OPM - Organizacja Polskich Mikronacji
08 June 2022 00:35

Nowe forum!

Navigation
Strona G³ówna
Cz³onkostwo w OPM
Gmach Narodów (fora)
Biblioteka
Pliki do pobrania
FPM/OPM
Linki
Szukaj
Latest Articles
Karta OPM po zmianac...
Konwencja w sprawie ...
Uchwa³a w sprawie u...
Zarz±dzenie Sekreta...
Zarz±dzenie SG OPM ...
Forum Threads
Newest Threads
Problem with activation
Wniosek o przyjêcie...
Deklaracja w sprawie...
Porozmawiajmy o mapie!
Micropedia
Hottest Threads
Samunda przestaje... [96]
II Realny Szczyt ... [82]
Wniosek o przyjê... [79]
Projekt konwencji... [72]
Wniosek o przyjê... [69]
View Thread
OPM - Organizacja Polskich Mikronacji | Gmach Narodów | Triumwirat Erboki

Print Thread Rate Thread Change to old view

Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 21.01.2009 00:32:37
User Avatar Bogusj
Rank 3

Awards:
None
Member

Witam,

Triumwirat Erboki nie jest przeciwnikiem ma³ych mikronacji. Osobi¶cie pilnuje porz±dku na lotnisku i zawsze siê staram uczciwie egzekwowaæ regulamin. Ostatnio wp³ynê³o kilka nowych wniosków, które nie spe³nia³y regulaminu, jednak zamiast je kasowaæ prosi³em ka¿dego wnioskodawcê, aby poprawi³ wpis. Regulamin wymaga, aby ka¿dy wpis posiada³ baner, jednak czê¶æ z aktywnych cz³onków OPM nadal to ignoruje. Nie usun±³em Austro Wêgier, ani Natanii, choæ ju¿ kilkakrotnie apelowa³em aby poprawili swoje wpisy. Su³tanat zosta³ zablokowany dziêki swojej dzia³alno¶ci 'nabijania na si³ê'. Prosi³em, apelowa³em i ostrzega³em. Totalna ignorancja. No i doczekali siê. Moim zamys³em by³a blokada na kilka dni, jednak to co przedstawili sob± "reprezentanci" tej yoyonacji, zaprzepa¶ci³o ich jakiekolwiek. Ich zachowanie nie mie¶ci siê w ¿adnych ramach tolerancji. Jak faktyczny w³a¶ciciel naszej toplisty, nie pozwolê, aby jakikolwiek gówniarz z przero¶niêtym ego obra¿a³ mnie. Z ka¿dym rozmawiam osobi¶cie, jestem cierpliwy i nadal czekam a¿ wszyscy siê ustosunkuj± do regulaminu, pomagam nowym na li¶cie. Jednak Su³tana sam sobie nagrabi³. To jest ich problem, i¿ nie potrafi± siê zachowywaæ.

Wielki Triumwir Triumwiratu Erboki,
Bogusj de Cubalibre
2383535 2383535 2383535 2383535 www.erboka.org Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 25.01.2009 00:03:37
User Avatar Mateusz Walczak
Rank 4

Awards:
None
Member

Bardzo dziêkujê za zaprezentowanie swojego stanowiska. Proszê jednocze¶nie, aby w³adze Su³tanatu o ustosunkowanie siê do powy¿szej wypowiedzi.

Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy
Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 25.01.2009 16:04:46
User Avatar Ajatullah Osama bin Ramzani
Rank 1

Awards:
None
Member

Stanowczo protestujê przeciwko polityce OPM, która toleruje aby jej przedstawiciel nazywa³ Su³tanat Al Rajn mianem yoyonacji.

Dziêkujê za uwagê.

