OPM - Organizacja Polskich Mikronacji
07 June 2022 23:52

Nowe forum!

Navigation
Strona G³ówna
Cz³onkostwo w OPM
Gmach Narodów (fora)
Biblioteka
Pliki do pobrania
FPM/OPM
Linki
Szukaj
Latest Articles
Karta OPM po zmianac...
Konwencja w sprawie ...
Uchwa³a w sprawie u...
Zarz±dzenie Sekreta...
Zarz±dzenie SG OPM ...
Forum Threads
Newest Threads
Problem with activation
Wniosek o przyjêcie...
Deklaracja w sprawie...
Porozmawiajmy o mapie!
Micropedia
Hottest Threads
Samunda przestaje... [96]
II Realny Szczyt ... [82]
Wniosek o przyjê... [79]
Projekt konwencji... [72]
Wniosek o przyjê... [69]
View Thread
OPM - Organizacja Polskich Mikronacji | Sekretariat | Gabinet Sekretarza Generalnego

Print Thread Rate Thread Change to new view

Author ¦wiêto OPM
Eryk_z_Adamas

Member

Rank 2

Posted on 02.02.2009 14:57:33
Mam pytanie z jakiego klucza byli zapraszani przedstawiciele na obchody swieta OPM oraz z jakiego klucza by³y przyznawane dyplomy.
Send Private Message
Author RE: ¦wiêto OPM
Percian de Wega

Moderator

Rank 4

Posted on 02.02.2009 16:26:41
Pozwolê sobie odpowiedzieæ na czê¶æ pierwsz± pytania.

Na pocz±tek jednak stwierdzê, ¿e mogê zaryzykowaæ stwierdzeniem, i¿ w Pañskim "zapytaniu" mo¿na siê doszukiwaæ pretensjonalnego tonu. Niemniej jednak... do rzeczy. Przedstawiciele nie otrzymali ¿adnego konkretnego zaproszenia, co oczywi¶cie wskazuje na moje zaniedbanie i do tego te¿ siê przyznajê. Informacje o miejscach i czasie by³y podawane tutaj na OPM, wiêc ka¿dy uwa¿ny przedstawiciel bez jakichkolwiek problemów móg³ znale¼æ adres i tam dotrzeæ. To chyba tyle... Oczywist± spraw± jest, ¿e OPM to organizacja, w której sk³ad wchodz± Pañstwa Cz³onkowskie... A je¶li wchodz± Pañstwa Cz³onkowskie, to wchodz± ich obywatele. Tak wiêc "zaproszenie" by³o otwarte- tj. ka¿dy Przedstawiciel i ka¿dy obywatel Pañstwa Cz³onkowskiego (jak i pañstw postronnych) móg³ przybyæ na obchody ¦wiêta OPM.

Dziêkujê

Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM

Jego Królewska Mo¶æ Senior
Królestwa Elderlandu
Send Private Message
Eryk_z_Adamas

Member

Rank 2

Posted on 02.02.2009 20:38:25
tyle tylko, ¿e ja sledzê dzia³ania i nie by³o oficjalnego potwierdzenia i zaproszenia
za¶ robcze ustalenia - co¿ sa roboczymi ustaleniami.
Honoruje siê czastke, cz±stke nie - mówi±c wprost personalnie mamy was gdzie¶
Niewa¿ny jest wasz przyczynek do istnienia OPM - mamy was glêboko w powa¿aniu.
Dok³adnie tak samo jest z okre¶leniem dni ¶wi±tecznych - zero zaproszeñ - mo¿e gdzie¶ doczytaj± te robocze ustalenia.
OPM powiedzia³a - mamy was wszystkich gdzie¶ - my ¶wiêto sobvie robimy nie wszystkim, OPM to MY(czytaj zarz±d)
Send Private Message
Eryk_z_Adamas

Member

Rank 2

Posted on 02.02.2009 20:40:39
Pozatym warto szanowaæ cz³onków i tych co do rozwoju OPM sie przyczynili
Send Private Message
Bogusj

Member

Rank 3

Posted on 02.02.2009 21:05:19
Percian de Wega napisa³/a:

Na pocz±tek jednak stwierdzê, ¿e mogê zaryzykowaæ stwierdzeniem, i¿ w Pañskim "zapytaniu" mo¿na siê doszukiwaæ pretensjonalnego tonu.

W "mowie" pisanej czcionk± Arial (?) na pewno. Proszê mi wybaczy, ale strasznie mnie rozbawi³ ten fragment wypowiedzi:-)

Faktycznie, mo¿na by³o wys³aæ "mailing" do wszystkich tutaj zarejestrowanych, a teraz mo¿na dodrukowaæ dyplomów dla innych, aktywnych reprezentantów.

