Bottom post of the previous page:
Ciekawa propozycja wspólnej waluty... pytanie czy nie lepiej jej od razu wprowadzić jako głównej dla chociaż 1-2 państw by nabrała ona większej siły. Obecnie przejście Insulii, która jest 3 pod względem kursów mogłoby być ryzykowne moim zdaniemWieść z zagranicy
- Anastasia Windsachen
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Re: Wieść z zagranicy
Zapraszam do Parlamentu 🙃Anastasia Windsachen pisze: ↑21 mar 2023, 11:35 Ciekawa propozycja wspólnej waluty... pytanie czy nie lepiej jej od razu wprowadzić jako głównej dla chociaż 1-2 państw by nabrała ona większej siły. Obecnie przejście Insulii, która jest 3 pod względem kursów mogłoby być ryzykowne moim zdaniem
Jego Królewska Mość Benjamin I
Król Fenocji, Król Senior i Ojciec Założyciel Voxlandu, Hrabia Kirgydy
Król Fenocji, Król Senior i Ojciec Założyciel Voxlandu, Hrabia Kirgydy
- Anastasia Windsachen
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Niech Pan Poseł wyraża zdanie ludu he heBenji pisze: ↑21 mar 2023, 14:40Zapraszam do Parlamentu 🙃Anastasia Windsachen pisze: ↑21 mar 2023, 11:35 Ciekawa propozycja wspólnej waluty... pytanie czy nie lepiej jej od razu wprowadzić jako głównej dla chociaż 1-2 państw by nabrała ona większej siły. Obecnie przejście Insulii, która jest 3 pod względem kursów mogłoby być ryzykowne moim zdaniem
Novaka za wyzywanie potrafili bez mrugnięcia okiem zbanować i wlepić persona non grata. Standardy od tamtego czasu się zmieniły?Andrzej Ordyński pisze: ↑19 mar 2023, 19:38 Jeśli polityka trzymania na forum człowieka, który ma w zwyczaju publikować prywatne dane osób, które sobie tego nie życzą (czasem nawet ze zdjęciami, a zawsze z wyzwiskami) i realnych gróźb karalnych jest liberalna, to zapewne mówimy o jakiejś nieznanej mi definicji liberalizmu.
Jeżeli wolność do znieważania i grożenia jest ważniejsza od wolności od zniewag i gróźb, to gratuluję.
Artur Kardacz von Hohenburg
Wielki Kniaź Westlandu
Wielki Kniaź Westlandu
- Andrzej Ordyński
Widocznie Novak nie zaliczał się do awangardy mikroświata i nie był reprezentantem innowacyjnej szkoły myślenia, w odróżnieniu od tak wartościowego mikronauty jak Zanik. Albo po prostu liberalizm dotyczy tylko osób, które nie podpadły osobiście właścicielowi forum. :P
- Kamiljan de Harlin
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Niby śmieszna sytuacja, ale sobie przypominam, że Insulia jest częścią Unii Nordackiej i zaczynam się nieco irytować, że organizacja, do której należymy ma tak niskie standardy.
Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
- Joahim von Ribertrop
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Chyba go w końcu wyjebali, ale ni za chu ni wiem czemu, bo klasycznie liczba komunikatów to mniej niż zero. Chociaż jest niby to, a to brzmi jak Prawilne Oświadczenie (napisane tak że nikt nie kuma o chuj tu chodzi a działania najpewniej podjęte kompletnie na odwrót względem oświadczenia).
Inna sprawa że trzeba Waksmanowi przyznać jedno - nasz reżim pięknie się popisał mistrzostwem w logice w jednym oświadczeniu oskarżając Zanika o ujawnianie nazwisk i samemu pisząc realne nazwisko Zanika. Bez przesady, ja rozumiem jak Kuba Bogu tak Bóg Kubańczykom, ale no. Co nie zmienia faktu że bawi fakt, że opierdala ludzi za to właśnie Waksman, gdzie to on pierwszy w całej Unii (czyli Insulię też wliczam) poleciał z tym nazwiskiem na forum XD Wprawdzie teraz zmienił w poście na Agucko, ale cytowanie prawdę ci powie.
Inna sprawa że trzeba Waksmanowi przyznać jedno - nasz reżim pięknie się popisał mistrzostwem w logice w jednym oświadczeniu oskarżając Zanika o ujawnianie nazwisk i samemu pisząc realne nazwisko Zanika. Bez przesady, ja rozumiem jak Kuba Bogu tak Bóg Kubańczykom, ale no. Co nie zmienia faktu że bawi fakt, że opierdala ludzi za to właśnie Waksman, gdzie to on pierwszy w całej Unii (czyli Insulię też wliczam) poleciał z tym nazwiskiem na forum XD Wprawdzie teraz zmienił w poście na Agucko, ale cytowanie prawdę ci powie.

