Afera klonningowa

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki

Re: Afera klonningowa

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Bottom post of the previous page:

Kamiljan de Harlin pisze: 02 lip 2023, 16:38 Dobra, ale mówicie mi, że Aleksander Kruk i Tymoteusz Piechota korzystali nie tylko z tego samego VPNa, ale używali go z tego samego regionu, a na dodatek mają ten sam avatar w innym kadrze, ale są zupełnie innymi osobami?
ten avatar na Wikipedii jest akurat od razu w pełnym rozmiarze, zakładam że Aleksander wziął go z tamtąd: https://pl.wikipedia.org/wiki/Josip_Broz_Tito

Wydaje mi się że Aleksander po prostu "ukradł" zdjęcie z Wikipedii i ustawił na Avatar, co do VPN'a, to jest na to mała szansa że korzystali z tego samego, ale w sumie Proxy są ogólnie dostępne w necie, może jakiś inny darmowy VPN używa tych samych Proxy? Bo podpisuje się pod tym, że to na 100% nie są te same osoby, wątpie że Piechota ma mniej niż 18 lat XD
Obrazek
Awatar użytkownika
AF de Espada

ODZNACZENIA

Post autor: AF de Espada »

Kamiljan de Harlin pisze: 02 lip 2023, 16:38 Dobra, ale mówicie mi, że Aleksander Kruk i Tymoteusz Piechota korzystali nie tylko z tego samego VPNa, ale używali go z tego samego regionu, a na dodatek mają ten sam avatar w innym kadrze, ale są zupełnie innymi osobami?
¯\_(ツ)_/¯

Żyjemy w dziwnych czasach.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki

Zrobiłem teraz krótki test, i się zdziwiłem XD

Pobrałem Urban VPN, ustawiłem Austrie, sprawdziłem IP, i zapisałem je w notatniku. Potem zastopowałem, wyłączyłem przeglądarke i włączyłem jeszcze raz, a potem znowu włączyłem VPN'a, też na Austrie, wyniki:

- IP się nie zmieniło po 4 próbach (2 przeglądarki)
- To samo na Niemieckich IP

Jedynie Polskie IP się zmienia po każdym refreshu.

IP nie zmieniło się ani raz XD
Testowałem to na laptopie też, i to samo IP xD

Po 1 godzinie zrobiłem to samo, i wyniki były nie co lepsze, bo wiem po 4 próbach, w 5 i 6 próbie IP zmieniło się 2 razy

Aktualizacja: Zrobiłem teraz pare prób, i IP się zaczęło zmieniać co ok. 3 próby, + zamiast na Austrie to na Szwajcarie
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Tu się nakłada na siebie zbyt wiele rzeczy.
1. Dlaczego panowie potrzebują VPNa? Obojgu zależy na prywatności?
2. Dlaczego używają tego samego VPNa? Jest tyle innych, bardziej znanych bramek proxy i VPNów.
3. Dlaczego obydwoje są tak wielkimi fanami Tito?
4. Dlaczego wybrali na avatar to samo zdjęcie Tito? Gość ma też inne foto.
5. Dlaczego data ostatniej wizyty Piechoty na forum UN jest tak bliska dacie utworzenia konta von Kruka na forum UN?

Jeśli mielibyśmy do czynienia z jednym zbiegiem okoliczności, to moglibyśmy go po prostu zignorować. Istnienie jednego podobieństwa między dwoma kontami to jeszcze nie dowód na klonning. Ale jeśli mamy tak pokaźny zbiór zbiegów okoliczności, to możemy już zacząć dochodzić do pewnych konkluzji... Jaka jest szansa, że dwa niezwiązane całkowicie ze sobą konta łączy tyle podobieństw?

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki

Kamiljan de Harlin pisze: 02 lip 2023, 19:05 Tu się nakłada na siebie zbyt wiele rzeczy.
2. Dlaczego używają tego samego VPNa? Jest tyle innych, bardziej znanych bramek proxy i VPNów.
5. Dlaczego data ostatniej wizyty Piechoty na forum UN jest tak bliska dacie utworzenia konta von Kruka na forum UN?

Jeśli mielibyśmy do czynienia z jednym zbiegiem okoliczności, to moglibyśmy go po prostu zignorować. Istnienie jednego podobieństwa między dwoma kontami to jeszcze nie dowód na klonning. Ale jeśli mamy tak pokaźny zbiór zbiegów okoliczności, to możemy już zacząć dochodzić do pewnych konkluzji... Jaka jest szansa, że dwa niezwiązane całkowicie ze sobą konta łączy tyle podobieństw?
5 punkt warto odrzucić, wtedy kiedy Kruk założył konto to Hawiland przeniósł się na Forum UN, a co do reszty, to poczekam na Aleksandra, chociaż szczerze, co Aleksander miałby robić w Garmenii, a co Piechota w Hawilandzie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Aleksander von Kruk

Post autor: Aleksander von Kruk »

Kamiljan de Harlin pisze: 02 lip 2023, 19:05 Tu się nakłada na siebie zbyt wiele rzeczy.

1. Piechota zakładam że pewnie do tego aby każde jego konto miało inny adres IP, a ja do przeglądania darkwebu, patrze strony na torze, itd., ale chyba nie będe wnikać w szczegóły, no chyba że mam wam wysłać każdą stronę jaką przeglądałem na Torze, to ok
2. Nie wiem, jak wpiszesz free premium vpn albo free VPN to wyskakuje po iluś wyszukiwaniach Urban VPN, z najbardziej dobrą ofertą, ja dlatego go używam, a Piechota JEŚLI go używa, to nie wiem skąd go ma, a jeśli go nie używa, to tak jak mówił Tadeusz: prawdopodobnie Proxy są w innych VPN'ach również
3. Nie jestem fanem Tito, jak wpiszesz Most Popular Communists w Binga (bo korzystam z Binga XD) to wyskoczy ci to: https://famousbio.net/communists/, a na 2 stronie jest Tito, i ja że szukałem osoby na avatar, to po szukaniu osób znalazłem Tito. Nie jest to zbytnio przekonujące, ale tak o ile się nie myle było, a ja naprawdę nie wiem co mam zrobić żebyście uwierzyli że jestem Aleksandrem, a nie Piechotą XDD.
4. Wikipedia, na Wikipedii jego pierwsze zdjęcie to te niesławne zdjęcie które używa Piechota, i użyłem ja raz podczas wizyty międzynarodowej w Magnifikacie prawie rok temu
5. Tak jak pisał przedmówca, wtedy Hawiland przeniósł się na UN, bo CT8 odmówiło posłuszeństwa i forum się zepsuło (do tej pory nie ma zbytnio dostępu do bazy danych)

A teraz ja od siebie coś napisze: Nie jestem Piechotą, a jakbym był, to bym prędzej poszedł do Insulii niczym nasz ulubiony Vladimir Agucko niż do Hawilandu

Pozdrawiam z Rodzinką,
- Aleksander von Kruk, Kanclerz Hawilandu
Awatar użytkownika
Burek

Post autor: Burek »

boże czy to jest komisariat czeka. nie maltretujcie dzieciaka
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop

OBYWATEL

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Burek pisze: 02 lip 2023, 22:27 boże czy to jest komisariat czeka.
Nie, gorzej.

Znacznie gorzej.

Obrazek
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Ja nie będę wydawał osądów. Osobiście widzę tutaj klonning, ale niech każdy wierzy w co mu się podoba.

Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co słychać w Insulii?”