Ksi±¿ê Ajatullah Osama bin Ramzani (-)
Premier Su³tanatu Al Rajn
Genera³ Wojsk Powietrznych Armii Su³tañskiej
Wielki Mu³³a i Przewodnicz±cy NRF
Edited by Ajatullah Osama bin Ramzani on 25.01.2009 16:27:36
Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 25.01.2009 16:53:31
User Avatar Meisande V Gvandoya
Rank 4

Awards:
None
Member

Je¶li mogê siê wtr±ciæ to teksty typu:
tej yoyonacji

czy:
gówniarz z przero¶niêtym ego

lub:
Jednak Su³tana sam sobie nagrabi³.

nie pasuj± chyba powa¿nemu pañstwu, bo jak rozumiem Triumwirat Erboki za takie pañstwo siê uwa¿a. Rozumiem i¿ by³y kontrowersyjne dyskusje i byæ mo¿e sprzeczne interesy, nie wnikam, nie znam, jednak publiczne operowanie takimi s³owami trochê mnie dra¿ni. Nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem tak Al Rajn jak i Triumwiratu Erboki, jednak uwa¿am i¿ powinno siê zachowaæ minimum kultury i powagi, to nie magiel ani bazar, ¿e bêdziemy siê obrzucaæ epitetami.
Oczywi¶cie chcia³abym przeprosiæ JE Walczaka za wtr±cenie siê w dyskusjê ale nie potrafiê przej¶æ obojêtnie obok takich tekstów, bo tolerowanie takich okre¶leñ ¶wiadczy o poziomie dyskusji w OPM, a chyba nie chcemy by nas postrzegano jako krzykaczy, obrzucaj±cych siê publicznie "b³otem".

(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy
http://www.samunda.only.pl Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 25.01.2009 17:38:12
User Avatar Percian de Wega
Rank 4

Awards:
None
Member

Prosi³bym, aby osoby trzecie zachowa³y swoje wypowiedzi do momentu zaprezentowania swojego stanowiska przez Al Rajn. Chcia³bym unikn±æ niepotrzebnej wymiany zdañ i dygresji.

Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM

Jego Królewska Mo¶æ Senior
Królestwa Elderlandu
Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 26.01.2009 02:06:00
User Avatar Malik-al-Mulk
Rank 1

Awards:
None
Member

Witam Pañstwa.

Zacznê od tego, ¿e ju¿ sam poziom i sposób wypowiedzi Pana Bogusj'a wiele pokazuje.

Wg Pana Bogusja na Lotnisku obowi±zuje regulamin. Niestety martwi nas fakt, ¿e regulamin jest stosowany w niektórych wypadkach a w innych nie, jedni s± ostrzegani inni nie. Niestety Pan Bogusj, choæ on sam twierdzi inaczej, nie poinformowa³ nas o tym, ¿e istnieje mo¿liwo¶æ wyrzucenia Al Rajn z Lotniska Mikronacji. Ani Premier ani MSZ Al Rajn nie zostali poinformowani o takiej mo¿liwo¶ci. Je¶li zarz±dcy Lotniska kogo¶ informowali (o obywatelach równie¿ nic nam nie wiadomo) nie by³ on przedstawicielem w³adz a to w³adze powinno siê informowaæ. Wg naszych informacji powiadomiony nie zosta³ nikt.

Drug± i zupe³nie inn± spraw± jest to i¿ Al Rajn nie "nabija³o na si³ê". Nie wiem sk±d zarz±d wzi±³ takie informacje. Gdzie s± jakie¶ dowody? Przecie¿ to ¿e byli¶my pierwsi przez d³u¿szy czas nie ¶wiadczy o tym ze oszukiwali¶my, jest to ¿aden dowód. Same domys³y to za ma³o by oskar¿aæ kogos o oszustwa. A zapewniam ¿e oszustw nie by³o. Nie rozumiem te¿ do koñca tego co sie kryje pod slowami "nabijanie na si³ê", ale jak siê domy¶lam chodzi o to ¿e kto¶ zmienia³ IP i klika³ by podbiæ statystykê (tak wynika³o z mojej prywatnej rozmowy z Panem Bogusj'em) co jest niedorzeczne. Wyobra¼cie sobie maniaka, który siedzi przy komputerze co dziesiêæ minut zmienia Adres IP za pomoc± programów b±d¼ restartuj±c neostradê klika w link do Lotniska tylko po to ¿eby Al Rajn by³o na pierwszym miejscu na li¶cie Pana Bogusj'a. (?)