Wielki Triumwir Triumwiratu Erboki,
Bogusj de Cubalibre
2383535 2383535 2383535 2383535 www.erboka.org Send Private Message
Percian de Wega

Moderator

Rank 4

Posted on 02.02.2009 21:22:24
Có¿. Jest ju¿ po ¶wiêcie, wiêc ew. pretensje zaliczaj± siê do musztardy po obiedzie.
Za rok bêdzie lepiej!

Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM

Królestwa Elderlandu
Send Private Message
Bogusj

Member

Rank 3

Posted on 02.02.2009 21:26:55
Percian de Wega napisa³/a:
Có¿. Jest ju¿ po ¶wiêcie, wiêc ew. pretensje zaliczaj± siê do musztardy po obiedzie.
Za rok bêdzie lepiej!

Trochê nie profesjonalne podej¶cie do sprawy, w ge¶cie protestu bardzo dziêkujê za dyplom i oddaje go z powrotem na rêce organizatora "¶wiêta". OPM zaczyna przypomina spó³kê Z.O.O a nie mikronacyjn± organizacjê miêdzypañstwow±.

Bogusj de Cubalibre
Percian de Wega

Moderator

Rank 4

Posted on 02.02.2009 21:56:26
Proszê wybaczyæ, ale Pañskie pretensje tak¿e s± nie na miejscu zwa¿ywszy na to, ¿e ja oraz moje mo¿liwo¶ci i kompetencje co do przeprowadzenia takiej imprezy by³y ograniczone. Mam tu na my¶li to, ¿e Jego Ekscelencja Sekretarz Generalny mianowa³ mnie p.o. ZSG w momencie, gdy zbli¿a³y siê obchody ¦wiêta OPM. Oczywi¶cie nie mam mu tego za z³e. Sêk w tym, ¿e dopiero zacz±³em urzêdowanie jako dygnitarz na tak wysokim szczeblu administracji miêdzynarodowej, dlatego te¿ mog³o byæ tak wiele uchybieñ, a ich ca³a paleta zosta³a przedstawiona pierwszego dnia obchodów. Ja ze swojej strony stara³em siê przeprowadziæ wszystko tak, jak najlepiej potrafi³em. W dodatku 31 stycznia siê nie pojawi³em przez moje problemy z dostêpem do internetu, co dodatkowo przysporzy³o poprawnej organizacji obchodów ¦wiêta problemów.

Jedyne co mi pozostaje to przeprosiæ, co te¿ czyniê!

P.S. Protest? Ale¿ oczywi¶cie... czê¶ciowo nieudane ¦wiêto OPM mo¿e staæ siê teraz pod³o¿em do protestów tak, aby jeszcze bardziej wykazaæ wady w przeprowadzeniu tej imprezy. Oznacza to tyle, co wziêcie wspó³odpowiedzialno¶ci przez Triumwirat Erboki za zaistnia³± sytuacjê.

Dziêkuje.

Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM

Królestwa Elderlandu
Send Private Message
Piotr Koscinski

Admin

Rank 6

Posted on 02.02.2009 22:46:38
OPM zaczyna przypomina spó³kê Z.O.O a nie mikronacyjn± organizacjê miêdzypañstwow±.

Mam pro¶bê - by³o ¦wiêto OPM; ja by³em nieobecny, niestety, nie ja uk³adam terminy ferii; co¶ wysz³o - dobrze, co¶ nie wysz³o - trudno.
Nie przesadzajmy jednak - nic dramatycznego siê nie sta³o, p.o. ZSG Parcian we Wega stara³ siê jak móg³ i dziêki Mu za to. Niestety, do pracy ludzi nie ma za wielu, do krytyki za¶ skorzy s± wszyscy.
Zamiast deliberowaæ nad tym co by³o, skupmy siê na konferencji programowej. Zachêcam uczestników tej oto debaty do przeniesienia siê tam.
Z góry dziêkujê!

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji
265674057 Send Private Message
Bogusj

Member

Rank 3

Posted on 03.02.2009 00:20:06
Piotr Koscinski napisa³/a:
[b]
OPM zaczyna przypomina spó³kê Z.O.O a nie mikronacyjn± organizacjê miêdzypañstwow±.

Mam pro¶bê - by³o ¦wiêto OPM; ja by³em nieobecny, niestety, nie ja uk³adam terminy ferii; co¶ wysz³o - dobrze, co¶ nie wysz³o - trudno.

