| Author |
Kto¶ musi zacz±æ ;) |
Montezuma III

Rank 1

|
| Posted on 18.02.2007 14:58:11 |
|
|
Witam wszystkich Przedstawicieli !
Podczas zg³aszania moich uwag dotycz±cych Karty naszej organizacji, w jednym z punktów zawar³em propozycjê zwo³ania konferencji, na której Karta zosta³aby przyjêta. Nie dosz³o do tego m.in. z tego powodu, ze nie wszyscy w³adcy chc± ujawniaæ swoje realne oblicze... Mam jednak nadziejê, ¿e przemy¶l± Pañstwo tak± ewentualno¶æ w przysz³o¶ci. By³oby z pewno¶ci± wielkim prze¿yciem dla nas wszystkich spotkanie na szczycie pañstw wirtualnych. Nie by³oby to ju¿ rzecz jasna potwierdzenie Karty, która wesz³a przecie¿ w ¿ycie, ale spotkanie, na którym uchwalonoby jakie¶ inne postanowienia, które z jednakowym skutkiem mog³oby byæ przyjête poprzez internet przez tych, ktorzy na tak± konferencjê nie mogliby lub nie chcieliby przybyæ. Mo¿naby (wybiegaj±c ju¿ znacznie w przysz³o¶æ) zwo³ywaæ corocznie konferencjê OPM. Jak siê Pañstwo do tego ustosunkowuj± ?
Montezuma III
Cesarz Azteków
Edited by Montezuma III on 18.02.2007 14:58:59 |
|
| Author |
RE: Kto¶ musi zacz±æ ;) |
APRS

Rank 3

|
| Posted on 18.02.2007 15:13:26 |
|
|
My¶lê, ¿e to jest temat na dyskusjê w Sali Plenarnej Gmachu Narodów, i to bardzo wa¿ki. S±dzê, ¿e po zakoñczeniu aktualnego g³osowania - je¿eli nie bêdzie zastrze¿eñ, tam ten w±tek powinien zostaæ przeniesiony, bo pytanie rzeczywi¶cie frapuj±ce.
Trzeba sobie jednak uzmys³owiæ, ¿e czê¶æ z Monarchów pozostaje poza granicami realnymi, st±d spotkanie mo¿e nie byæ ³atwe w organizacji, i to ju¿ na etapie uzgodnienia jego terminu.
Z powa¿aniem,
(-) Artur Piotr, RS. |
|
| Author |
MIvG

Rank 3

|
| Posted on 18.02.2007 20:35:37 |
|
|
Wg mnie wazniejszym tematem sa zmiany, ktore nalezy wprowadzic do Karty mianowicie dotyczace terminow, ktore sa w niej i ktore wynosza tylko 3 dni. W tym czasie panstwo, ktore nie zgadza sie sie z wiekszoscia a nie jest czlonkiem stalym musi znalezc dodatkowo dwa pasntwa do poparcia swego stanowiska, co jest dosc trudne do uczynienia w tak krotkim czasie.
Z powa¿aniem,
(-) Maksymilian I, Król Brugii |
|
| Author |
Piotr Mikolaj

Rank 2

|
| Posted on 19.02.2007 11:30:58 |
|
|
|
Wg mnie wazniejszym tematem sa zmiany, ktore nalezy wprowadzic do Karty mianowicie dotyczace terminow, ktore sa w niej i ktore wynosza tylko 3 dni. W tym czasie panstwo, ktore nie zgadza sie sie z wiekszoscia a nie jest czlonkiem stalym musi znalezc dodatkowo dwa pasntwa do poparcia swego stanowiska, co jest dosc trudne do uczynienia w tak krotkim czasie.
Jest poczta elektroniczna, s± komunikatory internetowe, s± wreszcie telefony. My¶lê, ¿e mo¿na stworzyæ niepubliczny, dostêpny tylko dla zarejestrowanych cz³onków, rejestr podstawowych kontaktów. Je¿eli o mnie osobi¶cie chodzi, nie widzê najmniejszego problemu w tym, by kto¶ wysy³a³ do mnie esemesy w sprawach mikronacyjnych - a wszak je¿eli dany protest by³by zasadny, na co wcze¶niej nie zwrócono by mi uwagi, mogê wnie¶æ o g³osowanie w danej sprawie.
Wychodzê z za³o¿enia, ¿e obecne procedury maj± zapewniaæ sprawno¶æ funkcjonowania Organizacji, a nie stanowiæ formê uprzywilejowywania Cz³onków Sta³ych *kosztem* innych mikronacji. Chodzi o to, by zapewniæ Organizacji stabilno¶æ - a, niestety, znaczna czê¶æ polskich mikronacji jest tworami efemerycznymi, czê¶æ z nich tak¿e - niestabilnymi w zakresie relacji miêdzynarodowych.
(-) Piotr Miko³aj. |
|
| Author |
Piotr Mikolaj