Martwi mnie fakt i¿ OPM toleruje zachowanie Pana Bogusj'a który obra¿a inne nacje. To co ten Pan reprezentuje swoimi wypowiedziami jest godne po¿a³owanie, liczê ¿e OPM w koñcu przestanie byæ bierne wobec takich zachowan i zacznie dzia³aæ, jaki¶ porz±dek powinien zostaæ zaprowadzony.

Dziêkujê za uwagê
MSZ Al Rajn
Malik-al-Mulk

Edited by Malik-al-Mulk on 26.01.2009 02:29:03
Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 26.01.2009 18:05:25
User Avatar ks prof Victorjos kard de Zepp
Rank 3

Awards:
None
Member

Bez udowodnienia winy jest domniemanie niewinno¶ci. Ja to w taki sposób widzê.

Jego Wysoko¶æ i Ekscelencja, Victorjos Pauligos de Zepp, Królestwa Surmeñskiego Ksi±¿ê, ¦wiêtego Ko¶cio³a Rotryjskiego Kardyna³ i Ksi±¿ê, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister
Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 26.01.2009 21:02:06
User Avatar Bogusj
Rank 3

Awards:
None
Member

Wys³a³em informacjê do osoby, która zarejestrowa³a Su³tanat na Lotnisku. U¿y³em równie¿ jakiego¶ formularza na stronach Su³tanatu.

To nie jest dyskusja, tak± podj±³em decyzjê a to gadanie niczego nie zmieni.

Bogusj de Cubalibre
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 28.01.2009 00:08:45
User Avatar Mateusz Walczak
Rank 4

Awards:
None
Member

JE Ramzani - czeka³em na zdania dwóch stron sporu, nie chcia³em wypowiadaæ siê po jednej wypowiedzi.

Jeste¶my w miejscu, gdzie wolno¶æ s³owa powinna byæ przestrzegana. Ale i ona ma granice. Tak wiêc nazwanie kogokolwiek tutaj "gówniarze" jest po prostu argumentem, ¿e autor takich wypowiedzi nie szczyci siê najwy¿szym poziomem kultury, delikatnie rzecz ujmuj±c.

Praw administratorskich nie mam, nie posiada ich równie¿ obecny p.o. ZSG. JE de Cubalibre jak najbardziej nale¿y siê s³owne upomnienie lub nawet ostrze¿enie na forum, na pewno powinien przeprosiæ za swoje s³owa, które pad³y w Gmachu Narodów, a chc±c prezentowaæ wysoki poziom kultury - pa¶æ nie powinny.

Chcia³bym jednak powróciæ do merytorycznej czê¶ci dyskusji:

Mówi WE o informowaniu, natomiast strona Al Rajnu twierdzi, ¿e nie by³o informacji. Albo wiêc administracja Lotniska wysy³a³a maila do osoby, której w Su³tanacie nie ma (proszê w tym miejscu o podanie tego, do kogo by³ te przypomnienia adresowane).

Powtórzê tak¿e pytanie Ministra Spraw Zagranicznych Su³tanatu:

Gdzie s± jakie¶ dowody?

Bez nich jakiekolwiek usuniêcie ¶wiadczy o prywacie adminów.

W kwestii wyja¶nienia - nie w±tpiê, ¿e by³y przes³anki. Ale aby zdecydowaæ siê na usuniêcie (do¶æ radykalny krok) musz± byæ twarde dowody ¶wiadcz±ce, ¿e Al Rajn robi³ co¶ nie tak, jak w Regulaminie.

