OPM - Organizacja Polskich Mikronacji
08 June 2022 01:19

Nowe forum!

Navigation
Strona G³ówna
Cz³onkostwo w OPM
Gmach Narodów (fora)
Biblioteka
Pliki do pobrania
FPM/OPM
Linki
Szukaj
Latest Articles
Karta OPM po zmianac...
Konwencja w sprawie ...
Uchwa³a w sprawie u...
Zarz±dzenie Sekreta...
Zarz±dzenie SG OPM ...
Forum Threads
Newest Threads
Problem with activation
Wniosek o przyjêcie...
Deklaracja w sprawie...
Porozmawiajmy o mapie!
Micropedia
Hottest Threads
Samunda przestaje... [96]
II Realny Szczyt ... [82]
Wniosek o przyjê... [79]
Projekt konwencji... [72]
Wniosek o przyjê... [69]
View Thread
OPM - Organizacja Polskich Mikronacji | Gmach Narodów | Sala Plenarna

Print Thread Rate Thread Change to old view

O¶wiadczenie Kanclerza Federalnego Zjednoczonego Królestwa Brugii - Posted on 23.08.2007 18:24:21
User Avatar Alexander Bleeser
Rank 3

Awards:
None
Member

Wasza Cesarska Wysoko¶æ,
Wasze Królewskie Wysoko¶ci,
Wasze Ksi±¿êce Wysoko¶ci,
Wasze Ksi±¿êce Mo¶ci,
Wasze Ekscelencje,
Drodzy Pañstwo!

W zwi±zku z ostatnimi - i w ogóle - wydarzeniami w Organizacji Polskich Mikronacji, przede wszystkim za¶ nieumiejêtno¶ci± w/w instytucji do podejmowania trafnych i powa¿nych decyzji oraz - co jest bezpo¶rednim powodem wydania tego o¶wiadczenia - jako ¿e w/w struktura zignorowa³a wniosek ad. zmian w Karcie OPM zg³oszony przez powsta³± 'Koalicjê', Zjednoczonego Królestwo Brugii postanowi³o o wyj¶ciu ze struktur OPM. Zawiedzeni postaw± ca³ego zgromadzenia, wybiórczym traktowaniem projektów, zg³oszeñ i wniosków przez Sekretarza Generalnego oraz niekompetencj± Cz³onków Sta³ych, których czê¶æ nie by³a nawet w stanie wypowiedzieæ siê, nie widzimy dla siebie miejsca w urzêdniczej opiesza³o¶ci i wychwalania pod niebiosa kolejnych nie nie znacz±cych projektów. Organizacja Polskich Mikronacji mia³a swój czas i nie sprawdzi³a siê, wiêc w opini Zjednoczonego Królestwa Brugii, z któr± zapewne zgodzi siê równie¿ wiele innych mikronacji, nie warto kontynuowaæ tej farsy i grz±¶æ dalej, coraz g³êbiej i g³êbiej, je¶li nawet na jasne - najpierw pro¶by, pó¼nie ju¿ ¿±dania, a pod koniec gro¼by - odpowiada milczeniem. Nie pomog³y ¿adne przekonywania, namowy. Z jednej strony mówi siê nam i¿ trzeba rozmawiaæ, za¶ z drugiej siê nas ignoruje. Nie ¿yczê nigdzie, nikomu wiêcej takiego traktowania.

Z powa¿aniem, a przede wszystkim nadziej±,

Alexander baronet Bleeser
Kanclerz Federalny Zjednoczonego Królestwa Brugii

GG: 5526629 eldaron@wp.pl Send Private Message
RE: O¶wiadczenie Kanclerza Federalnego Zjednoczonego Królestwa Brugii - Posted on 24.08.2007 11:53:18
User Avatar Ulryk Dariusz Scholandzki
Rank 3

Awards:
None
Webmaster

Czyli mam rozumieæ, ¿e WE pragnie byæ wypisany z listy uczestników OPM? Skoro ZKB wysz³o z OPM de facto nie ma ju¿ g³osu. Podbnie uczyniæ mamy ze wszystkimi przedstawicielami ZKB w OPM?