No jasne, to teraz mo¿emy urz±dziæ jarmark OPM i do¿ynki. Zapro¶my bajerfull i mandarynê.

Bogusj de Cubalibre
Meisande V Gvandoya

Member

Rank 4

Posted on 03.02.2009 08:13:33
Hmm... ca³kiem nie z³y pomys³, mog³oby byæ ciekawie smileysmiley

(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy
http://www.samunda.only.pl Send Private Message
FJ II

Member

Rank 4

Posted on 03.02.2009 09:19:55
Widzê, ¿e Reprezentanci Triumwiratu, jak przez d³ugi czas prawie nic nie mówili (a dzi¶ jeden z nich domaga siê weryfikacji "milcz±cych" cz³onków...), tak teraz bêd± narzekaæ i krytykowaæ wszystko, co siê w OPM dzieje. Có¿, przynajmniej bêdzie jakie¶ o¿ywienie...

(-) FJ II, I. R.
http://www.austro-wegry.org Send Private Message
Eryk_z_Adamas

Member

Rank 2

Posted on 03.02.2009 14:35:16
Nikt nie ma zamiaru narzekaæ i krytykowac tylko dla samego faktu tego¿.
Pope³niono b³êdy, za ktore powinno siê przynajmniej przeprosiæ.
Send Private Message
Piotr Koscinski

Admin

Rank 6

Posted on 03.02.2009 17:27:23
Pope³niono b³êdy, za ktore powinno siê przynajmniej przeprosiæ.

Ja oczywi¶cie przepraszm za wszystkie b³êdy, pope³nione przez pracowników Organizacji Polskich Mikronacji. Bardzo proszê przyj±æ moje przeprosiny.

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji
265674057 Send Private Message
ks prof Victorjos kard de Zepp

Member

Rank 3

Posted on 04.02.2009 06:16:59
A Rotria nie ma nic do zarzucenia organozatorom. W Stolicy Apostolskiej nie by³o z³ego s³owa o ¶wiêcie. W imieniu Pañstwa Koscielnego dziêkujê organizatorom.

Jego Wysoko¶æ i Ekscelencja, Victorjos Pauligos de Zepp, Królestwa Surmeñskiego Ksi±¿ê, ¦wiêtego Ko¶cio³a Rotryjskiego Kardyna³ i Ksi±¿ê, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister
Send Private Message
Michael von Lichtenstein

Member

Rank 3

Posted on 06.03.2009 08:09:28
Wasze Ekscelencje,

Mam nadziejê ¿e moje przys³owiowe trzy grosze w sprawie rozwiej± nieco w±tpliwo¶ci, otó¿: Medal i Dyplom otrzyma³ ka¿dy reprezentant pañstwa cz³onkowskiego przy OPM przyznawane by³y aktualnie urzêduj±cym w Gmachu Narodów przedstawicielom.

Proszê tego nie myliæ z delegacj±, w której sk³ad wchodzi osób kilka. Taki klucz honorowania dyplomami mia³ swoje konkretne przes³anki - mianowicie, je¶li by braæ pod uwagê wk³ad w rozwój OPM - nale¿a³oby uhonorowaæ po kilka, jak nie kilkana¶cie osób z ka¿dego pañstwa, jako ¿e wielko¶æ pañstw cz³onkowskich jest zró¿nicowania - ilo¶æ medali i dyplomów jednako¿.

Jeste¶my powa¿nymi lud¼mi i reprezentujemy powa¿ne interesy, dlatego te¿ mniemam i¿ nie muszê t³umaczyæ, ¿e takie rozwi±zanie by³oby to¿same z dysproporcjami w nadawanych odznaczeniach i dyplomach pami±tkowych. Jedni dostaliby tylko jedno odznaczenie i dyplom - drudzy kilka.

Prowadzi³oby to do jak ka¿dy zapewne rozumie eskalacji poczucia niesprawiedliwo¶ci. W zwi±zku z tym postanowiono o nadaniu Dyplomu tylko urzêduj±cym i zas³u¿onym dla OPM dygnitarzom ka¿dego pañstwa. Co w sposób oczywisty pomija podzia³y, nie faworyzuje nikogo, oraz nie dyskryminuje ze wzglêdu na liczbê ludno¶ci.

Triumwirat Erboki równie¿ zosta³ uhonorowany odznaczeniem oraz dyplomem pami±tkowym w osobie Jego Ekscelencji Bogusja de Cubalibre.

(-) Ksi±¿ê Michael von Lichtenstein h. W±¿
Send Private Message
Jump to Forum:
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Login
Username

Password

Not a member yet?
Click here to register.