WE de Cubalibre - myli siê WE. My staramy siê rozwi±zaæ spór, jaki wynikn±³ miêdzy cz³onkiem OPM a pañstwem spoza krêgu cz³onkowskiego (choæ wci±¿ liczê na do³±czenie Su³tanatu do tych struktur). Spór, który wymaga neutralnych arbitrów, a dziêki OPM mamy takich. Lotnisko to nie jest Pañska w³asno¶æ - to dobro, o które ca³y v-¶wiat dbaæ powinien, je¶li chcemy mieæ promocjê na dobrym poziomie. Nie sztuk± siê jest biæ o obywateli. Naprawdê nie chcê, aby na tym szczeblu wynik³ niepotrzebny spór. Chcê konkrety: je¶li by³o ³amanie regulaminu, to jak, z konkretnymi dowodami, które o tym ¶wiadcz±. Wtedy przyznam racjê, choæ te dowody powinny byæ pokazane od razu opinii publicznej, a nie argumentacja: zrobi³em tak i wara Wam do moich decyzji.

Ponawiam te¿ pro¶be o ustosunkowanie siê do pomys³u przejêcia Lotniska pod skrzyd³a OPM b±d¼ serwisu mikronacje.info .

Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy
Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 31.01.2009 02:56:08
User Avatar Bogusj
Rank 3

Awards:
None
Member

MATEUSZ WALCZAK NAPISA£:Jeste¶my w miejscu, gdzie wolno¶æ s³owa powinna byæ przestrzegana. Ale i ona ma granice. Tak wiêc nazwanie kogokolwiek tutaj "gówniarze" jest po prostu argumentem, ¿e autor takich wypowiedzi nie szczyci siê najwy¿szym poziomem kultury, delikatnie rzecz ujmuj±c.

b: w³a¶nie obrazi³e¶ Wielkiego Triumwira Triumwiratu Erboki.

MW: Praw administratorskich nie mam, nie posiada ich równie¿ obecny p.o. ZSG. JE de Cubalibre jak najbardziej nale¿y siê s³owne upomnienie lub nawet ostrze¿enie na forum, na pewno powinien przeprosiæ za swoje s³owa, które pad³y w Gmachu Narodów, a chc±c prezentowaæ wysoki poziom kultury - pa¶æ nie powinny.

b: Jeste¶my w Gmachu Narodów, biurze Trumwiratu Erboki. Tutaj mnie siê przeprasza za zachowanie Su³tanatu oraz zachowanie JE Walczaka.

[ciach]

MW: Mówi WE o informowaniu, natomiast strona Al Rajnu twierdzi, ¿e nie by³o informacji. Albo wiêc administracja Lotniska wysy³a³a maila do osoby, której w Su³tanacie nie ma (proszê w tym miejscu o podanie tego, do kogo by³ te przypomnienia adresowane).

b: to ju¿ nie mój problem. Nie bêdê puka³ do ka¿dych drzwi z osobna i pyta³ czy jeszcze tam mieszka. Toplista nie pokazuje adresu poczty elektronicznej, mo¿na skorzysta z formularza.

MS: Powtórzê tak¿e pytanie Ministra Spraw Zagranicznych Su³tanatu:

Gdzie s± jakie¶ dowody?

b: dowody s± w panelu administracyjnym, tylko ja mam dostêp.

MW: Bez nich jakiekolwiek usuniêcie ¶wiadczy o prywacie adminów.

b: jak najbardziej, zgodnie z tym co wcze¶niej napisa³em, jestem jej w³a¶cicielem.

MW: W kwestii wyja¶nienia - nie w±tpiê, ¿e by³y przes³anki. Ale aby zdecydowaæ siê na usuniêcie (do¶æ radykalny krok) musz± byæ twarde dowody ¶wiadcz±ce, ¿e Al Rajn robi³ co¶ nie tak, jak w Regulaminie.

b: Su³tanat nie zosta³ usuniêty, zostali z moderowani do odwo³ania. Nie jestem cz³owiekiem m¶ciwym, mia³em zamiar odblokowaæ ich po kilku dniach. Jednak reakcja Su³tanatu i ich zachowanie spowodowa³o moj± niechêæ do tego mikropañstewka, które do dzisiaj u¿ywa grafik jakie zrobi³em dla pierwszego w³adcy Su³tanat. Widzê, i¿ wdziêczno¶æ szybko jest zapominana.

