| Author |
Zamach stanu w Su³tanacie Al Rajn |
Patryk I

Rank 3

|
| Posted on 10.07.2008 00:20:41 |
|
|
Poni¿ej przedstawiam informacje z Al Rajn.
"My, Genera³owie Armii Su³tañskiej w trosce o najwy¿sze dobro naszego pañstwa a tak¿e jego obywateli, odpowiedzialni za los Nas wszystkich postanowili¶my przej±æ na swe barki ciê¿ar zwi±zany z d¼wigniêciem kraju z kryzysu do którego doprowadzi³ lewicowy rz±d Premiera Ksiêcia Shanii
Cristo at Rabaniego a co za tym idzie powo³uj±c do ¿ycia Wojskow± Radê Narodowa Odrodzenia Al Rajn (WRNOR) przejmujemy ca³kowit± w³adzê w Su³tanacie Al Rajn.
Punktualnie o godz. 23:50 Marynarka Wojenna Armii Su³tañskiej z rozkazu Gen. Falima dokona³a blokady morskiej Su³tanatu Al Rajn aby uniemo¿liwiæ jak±kolwiek obc± wojskow± interwencjê w pañstwie. O godzinie 23:55 dziêki wsparciu armii uda³o nam siê interweniowaæ czê¶æ cz³onków komunistycznego gabinetu Premiera Ksiêcia Shanii Cristo at Rabaniego w tym samego Premiera a tak¿e MBNiA Raniê ar Hasse oraz otoczyæ Pa³ac Su³tañski w Al Manie.
Od godziny 0:01 Jej Wysoko¶æ Su³tan przebywa w areszcie domowym.
Od godziny 0:01 na terytorium ca³ego Su³tanatu Al Raj wprowadza siê Stan Wojenny oraz godzinê policyjn± (22:00 - 7:00).
Wojskowa Rada Narodowa Odrodzenia Al Rajn postanawia co nastêpuje:
1. Rozwi±zaæ Mad¿lis el-Mustaszarin VI kadencji a co za tym idzie zdymisjonowaæ rz±d JKM Premiera Cristo at Rabaniego.
2. Zawiesiæ funkcjonowanie S±du Su³tañskiego.
3. Wprowadziæ cenzurê pañstwow±.
4. Zawiesiæ nastêpuj±ce artyku³y Konstytucji Su³tanatu Al Rajn z dnia 26 czerwca 2008: 11 i 12, 23-34, 54-66, 80-86, 91-97 i 108-117.
Osama bin Ramzani /-/
Gen. Wojsk Powietrznych Armii Su³tañskiej
Said al Falim /-/
Gen. Marynarki Wojennej Armii Su³tañskiej"
Mimo to ¿e Su³tanat Al Rajn nie jest cz³onkiem OPM,nasza organizacja powinna wys³aæ negocjatora do tego pañstwa.
Takie jest zdanie Królestwa Natanii.
Król Natanii
Patryk I Labacki |
|
| Author |
RE: Zamach stanu w Su³tanacie Al Rajn |
Meisande V Gvandoya