Ulryk Dariusz Scholandzki
Send Private Message
RE: O¶wiadczenie Kanclerza Federalnego Zjednoczonego Królestwa Brugii - Posted on 24.08.2007 13:17:50
Rank 3

Awards:
None
Member

Nie, nie JA chcê byæ 'wypisany z listy', lecz Zjednoczone Królestwo Brugii pragnie wyj¶æ z OPM, a to do¶æ spora ró¿nica, nie uwa¿a Wasza Ekscelencja? Liczê na prêdkie wykre¶lenie wszystkich cz³onków, zlikwidowanie biura reprezentantów oraz usuniêcie napisu z nag³ówka.

Oczywi¶cie, prawa g³osu mieæ ju¿ nie powinienem, zreszt± jak wszyscy reprezentanci ZKB, jednak atakuje siê nas, wiêc obowi±zkiem OPM jest umo¿liwienie nam obrony. Jestem zawiedziony, ¿e próbuje Wasza Ekscelencja podwa¿yæ to odwieczne prawo, mam jednak nadziejê, zachowaj± drodzy Pañstwo godno¶æ.

Jest jeszcze drugie wyj¶cie: zaakceptowaæ bez krzyku i wspomnianego przez Wasz± Ekscelencjê 'p³aczu' i nie atakowaæ Koalicji, Zjednoczonego Królestwa i reprezentantów osobi¶cie - w szczególno¶ci, gdy mowa o sprawach jedynie po¶rednio, b±d¼ w ogóle nie zwi±zanych ze spraw± wyj¶cia z OPM, która jest konsekwencj± przede wszystkim ignorancji Organizacji oraz Cz³onków Sta³ych, która postanowi³a przetrzymaæ nas przez miesi±c i czekaæ na 'uspokojenie'.

Niestety: nie dali¶my siê st³amsiæ.

Z powa¿aniem,

RE: O¶wiadczenie Kanclerza Federalnego Zjednoczonego Królestwa Brugii - Posted on 24.08.2007 23:37:35
Rank 3

Awards:
None
Webmaster

Nie, nie JA chcê byæ 'wypisany z listy', lecz Zjednoczone Królestwo Brugii pragnie wyj¶æ z OPM, a to do¶æ spora ró¿nica, nie uwa¿a Wasza Ekscelencja? Liczê na prêdkie wykre¶lenie wszystkich cz³onków, zlikwidowanie biura reprezentantów oraz usuniêcie napisu z nag³ówka.

Nie uwa¿am. Pañstwo, które do OPM nie nale¿y g³osu na tym forum nigdy nie mia³o. Sam WE karze zlikwidowaæ biuro, usun±æ z nag³ówka. Czyli gdyby OPM mia³a realn± siedzibê, to by¶cie siê po prostu z niej wynie¶li, a na bramkach przy wej¶ciu ju¿ wstêpu by¶cie nie mieli. Powa¿anie zastanawiam siê nad wykre¶leniem z listy, bo dlaczego mamy robiæ wyj±tek? To tak jak z Gnomi± by³o - nie byli w OPM wiêc nie mieli tu prawa g³osu. Brugia do OPM nie nale¿y ju¿, z w³asnej woli, a uzurpuje sobie prawo g³osu, z którym OPM ma siê liczyæ. A dlaczego?

Oczywi¶cie, prawa g³osu mieæ ju¿ nie powinienem, zreszt± jak wszyscy reprezentanci ZKB, jednak atakuje siê nas, wiêc obowi±zkiem OPM jest umo¿liwienie nam obrony. Jestem zawiedziony, ¿e próbuje Wasza Ekscelencja podwa¿yæ to odwieczne prawo, mam jednak nadziejê, zachowaj± drodzy Pañstwo godno¶æ.

Skoro wyst±pili¶cie dobrowolnie, bez nacisków, to prawo to sami sobie odebrali¶cie. Przykra prawda i trzeba byæ konsekwentym. Nikt nikogo nie atakuje, tylko toczy siê gor±ca dyskusja, a to co innego. Skoro ZKB wyst±pi³o z OPM sprawy tej Organizacji nie powinny jej interesowaæ. Forum jest otwarte wiêc mo¿na czytaæ.