MW: WE de Cubalibre - myli siê WE. My staramy siê rozwi±zaæ spór, jaki wynikn±³ miêdzy cz³onkiem OPM a pañstwem spoza krêgu cz³onkowskiego (choæ wci±¿ liczê na do³±czenie Su³tanatu do tych struktur). Spór, który wymaga neutralnych arbitrów, a dziêki OPM mamy takich.

b: Najpierw obra¿a³ mnie Su³tanat, pó¼niej (tylko z grzeczno¶ci) "JE" Walczak, nastêpnie grozi³ mi karami i upomnieniami, a na koniec dodaje i¿ spór wymaga "neutralnych arbitrów"? Proszê mi takowych najpierw wskazaæ. Bo ja ich nie widzê. Ne wspomnê ju¿ kilku listów poczty elektronicznej w których JE Walczak zachowuje siê jak gbur i prostak.

MW: Lotnisko to nie jest Pañska w³asno¶æ

b: i tutaj siê bardzo mylisz. Jest tak bardzo moje, ¿e tylko ja mogê zmieni decyzjê i jak Su³tanat chce wróci na Lotnisko to przede wszystkim ma mnie przeprosiæ. Ju¿ nawet nie za oszustwa, bo oszukiwali tak samo mnie jak NAS wszystkich, a teraz jeszcze powoduj± spór pomiêdzy cz³onkami OPM, musz± przeprosi za swoje zachowanie.

MW: to dobro, o które ca³y v-¶wiat dbaæ powinien, je¶li chcemy mieæ promocjê na dobrym poziomie. Nie sztuk± siê jest biæ o obywateli. Naprawdê nie chcê, aby na tym szczeblu wynik³ niepotrzebny spór. Chcê konkrety: je¶li by³o ³amanie regulaminu, to jak, z konkretnymi dowodami, które o tym ¶wiadcz±. Wtedy przyznam racjê, choæ te dowody powinny byæ pokazane od razu opinii publicznej, a nie argumentacja: zrobi³em tak i wara Wam do moich decyzji.

b: technicznie nie da siê przedstawiæ dowodów. Musia³bym komu¶ daæ dostêp do profilu, a tego nie uczyniê. Skoro zawsze by³em dobrym ojcem Lotniska, i nadal jestem (lotnisko wygl±da dobrze, jest zadbane, ju¿ prawie wszyscy maj± banery) mo¿na zaufaæ mi i w tej sprawie.

MW: Ponawiam te¿ pro¶be o ustosunkowanie siê do pomys³u przejêcia Lotniska pod skrzyd³a OPM b±d¼ serwisu mikronacje.info

b: pro¶ba odrzucona. Lotnisko jest w³asno¶ci± Triumwiratu Erboki, która to udostêpnia je wszystkim zainteresowanym mikronacjom bezinteresownie i nieodp³atnie. To ta jakbym wyszed³ z pomys³em, aby Scholandia pozwala³a wszystkim (nawet wrogom) zapisywaæ siê na ich LD, albo niech Sarmacja opublikuje kody Syriusza w celach charytatywnych. Miejsce na którym le¿y to forum oraz domena opm.org.pl równie¿ nale¿± do kogo¶ i ta osoba ma prawo rozporz±dzaæ tym jak tylko chce. Ani ja, ani Su³tanat, ani Scholandia nie maj± prawa tym zarz±dzaæ o ile nie maj± prawa w³asno¶ci.

EDIT:
Zapomnia³em dodaæ, i¿ zgodnie z naszymi zasadami Su³tanat nie ma prawa siê tutaj wypowiadaæ.