HM Joahim II, Konig af Voxland
But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Over every mistake.
You just keep on trying
- Kamiljan de Harlin
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Omg, ja myślałem że to wirtualne nazwisko to na K. Usuwam notę bo jestem poza domem. Potem zamienię ją na poprawioną wersję, żeby na przyszłość był kontekst.
Kamiljan de Harlin
- Joahim von Ribertrop
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Dokonało się. Dreamlandzka Agencja Prasowa opublikowała wywiad z Zanikiem. Jeszcze nie słuchałem (dopiero go odkryłem, jest 1:30 no a wywiad trwa prawie 50 minut), ale patrząc po tym że data nagrania to 20 marca, czyli jeszcze przed wyjebaniem Zanika z UN, to przepowiadam, że gdzieś na 99% pojawi się jechanie jak po szmacie po Insulii. Któregoś dnia będzie się trzeba przekonać, czy przepowiadam słusznie.

Over every mistake.
You just keep on trying
Over every mistake.
You just keep on trying
- Kamiljan de Harlin
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Przesłuchałem i mam kilka przemyśleń.Joahim von Ribertrop pisze: ↑16 kwie 2023, 01:27 Dokonało się. Dreamlandzka Agencja Prasowa opublikowała wywiad z Zanikiem. Jeszcze nie słuchałem (dopiero go odkryłem, jest 1:30 no a wywiad trwa prawie 50 minut), ale patrząc po tym że data nagrania to 20 marca, czyli jeszcze przed wyjebaniem Zanika z UN, to przepowiadam, że gdzieś na 99% pojawi się jechanie jak po szmacie po Insulii. Któregoś dnia będzie się trzeba przekonać, czy przepowiadam słusznie.
W wywiadzie Zanik stwierdził, że dzięki jego akcjom zaczyna się coś dziać w mikro - przełamuje się marazm i pojawia się życie. I muszę się z tym zgodzić. Bo rzeczywiście gość jednego dnia jest w stanie napisać więcej, niż stały bywalec przez miesiąc, a potem inni ludzie mają co komentować i o czym rozmawiać przez pół roku, jak nie dłużej.
Problem w tym, że to co tworzy nie do końca jest komukolwiek potrzebne. Fajnie jest mieć tematy do rozmów, ale raczej nie kosztem tego, że pod każdym wątkiem pojawiają się posty pełne bóldupizmu, prowokacji, bezsensownej złośliwości i niekonstruktywnej krytyki. Gość się rozpłakał w wątku o debacie nt. kodeksu karnego w Insulii, bo za małe postępy poczyniliśmy jego zdaniem do tej pory. Najprawdopodobniej ani trochę go nie interesuje, czy ten kodeks zostanie napisany jutro, czy za 10 lat, po prostu musiał mieć o coś żal i powód do srania żarem.
Jedyny powód by nie banować Zanika na swoim forum, to taki, żeby mieć darmową farmę postów i połechtać swoje ego skaczącymi dzięki trollingowi statystykom.
Kamiljan de Harlin
- Joahim von Ribertrop
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Bez przesady. O danej wizycie Zanika dyskutuje się podczas danej wizyty Zanika, ewentualnie tydzień po jej zakończeniu. Jeśli rozmawia się o niej pół roku później to zwykle dlatego, że w międzyczasie gość wraca i niektórzy przypominają sobie jego poprzednie odpierdalanie.Kamiljan de Harlin pisze: ↑16 kwie 2023, 19:54 Bo rzeczywiście gość jednego dnia jest w stanie napisać więcej, niż stały bywalec przez miesiąc, a potem inni ludzie mają co komentować i o czym rozmawiać przez pół roku, jak nie dłużej.
Czym zasadniczo wpisuje się w całą koncepcję mirko XD Nikomu niepotrzebnych wirtualnych kraików.Kamiljan de Harlin pisze: ↑16 kwie 2023, 19:54 Problem w tym, że to co tworzy nie do końca jest komukolwiek potrzebne.
IMO Zanik w wstępnym okresie nawrotu RaK-a jest znośny. Czasem nawet nie można tego nazwać po prostu farmieniem postów, a po prostu utrzymywaniem tego jednego niewygodnego chama wytykającego ci bezczelnie twoje grzechy. Niestety błyskawicznie przekracza Rubikon i wtedy utrzymywanie go to już rzeczywiście jest po prostu farmienie postów.Kamiljan de Harlin pisze: ↑16 kwie 2023, 19:54 Jedyny powód by nie banować Zanika na swoim forum, to taki, żeby mieć darmową farmę postów i połechtać swoje ego skaczącymi dzięki trollingowi statystykom.

Over every mistake.
You just keep on trying
Over every mistake.
You just keep on trying