Jest jeszcze drugie wyj¶cie: zaakceptowaæ bez krzyku i wspomnianego przez Wasz± Ekscelencjê 'p³aczu' i nie atakowaæ Koalicji, Zjednoczonego Królestwa i reprezentantów osobi¶cie - w szczególno¶ci, gdy mowa o sprawach jedynie po¶rednio, b±d¼ w ogóle nie zwi±zanych ze spraw± wyj¶cia z OPM, która jest konsekwencj± przede wszystkim ignorancji Organizacji oraz Cz³onków Sta³ych, która postanowi³a przetrzymaæ nas przez miesi±c i czekaæ na 'uspokojenie'.

I ja bardzo sobie ceniê walkê o interesy ZKB. Tylko, gdy ja walczê o interesy Scholandii od razu podnoszony jest krzyk. Dlaczego Wy mo¿ecie walczyæ o swoje, a ja nie? Dlaczego ja mam przyjmowaæ Wasze kaprysy, a Wy moich nie chcecie? Poszli¶cie na ³atwiznê, nie wytrzymali¶cie do koñca presji, nie potraficie rozmawiaæ, nie umiecie podstawowych praw dyplomacji, nie wiecie jak siê rozmawia, a za to wiecie jak i¶æ na ³atwiznê i trzasn±æ drzwiami, gdy nie idzie po Waszej my¶li. Takie jest moje zdanie i nie jest to atak, a jedynie stwierdzenie faktów i analiza Waszego zachowania.

Niestety: nie dali¶my siê st³amsiæ.

Owszem, bo to Wy sami siê sta³msili¶cie wypinaj±c siê na OPM i jej problemy. Teraz te problemy to wy³±cznie nasza sprawa. Nasza, czyli mam na my¶li cz³onków OPM, a Wam nic do tego. Przykro mi tak brutalnie mówiæ, ale sami tak± drogê wybrali¶cie.

Send Private Message
RE: O¶wiadczenie Kanclerza Federalnego Zjednoczonego Królestwa Brugii - Posted on 25.08.2007 00:13:39
Rank 3

Awards:
None
Member

Wasza Ekscelencjo,

Królestwo Scholandii mo¿e byæ dumne i¿ na swych us³ugach ma cz³owieka o tak ciêtym jêzyku.

Teraz Wasza Ekscelencja próbuje nam wmówiæ i¿ nie mamy prawa do obrony, które podobno przys³uguje ka¿demu. To oznacza, ¿e cz³onkowie OPM sa w jaki¶ sposób lepsi? ¯e oni 'mog± siê broniæ', a nie-cz³onkowie powinni siedzieæ pod miot³± i piszczeæ o ser?

Owszem, teraz to JA straci³em zimn± krew.
Nie skomentujê tego posta dok³adnie. Nie warto, to ju¿ jedynie s±czenie trucizny w cudze, zreszt±, rany. -> Proszê zajrzeæ do mej odpowiedzi pod Wnioskiem Wolnego Miasta Micropolis. I tu sprawdzi siê ¶wietnie.

¯al mi jedynie, ¿e tak powa¿ny partner jak Królestwo Scholandii, nie jest w stanie z godno¶ci± przyj±æ wa¿nej decyzji innego suwerennego kraju i traci resztki godno¶ci na bezcelowe k³ótnie i dramaty, choæby spisywane rêk± Shakespeara.

Z powa¿aniem,

RE: O¶wiadczenie Kanclerza Federalnego Zjednoczonego Królestwa Brugii - Posted on 25.08.2007 00:24:27
Rank 3

Awards:
None
Webmaster

Nie! Ja tylko mówiê, ¿e forum to miejsce do wypowiadania siê dla cz³onków OPM, a nie dla wszystkich. Ja temat zamkn±³em ze swej strony i proszê mi wierzyæ, ¿e o ZKB ju¿ nie wspomnê, bo przecie¿ i po co, skoro wypowiada³ siê bêdê w sprawach OPM na tym forum, a ZKB ju¿ do OPM nie nale¿y wiêc to nie s± WE sprawy równie¿, jak i nie moimi s± sprawy ZKB.

Send Private Message
RE: O¶wiadczenie Kanclerza Federalnego Zjednoczonego Królestwa Brugii - Posted on 25.08.2007 12:07:27
Rank 3

Awards:
None
Member

Oto i s³uszna odpowied¼.

Pozdrawiam wiêc Wasz± Ekscelencjê i ¿ywiê nadziejê dalszych, przyjemnych kontaktów.

Z powa¿aniem,

Jump to Forum:
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Login
Username

Password

Not a member yet?
Click here to register.