Bogusj de Cubalibre
Edited by Bogusj on 31.01.2009 02:59:40
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 31.01.2009 14:51:21
User Avatar MarcinPospiech
Rank 3

Awards:
None
Member

MATEUSZ WALCZAK NAPISA£:Jeste¶my w miejscu, gdzie wolno¶æ s³owa powinna byæ przestrzegana. Ale i ona ma granice. Tak wiêc nazwanie kogokolwiek tutaj "gówniarze" jest po prostu argumentem, ¿e autor takich wypowiedzi nie szczyci siê najwy¿szym poziomem kultury, delikatnie rzecz ujmuj±c.

Proszê wybaczyæ, Wielki Triumwirze, ale kto tutaj kogo obra¿a? Ja równie¿ uwa¿am, ¿e wypowiadanie w tym Gmachu s³ów w stylu "gówniarz" nie jest najwy¿szym poziomem kultury. Czy w zwi±zku z moj± wypowiedzi±, mogê poczuæ siê, jak kto¶, kto obrazi³ Wielkiego Triumwira?

Ekscelencjo, nie przesadzajmy i b±d¼my konsekwentni przede wszystkim w stosunku do siebie. Obra¿anie innych tak samo, jak obra¿anie SIÊ problemu nie rozwi±¿ê, a jedynie go jeszcze bardziej pogr±¿y.

b: Jeste¶my w Gmachu Narodów, biurze Trumwiratu Erboki. Tutaj mnie siê przeprasza za zachowanie Su³tanatu oraz zachowanie JE Walczaka.

Ekscelencjo, proszê nie traktowaæ forum OPM, nawet je¶li jest to temat Triumwiratu Erboki, jako osobist± w³asno¶æ, w której apodyktycznie ustala siê regu³y. Mam nadziejê, ¿e Wasza Ekscelencja nie przyszed³ tutaj poczuæ siê jak faraon i byæ przez wszystkich przepraszany, czy to s³usznie czy nie, a dyskutowaæ wspólnie, aby rozwi±zaæ problem.

b: technicznie nie da siê przedstawiæ dowodów. Musia³bym komu¶ daæ dostêp do profilu, a tego nie uczyniê. Skoro zawsze by³em dobrym ojcem Lotniska, i nadal jestem (lotnisko wygl±da dobrze, jest zadbane, ju¿ prawie wszyscy maj± banery) mo¿na zaufaæ mi i w tej sprawie.

Technicznie siê da. Wystarczy zrobiæ zrzuty ekranu z panelu administracyjnego i dostarczyæ je tutaj.

b: i tutaj siê bardzo mylisz. Jest tak bardzo moje, ¿e tylko ja mogê zmieni decyzjê

b: pro¶ba odrzucona. Lotnisko jest w³asno¶ci± Triumwiratu Erboki,

Zauwa¿y³em pewn± nieprawid³owo¶æ. Z jednej strony wypowiada siê Wasza Ekscelencja jakoby te lotnisko by³o w³asno¶ci± prywatn±, z drugiej za¶ jako pañstwow±. Z tego, co pamiêtam, w Triumwiracie nie ma zasady podobnej do tej z monarchii patriarchalnej, w której w³adca zarz±dza krajem jak swoj± w³asno¶ci±.

Niemniej jednak, nie ingeruj±c w sprawy pañstwowe, uwa¿am, ¿e ta wypowied¼ powinna zakoñczyæ problem, z jakim siê zmagamy. Je¿eli w³a¶ciciel lotniska mówi "jest moje i bêdzie tak, jak ja chcê", to ciê¿ko tutaj o wspó³pracê w formie dialogu i resztki obiektywizmu.

(-) Marcin Po¶piech von Salvepol-Nova Vita, Ksi±¿ê Faerie
Minister Spraw Zagranicznych Królestwa Scholandii
Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 01.02.2009 12:43:53
User Avatar Bogusj
Rank 3

Awards:
None
Member

Niektórzy to ¶lepi s±.

Jak tam chcecie, pluj± wam w twarz, a wy udajecie, ¿e deszcz pada.

Jak Su³tana mnie przeprosi za ich zachowanie w tym miejscu, pod moim postem, zakoñczê embargo.

