O¶wiadczam, ¿e z³o¿y³em dzisiaj wniosek do Cenzora MW Tow. Ciupaka o odebranie obywatelstwa wandejskiego. Decyzj± Cenzora zosta³em obywatelstwa pozbawiony.
Co prawda, od decyzji Cenzora przys³uguje skarga do Mandragora Socjogramu i tak± skargê z³o¿ono, nie s±dzê jednak, by w obecnej sytuacji politycznej (ponowny) Mandragor, Khand, anulowa³ decyzjê cenzorsk±.
Byæ mo¿e rezygnacja z obywatelstwa i obecnie brak jakiegokolwiek obywatelstwa v-pañstwa przyczyni siê do wzrostu zaufania Cz³onków OPM do mojej osoby, a mnie pozwoli na bardziej obiektywne podej¶cie do spraw v-¶wiata.
Informujê, ¿e przed podjêciem dezycji konsultowa³em siê z Sekretarzem Ko¶ciñskim, czy brak obywatelstwa nie bêdzie przeszkod± w sprawowaniu funkcji Zastêpcy Sekretarza Generalnego OPM. Diuk nie widzia³ ¿adnych przeszkód, Karta OPM nie stanowi o konieczno¶ci posiadania obywatelstwa jakiegokolwiek pañstwa cz³onkowskiego przez Zastêpcê SG OPM.
Z uwagi na delikatno¶æ sytuacji, nie bêdê informowa³ publicznie o przyczynach mojej decyzji.
Wandejski Sarmata, bezpañstwowiec,
by³y Zastêpca Sekretarza Generalnego OPM
Uwa¿am to za b³±d, ale jest to Wasza decyzja towarzyszu. Uwa¿am, ¿e jakakolwiek organizacja miêdzynarodowa nie ma prawa wymagaæ od kogokolwiek z³o¿enia obywatelstwa, wiêc my¶lê, i¿ cz³onkowie tej zacnej Izby nie wymagaliby od Was braku obywatelstwa (tym bardziej, ¿e nawet GenSek takowe posiada i nie jest to przeszkod±).
Uwa¿am, ¿e Wasza decyzja by³a impulsywna i niewiele wnosi do miêdzynarodowej polityki, ale nie jest to sprawa na dywagacje forumowe.
--
Arkadij Kafefaja Magov
Prezydent
Mandragorat Wandystanu