebe-Grüner

August dlS pisze: 18 cze 2023, 13:53 Gratuluję mikronacyjnego powrotu! Miejmy tylko nadzieję, że nie będzie nowego kryzysu ardemskiego...
Dopiero powstaję, więc nawet na kryzys jest za wcześnie, przewidujemy go dopiero na szóstek.

A na serio, tak. Za dużo co prawda nie mogę powiedzieć, ale w skrócie:
-Ogarniam podstawy podstaw Ardemii
-W przyszłości Stany Ardemii rozpoczną nawiązania dyplomatyczne z Edelweiss

A tu link do ostatnich rzeczy co się wydarzyły i wydarzą w najbliższym momencie:
http://www.ardemia.4ra.pl/viewtopic.php?pid=8#p8
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Witam w Cesarstwie ponownie!
Rzucę garść przydatnych informacji:

Jeśli Kolega sobie tego życzy, to może wystąpić z wnioskiem o przywrócenie obywatelstwa insulijskiego, tutaj: viewtopic.php?p=21#p21

Debatujemy nad gruntowną zmianą funkcjonowania władzy ustawodawczej w kraju: viewtopic.php?p=2482#p2482

Od Westlandu odłączył się kierowany przez Aleksandra Novaka Republistan (dawniej Repujerstan), a sam Westland stał się monarchią. W elekcji obrano Artura Kardacza na Kniazia Westlandu, jednak dokonał on niedawno abdykacji. Westland jest objęty zarządem komisarycznym Cesarstwa: pełnię władzy w kraju dzierży Gabinet Cesarski, aż do momentu wyboru nowych władz prowincji.

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Leszek Ebe-Grüner

Dziękuje za informacje Cesarzu Kamiljanie. Co do powrotu, to w sumie byłem pomysłodawcą Westlandu, więc faktycznie myślałem o powrocie do niego(i jeśli była by możliwość nawet zarządzaniu).

Aktualnie jestem Mistrzem Stanów Ardemii. Tak jak pisałem wcześniej, są plany nawiązań dyplomatycznych z Edelweiss. I nie jest to tylko spowodowane tym, że rządzi tam mój ojciec, ale ogółem jest przyjazna atmosfera w Edelweiss. Co prawda nie zamierzam kończyć tylko na dyplomacji z Edelweiss, ale jak wspominałem, dyplomacja to na ten moment zbyt odległe plany.

Ponadto wolę na wszelki wypadek zaznaczyć, że dla mnie priorytetem jest Ardemia, ale jeśli będę miał możliwość, to będę też czuwał nad Westlandem.

Co do innych prowincji w całych mikronacjach. Jak to się mówi, co za dużo to nie zdrowo, dlatego Ardemia i Westland to jedynie państwa/prowincje, którymi mogę zarządzać, równocześnie nie bojąc się o przeciążenie swojego wysiłku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przejście graniczne”