Bogusj de Cubalibre
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 01.02.2009 16:13:20
User Avatar Malik-al-Mulk
Rank 1

Awards:
None
Member

S±dzi Pan ¿e a¿ tak zale¿y nam na powrocie na prowadzon± przez Pana listê? Je¶li tak to jest Pan w b³êdzie.
Zale¿y nam na sprawiedliwo¶ci...
I nie za bardzo wiemy za co niby mieli by¶my przepraszaæ... a wrêcz przeciwnie s±dzimy ze to Pan powinien przeprosiæ nas.

Kolejny raz Pan okaza³ siê niez³ym kawalarzem mówi±c o tym deszczu. OPM zdaje siê jest od tego by rozwi±zywaæ pokojowo konflikty i liczymy ¿e tym razem uda siê to zakoñczyæ w³a¶nie w taki sposób, miêdzy innymi poprzez przejêcie kontroli nad lotniskiem przez OPM.

Malik-al-Mulk
MSZ Al Rajn

Edited by Malik-al-Mulk on 01.02.2009 16:15:40
Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 01.02.2009 16:49:13
User Avatar Meisande V Gvandoya
Rank 4

Awards:
None
Member

Bogusj napisa³/a:
Niektórzy to ¶lepi s±.

Jak tam chcecie, pluj± wam w twarz, a wy udajecie, ¿e deszcz pada.

Jak Su³tana mnie przeprosi za ich zachowanie w tym miejscu, pod moim postem, zakoñczê embargo.

Hmm...
Ja my¶lê, ¿e nikt tu ¶lepy nie jest, wszyscy te¿ chyba sklerozy nie maj± ale uwa¿am i¿ polityka, porozumienie miêdzynarodowe polega na kompromisach i dyplomacji, a nie za¶ na braniu góry instynktom i dzia³aniu impulsywnie bez przemy¶lenia, a i wywa¿ania s³ów.
Czasem trzeba co¶ zapomnieæ by zobaczyæ co¶, co warte jest zobaczenia...
A mo¿e jednak ma WE racjê...
Mo¿e niektórzy s± ¶lepi by widzieæ to co inni zakrywaj± but± i emocjami.
Czasem taka chwilowa ¶lepota wiêcej po¿ytku mo¿e przynie¶æ ni¿ drastyczna korekcja wzroku, co oczywi¶cie nie oznacza, ¿e stan ¶lepoty ma pozostaæ niezmienny.

(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy
http://www.samunda.only.pl Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 01.02.2009 17:03:31
User Avatar FJ II
Rank 4

Awards:
None
Member

Ekscelencja Bogusj, podobnie jak jego by³y zwierzchnik z Solardii, zdaje siê uwa¿aæ swoj± osobê za niemal¿e wyroczniê.

Mo¿e i Ekscelencja ma racjê - temu nie zaprzeczam. Ale ton i sposób wypowiadania swoich argumentów zdecydowanie nie zachêca do poparcia stanowiska Erboki.

Ekscelencja stosuje wobec Al Rajn obra¼liwe stwierdzenia, które w moim przekonaniu nie powinny pa¶æ ze strony dyplomaty - ba, takie s³ownictwo nie jest godne nawet podoficera lub oficera ni¿szej rangi wojsk liniowych c. i k. Si³ Zbrojnych (a tacy czêsto potrafili wiele), o ¯adnarmerii ju¿ nie mówi±c. Dodam tylko, ¿e ka¿dego cz³owieka poznaje siê po tym, jak traktuje tych, których uwa¿a za s³abszych od siebie.

Ekscelencja niemal¿e wymaga od Organizacji, by siê za nim wstawi³a, bo Al Rajn w niej nie jest. I to jest powód? Czy je¿eli Austro-Wêgry zniszczy³yby które¶ z pañstw nienale¿±cych do OPM, to OPM musi siê za nami wstawiaæ? Nie wydaje mi siê. Nie wydaje mi siê te¿, ¿e OPM to cia³o ukierunkowane politycznie w taki sposób, jak sojusze czy pakty.