Rank 4

|
| Posted on 10.07.2008 08:59:05 |
|
|
Ja odpisa³am na forum mikronacji Su³tance Al Rajn, która tam wyst±pi³a do pañstw z apelem, oto tre¶æ apelu JKM Aisahah Ramzani al-Ekonoglu I:
Witam serdecznie wszystkich przedstawicieli v-¦wiata!
W dniu dzisiejszym zaraz po pó³nocy w Su³tanacie Al Rajn mia³ miejsce bezprawny przewrót wojskowy w wyniku, którego w³adzê w pañstwie przejê³a Wojskowa Rada Narodowa Al Rajn dowodzona przez zbuntowanych Genera³ów Saida al Falima oraz Osamê bin Ramzaniego. W wyniku przewrotu zosta³am aresztowana wraz z cz³onkami lewicowego gabinetu Premiera Cristo at Rabaniego.
Puczy¶æ wsparci przez Wielkiego Admina Al Rajn pozbawili mnie statusu admina oraz dokonali blokady konta na stronie Su³tanatu Al Rajn oraz LD oprócz mnie taka sama sytuacja spotka³a JKM Premiera Cristo at Rabaniego.
Zwracam siê z gor±cym apelem do wszystkich v-pañstw zaprzyja¼nionych z Su³tanatem Al Rajn i nie tylko, którym nie jest obojêtny los Al Rajn aby jak to tylko mo¿liwe wywarli na drodze dyplomatycznej presjê na puczystach aby oddali w³adze nad pañstwem w prawowite rêce. Bardzo bêdê wdziêczna za ka¿d± pomoc ze strony Pañstwa!
z powa¿aniem:
JW Su³tan Aisahah Ramzani al-Ekonoglu I /-/
Su³tanat Al Rajn
A to moja odpowied¼:
O¶wiadczenie.
Zjednoczone Królestwo Samundy jest przeciwne wszelkiej przemocy, co za tym idzie jeste¶my przeciwni si³owym za³atwianiom wszelkich konfliktów tak wewnêtrznych jak i zewnêtrznych.
Bardzo ubolewamy nad zaistnia³± sytuacj± w Su³tanacie Al Rajn i pragniemy dodaæ i¿ stoimy po stronie prawowitej w³adzy, zgodnej z Konstytucj±.
Potêpiamy dzia³ania maj±ce na celu destabilizacjê Su³tanatu, jak i jeste¶my przeciwni aresztowaniu JW Su³tan Aisahah Ramzani al-Ekonoglu I.
Uwa¿amy pucz za nielegalny i godz±cy w Konstytucjê Su³tanatu Al Rajn.
Jak ju¿ pisa³am wcze¶niej i wielokrotnie, drog± do porozumienia i prawid³owego funkcjonowania rz±du jak i ca³ego pañstwa jest rozmowa i tylko rozmowa, dialog który da mo¿liwo¶æ ewentualnych ustaleñ.
Niestety takie rozmowy czasem s± d³ugie, czasem s± bolesne ale potrzebne, nale¿y wyja¶niaæ wszelkie konflikty, niedomówienia i plotki, dyskutowaæ do bólu a nie skre¶laæ siê wzajemnie w przedbiegach.
Co¿, tylko tyle mogê zrobiæ, jak wiadomo jestem tam uwa¿ana za wroga i zosta³am oskar¿ona o niestworzone rzeczy, i "pozbawiona ¿ycia" poprzez rzekome sciecie, ale có¿...
Dlatego zareagowa³am na to jednak znam to z autopsji, by mnie siê pozbyæ Osama post±pi³ w ten sam sposób, dokona³ puczu i wmówi³ wszystkim ¿e to ja jestem winna, nawet ukaza³ siê artyku³ w ich prasie opluwaj±cy doszczêtnie moj± osobê, a mimo to wyci±gnê³am rêkê do Su³tanki, która bra³a udzia³ w spisku przeciwko mnie, uwa¿am ¿e wykaza³am maksimum dobrej woli, wiêcej zrobiæ nie mogê... i nie chcê...
(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy |
|
| Author |
Piotr Koscinski

Rank 6

|
| Posted on 10.07.2008 09:01:23 |
|
|
WKMo¶æ!
Proponujê pos³anie tam misji pokojowej. Proszê o zg³aszanie kandydatów na szefa misji w randze pos³a nadzwyczajnego i ministra pe³nomocnego.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji |
|
| Author |
Mateusz Walczak

Rank 4

|
| Posted on 10.07.2008 09:52:07 |
|
|
Dosz³y mnie wprawdzie s³uchy, ¿e w Al-Rajnie dzieje siê co¶ niepokoj±cego, natomiast nie zdawa³em sobie sprawy, ¿e o przewrót na tak± skale mo¿e chodziæ.
Zg³aszam siê do wys³ania mnie na t± misjê. W takiej sytuacji nie mo¿na zostaæ obojêtnym.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
Patryk I

Rank 3

|
| Posted on 10.07.2008 11:06:31 |
|
|
Królestwo Natanii popiera kandydaturê JE Mateusza Walczaka.
Król Natanii
Patryk I Labacki |
|
| Author |
Piotr Koscinski

Rank 6

|
| Posted on 10.07.2008 12:26:47 |
|
|
Doskonale. Nie ma co czekaæ. Powo³ujê wiêc niniejszym p. Mateusza Walczaka na funkcjê szefa misji specjalnej OPM, w randze pos³a nadzwyczajnego i ministra pe³nomocnego, z zadaniem udania siê do Al-Rajn i pilnego zbadania sytuacji, a nastêpnie, w miarê potrzeby i po uzgodnieniu z w³adzami Al-Rajn, pe³nienia roli misji pokojowej.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji |
|
| Author |
ks Marco kard de Zepp

Rank 2

|
| Posted on 10.07.2008 12:32:54 |
|
|
|
Mam nadziejê, ¿e Pan Mateusz Walczak za³agodzi sytuacjê w Su³tanacie. Pañstwo Ko¶cielne Rotria popiera JW Su³tan, przewrót by³ bezprawny i mamy nadziejê, ¿e nied³ugo JW Su³tan znów odzyska w³adzê. |
|
| Author |
Mateusz Walczak

