Micravision 2023

Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Micravision 2023

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Jak powszechnie wiadomo raz na 12 lat (a raczej raz na 12 letni cykl) odbywa się słynny na całą Micrę konkurs piosenki "Micravision" - "Mikrawizja". Tegocyklowa odsłona konkursu odbywała się w Rusjarze* - stolicy Unii Republik Zeed*. Aleksandrów reprezentowali Polscy Artyści z piosenką "Pokonamy Falę". Zgodnie z opublikowanymi na początku roku wynikami (przeoczonymi w Aleksandrowie, bo wtedy to były większe problemy niż jakieś tam Mikrowizje) nasza piosenka otrzymała porażające 9 punktów, co dało nam 31 miejsce. Cały konkurs zwyciężyła Nowa Aleksandria* z piosenką "Intiraymi" wykonywaną przez Lenina (wszystkie skojarzenia ze znanym brodryjskim rewolucjonistom są absolutnie błędne).

Zapytany o komentarz Prezydent Republiki Magome Takachika powiedział:
No cóż, bywa. Raz się wygrywa a raz się przegrywa. Gratulacje dla zwycięzców z Nowej Aleksandrii! Zdecydowanie sobie na to zasłużyli!
*Wszystkie tłumaczenia nazw państw i miast micrańskich są robione na szybko i mogą nie oddawać w pełni tego co autor miał na myśli. Ustaleniem oficjalnej wersji tych nazw po polsku i tokugawiańsku zajmie się komisja, która będzie w przyszłym roku Anno Norton (znaczy chyba).
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Re: Micravision 2023

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Co to Nowa Aleksandria?

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Kamiljan de Harlin pisze: 01 lip 2023, 14:44 Co to Nowa Aleksandria?
Mikronacja na Micrze.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Kiedy robimy OurSound/Nordawizję/Cośtam 2023 w wykonaniu Cesarstwa Insulii? Dawno nie było takich konkursów eurowizjopodobnych na Pollinie, ale coś nas omija.

Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Our Sound niby ma teraz robić RON, ale oni mają je niby robić od jakichś dwóch lat, więc możemy podpierdolić zapytać się czy nie chcą nam oddać. Jedyny problem że oznaczałoby to pewnie konieczność nawalania się z Hansem.

Nordawizję? Tego to nawet nie wiem kto powinien teraz organizować, więc nie wiem nawet kto miałby się na nas obrazić że mu kradniemy imprezę.

Generalnie to ta, możemy coś takiego zrobić.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Joahim von Ribertrop pisze: 25 lip 2023, 14:35 Our Sound niby ma teraz robić RON, ale oni mają je niby robić od jakichś dwóch lat, więc możemy podpierdolić zapytać się czy nie chcą nam oddać. Jedyny problem że oznaczałoby to pewnie konieczność nawalania się z Hansem.
Może nie Our Sound, bo to by też wymagało zainteresowania całego mikroświata, a ani Insulia, ani Our Sound nie są zbyt znane w mirkoświecie ostatnimi czasy, więc wątpię, że będą jakieś duże liczby chętnych państw...
Nordawizję? Tego to nawet nie wiem kto powinien teraz organizować, więc nie wiem nawet kto miałby się na nas obrazić że mu kradniemy imprezę.
Nordawizję organizował zawsze Henryk Wespucci. Zaczęło się chyba od UTN, potem FN, a teraz Winkulia jest za to odpowiedzialna, chyba? Na Discordzie trzeba się Go spytać. Plusem Nordawizji było to, że zgłaszać swój udział mogły nie tylko państwa, ale też samorządne prowincje.

Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Nowy news: mamy zgodę Henryka na organizację Nordawizji. Pytanie tylko, czy chcemy?

Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Mundial zjebaliśmy po całości, Nordawizję też damy radę.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Nordawizję to akurat wiem jak zrobić, mam klarowny pomysł. Pytanie, czy ktokolwiek by mi pomógł z pisaniem zaproszeń, prowadzeniem narracji i robieniem grafik. Trzeba by było też opisać jakąś halę koncertową.
Potrzebny nam będzie bot muzyczny na discorda i przyzwoity kanał głosowy. Będziemy wtedy mogli puszczać utwory państw na żywo i odsłuchiwać je razem, bo to nie to samo co posty na forum i linki do youtube.

Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Kamiljan de Harlin pisze: 26 lip 2023, 19:36 Potrzebny nam będzie bot muzyczny na discorda
Dałem Jockie Music (MuzykoBot). Testowane, z YouTube odtwarza, ze Spotify jak coś ponoć też.
Kamiljan de Harlin pisze: 26 lip 2023, 19:36 i przyzwoity kanał głosowy.
Obrazek
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mniejsze terytoria”