Ekscelencja swoim zachowaniem obra¿a wiêcej ni¿ jedn± osobê.

Tak jak powiedzia³em, byæ mo¿e argumenty WE s± s³uszne, ale to WE nie jest przekonuj±cy.

(-) FJ II, I. R.
http://www.austro-wegry.org Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 01.02.2009 17:50:35
User Avatar Bogusj
Rank 3

Awards:
None
Member

Widzê ¿e Austro Wêgry i Królestwo Samundy stanê³o w obronie su³tanatu. Ciekawe jestem kiedy siê zainteresujecie w³asnymi pañstwami na lotnisku, prosi³em ju¿ kilka razy aby poprawiæ i dodaæ banery, czy to taki trudne?

Dodam, i¿ oferta dla su³tanatu zosta³a wycofana.

Od dzisiaj su³tanat jest organizacj± terrorystyczn±, mam niezbite dowody i¿ dzia³ali na szkodê Triumwiratu Erboki.

http://img213.imageshack.us/my.php?image=terroryzmyo6.png

Zmian dokonano po usuniêciu organizacji z lotniska. Terrory¶ci zostali usuniêci 28 Grudnia, z tego samego dnia jest log o zmianie wpisu na micropedii.

Bogusj de Cubalibre
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 01.02.2009 18:25:17
User Avatar Ajatullah Osama bin Ramzani
Rank 1

Awards:
None
Member

Proszê OPM o ukaranie tego pana. Nie bêdê tolerowa³ takiego chamstwa i pomawiania nas o terroryzm.

Ksi±¿ê Ajatullah Osama bin Ramzani (-)
Premier Su³tanatu Al Rajn
Genera³ Wojsk Powietrznych Armii Su³tañskiej
Wielki Mu³³a i Przewodnicz±cy NRF
Send Private Message
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 01.02.2009 18:52:35
User Avatar Bogusj
Rank 3

Awards:
None
Member

Ajatullah Osama bin Ramzani napisa³/a:
Proszê OPM o ukaranie tego pana. Nie bêdê tolerowa³ takiego chamstwa i pomawiania nas o terroryzm.

Nie masz prawa o nic prosiæ, nie masz tutaj prawa g³osu. Wracaj do kawiarni.

Bogusj de Cubalibre
RE: Lotnisko, a sprawa Su³tanatu. - Posted on 01.02.2009 19:18:56
User Avatar FJ II
Rank 4

Awards:
None
Member

Konsekwencje chyba nie bêd± potrzebne - to, co Ekscelencja napisa³ wystarczy, by wyrobiæ sobie o Ekscelencji zdanie.

Co do bannera - przyznam szczerze, ¿e niespecjalnie mam na to czas, a przy tym wylecia³ mi z g³owy login i has³o do Lotniska... Poza tym, ja rozumiem, ¿e "najlepsz± form± obrony jest atak", ale to nijak siê ma do sprawy Su³tanatu.

Za¶ co do wpisu w micropedii - dlaczegó¿ wiêc ten "niezbity" dowód pojawi³ siê dopiero teraz? Oczywi¶cie, je¿eli dojdziemy po IP (je¿eli podany IP jest prawdziwy, a nie tak sobie dopisany, wszak tego do koñca nie wiemy), kto to zrobi³ (chyba, ¿e IP jest zmienny...), to odkryjemy sprawcê, ale sk±d Ekscelencja wie, ¿e nie zrobi³ tego dla ¿artu nikt inny, np. ja.

A tak skoro ju¿ mówimy o micropedii - wydawa³o mi siê, ¿e liczba prowincji w artykule wynosi piêæ, a nie cztery, jak jest napisane... Có¿, widaæ wy¿sza matematyka, któr± operuje tylko Ekscelencja, moja polonistka (3/4 = 2/3) i jeden z naszych by³ych obywateli (1/3 = 66%).

(-) FJ II, I. R.
http://www.austro-wegry.org Send Private Message
Jump to Forum:
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Login
Username

Password

Not a member yet?
Click here to register.