Rank 4

|
| Posted on 10.07.2008 13:51:34 |
|
|
Dziêkujê za nominacje.
Przede wszystkim przegl±daj±c gazety Al-Rajnu dowiedzia³em siê, ¿e negocjatorem pomiêdzy WRNOR a aresztowan± Su³tank± ma byæ Królestwo Surmeñskie. Je¶li kto¶ ma szersze informacje na ten temat - proszê o przekazanie.
Zapisa³em siê na LD Al-Rajnu i rozpoczynam mediacje. Zacznê od nawi±zania kontaktu ze stronami.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
daniochas

Rank 3

|
| Posted on 11.07.2008 12:03:58 |
|
|
http://sultanat.wordpress.com/2008/07/10/rozlam-w-wrnor/ A wiêc Wielki Admin Al-Rajn wychodzi z WRNOR i zachêca do jego samorozwi±zania. My¶lê, ¿e je¿eli JW Su³tan i dalej z nim bêdzie rozmawia³a, to mo¿e pomóc przywróciæ w kraju prawowit± w³adzê.
|
|
| Author |
Mateusz Walczak

Rank 4

|
| Posted on 12.07.2008 13:14:49 |
|
|
Zobaczymy, jak z tym bêdzie.
W Informatorze OPM pojawi³y siê wie¶ci z jednej z gazet Al Rajnu, jakoby dosz³o do porozumienia miêdzy WRNOR-em a aresztowanymi, choæ informacje zosta³y zdementowane.
Co do mojej pracy - wys³a³em mail na LD Al Rajnu, jednak po chwili przyszed³ mail zwrotny, i¿ wyst±pi³ b³±d, gdy¿ nie mogê pisaæ na LD. Poprosi³em w mailu do w³a¶ciciela LD o dostêp, powiedzia³em o co chodzi - mail wys³any 10 lipca, bez odzewu.
Wczoraj zwróci³em siê bezpo¶rednio do JW Su³tan, tak¿e czekam na odpowied¼.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
daniochas

Rank 3

|
| Posted on 12.07.2008 13:24:16 |
|
|
Z tego, co widzia³em, to bardziej aktywne maj± forum, nie Listê Dyskusyjn±. Co do rzekomego porozumienia, to chcê zwróciæ uwagê na to, i¿ we komentarzach do tego artyku³u niektórzy chc± ustaliæ "kto jest ¼ród³em przecieku". A wiêc, mo¿e to byæ prawda, z tym, ¿e rozmowy wci±¿ s± w toku.
|
|
| Author |
Mateusz Walczak

Rank 4

|
| Posted on 13.07.2008 00:15:31 |
|
|
|
daniochas napisa³/a:
Z tego, co widzia³em, to bardziej aktywne maj± forum, nie Listê Dyskusyjn±. Co do rzekomego porozumienia, to chcê zwróciæ uwagê na to, i¿ we komentarzach do tego artyku³u niektórzy chc± ustaliæ "kto jest ¼ród³em przecieku". A wiêc, mo¿e to byæ prawda, z tym, ¿e rozmowy wci±¿ s± w toku.
Fakt, natomiast kto¶ móg³by mi odpowiedzieæ. W±tpiê, aby LD by³a zarz±dzana przez kogo¶ nieaktywnego.
Kolejna rzecz - je¶li kto¶ ma bezpo¶redni kontakt z któr±¶ ze stron tego konfliktu, bardzo proszê o kontakt (mail: matiwalczak@gmail.com, gg: 9928634). Te maile, które wys³a³em pozostaj± wci±¿ bez odpowiedzi.
Co do artyku³u - my¶lê, ¿e pomimo dementi nale¿y to traktowaæ jako jeden z zak³adanych przez negocjuj±cych wariantów. Oczywi¶cie w±tpiê, aby kto¶ siê przyzna³ do przekazania takich informacji, ale artyku³ nie wygl±da na wymy¶lon± opowiastkê.
Je¶li rozmowy s± w toku - to bardzo dobrze. Byæ mo¿e nie bêdzie potrzebnej mojej interwencji, choæ jak mówiê - wci±¿ czekam na odzew z Al Rajnu.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
Meisande V Gvandoya

Rank 4

|
| Posted on 13.07.2008 08:57:46 |
|
|
Ja my¶lê, ¿e wiêcej by siê WE dowiedzia³ i zdzia³a³ zaznaczaj±c swoj± obecno¶æ na czacie (Shoutbox), tam na bie¿±co trawa dyskusja i wypowiadaj± siê mieszkañcy.
Oczywi¶cie nie znamy relacji strony, która przebywa w areszcie.
Jakie prawdopodobnie by³y plany WRNORu to mogê tylko zacytowaæ wypowied¼ JKM Su³tan na forum mikronacji:
poniewa¿ jestem wirtualn± siostr± i jedynie znajom± WE Ramzaniego tak jak ni± by³a poprzednia Su³tan a realn± sisotrê dopieru szukje do objêcia tronu tyle zdo³a³am siê dowiedzieæ.
Tak, ¿e chyba artyku³ w ich prasie mo¿e ¶wiadczyæ o realizacji w/w zamierzenia.
(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy
Edited by Meisande V Gvandoya on 13.07.2008 09:06:57 |
|
| Author |
daniochas

Rank 3

|
| Posted on 13.07.2008 10:58:40 |
|
|
Zgadzam siê z Jej Królewsk± Mo¶ci±, lecz w artykule tak¿e by³a sugestia, ¿e mo¿e byæ to Su³tan-mê¿czyzna. Nie uwa¿am, ¿e te informacje s± wyssane z palca.
|
|
| Author |
Meisande V Gvandoya

Rank 4

|
| Posted on 13.07.2008 11:07:23 |
|
|
|
daniochas napisa³/a:
Zgadzam siê z Jej Królewsk± Mo¶ci±, lecz w artykule tak¿e by³a sugestia, ¿e mo¿e byæ to Su³tan-mê¿czyzna. Nie uwa¿am, ¿e te informacje s± wyssane z palca.
Proszê zwróciæ uwagê WE, ¿e w artykule mamy dwie opcje- Su³tan, Su³tanka i ¿e artyku³ pojawi³ siê po oficjalnym tek¶cie JKM Su³tanki, który cytowa³am wy¿ej na forum mikronacji, zatem mo¿na domniemywaæ i¿ jest to niejako oddalenie zarzutów, które mog³yby ¶wiadczyæ o intencjach puczu. 
(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy
Edited by Meisande V Gvandoya on 13.07.2008 11:08:03 |
|
| Author |
daniochas

Rank 3

|
| Posted on 13.07.2008 11:52:33 |
|
|
Mo¿liwe. Tymczasem dziwi mnie, a mo¿e nawet niepokoi nieaktywno¶æ mediów rajañskich. Zazwyczaj w czasach przewrotów, rewolucji itd. nowe wiadomo¶ci zjawiaj± siê, jak grzyby po deszczu.
|
|
| Author |
Mateusz Walczak

Rank 4

|
| Posted on 15.07.2008 21:56:00 |
|
|
Ekscelencje,
Zacznê mo¿e od tego, ¿e w dniu wczorajszym w Al Manie dosz³o do wybuchu w Min. Bezpieczeñstwa Narodowego i Administracji (MBNiA). WRNOR postanowi³ wzmocniæ bezpieczeñstwo Al Rajnu dekretem - http://alrajn.org/rabani/content/content.php?content.695
W dniu wczorajszym przeprowadzi³em rozmowê z Przewodnicz±cym WRNOR-u, Genera³em Szejkiem Osam± bin Ramzanim Rozmowy dotyczy³y sytuacji w Al Rajnie oraz mo¿liwo¶ci rozmów pomiêdzy WRNOR-em a aresztowanymi na pocz±tku lipca w³adzami. Wbrew nie tak dawnym zapewnieniom IOPM sytuacja nie jest prosta. I nie mówiê tego w perspektywie eksplozji, ale z perspektywy rozmowy.
W niej Przewodnicz±cy WRNOR stwierdzi³, ¿e uwa¿a przejêcie w³adzy w pañstwie wykonane zgodnie z prawem. Pomimo to, WRNOR jest sk³onny do rozmów z aresztowanymi niedawno w³adzami. W³a¶nie trwaj± rozmowy na forum WRNOR dot. przyst±pienia przez t± organizacje do rozmów z w³adzami.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
daniochas

Rank 3

|
| Posted on 16.07.2008 07:18:40 |
|
|
Mam nadziejê, ¿e Ekscelencje pozwol±, i¿ przedstawiê swój wniosek z tego, co powiedzia³ JE Mateusz Walczak.
Jako ¿e realnego budynku ministerstwa nie ma, wiêc nie mo¿na go wysadziæ w powietrze, a gazety rajañskie zapowiadaj± nowe areszty po eksplozji, mo¿na mówiæ, ¿e WRNOR szuka pretekstu do aresztowania niektórych obywateli (mo¿e nawet ponownego aresztu JW Su³tan). Mam nadziejê, ¿e WRNOR zgodzi siê na przyst±pienie do rozmów.
|
|
| Author |
Mateusz Walczak

Rank 4

|
| Posted on 17.07.2008 17:10:41 |
|
|
Misja OPM zosta³a oficjalnie przyjêta przez WRNOR. Kontaktujê siê z w³adzami aresztowanymi, je¶li oni wyra¿± zgodê, przejdziemy do rozmów nad rozwi±zaniem konfliktu.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
KM

Rank 3

|
| Posted on 17.07.2008 18:29:25 |
|
|