Rank 2

|
| Posted on 19.02.2007 11:31:55 |
|
|
|
(...) Mo¿naby (wybiegaj±c ju¿ znacznie w przysz³o¶æ) zwo³ywaæ corocznie konferencjê OPM. Jak siê Pañstwo do tego ustosunkowuj± ?
Krótko pisz±c - za. Wszelkie inicjatywy spotkañ poza Internetem s± nader cenne.
(-) Piotr Miko³aj. |
|
| Author |
FJ II

Rank 4

|
| Posted on 19.02.2007 12:31:00 |
|
|
Akurat co do takiego rejestru problemów byæ nie powinno - by³a swego czasu taka wtyczka do PHP-Fusion, byæ mo¿e dalej jest. Równie¿ nie widzê przeszkody w udzielaniu bardziej szczegó³owych informacji na swój temat, choæ z tym warto poczekaæ. Otó¿ jedynym problemem mo¿e byæ fakt, ¿e bywaj± w³adcy, którzy, jak to JKM uj±³, s± do¶æ niestabilni. I, dajmy na to, niech takie pañstwo (nale¿±ce do Organizacji) komu¶ upadnie, "z braku chêci w³adcy", a ów w³adca mo¿e pomy¶leæ, ¿e to wina którego¶ z nas. A wtedy z takimi kontaktami mo¿e zrobiæ, co chce. Doceniam procedury Organizacji, jednak, jak ju¿ wspomnia³em, warto poczekaæ, by utar³y siê pewne zwyczaje. To po prostu zabezpieczy nas przed wp³ywem osób "tego pokroju".
Co do inicjatywy JCM Montezumy III - za.
(-) FJ II, I. R. |
|
| Author |
Ulryk Dariusz Scholandzki

Rank 3

|
| Posted on 19.02.2007 12:32:27 |
|
|
Zgadzam sie Ksieciem Sarmacji. Dobrym pomyslem tez jest taki wlasnie rejestr kontaktow, ale faktycznie dla osob scisle zwiazanych tylko i wylacznie z krajami czyli przedstawicielami najwyzszych wladz krajow. Ja tam moge i komorke udostepnic, ale musze miec pewnosc, ze nie bedzie ona wykorzystana do niecnych czynow A ogolny rejestr z mailami, komunikatorami itp moze byc dla wszystkich zarejestrowanych uczestnikow OPM.
Ulryk Dariusz Scholandzki |
|
| Author |
Fabiola de Willibald

Rank 1

|
| Posted on 19.02.2007 19:32:42 |
|
|
A ja mam pytanie. Mo¿na byæ za pomys³em spotkania i nie ka¿dy z w³adców koniecznie musia³by siê na nie stawiæ, ale jak jednoznacznie ustaliæ miejsce spotkania? Poza tym czy osoby postronne (np. ja) mog³yby uczestniczyæ w takim spotkaniu? Pewnie jeszcze do tego daleka droga, ale pomys³ na realizacjê trzeba mieæ. Chyba.
I przepraszam, ¿e siê tak bezpo¶redno wtr±cam  |
|
| Author |
Piotr Mikolaj

Rank 2

|
| Posted on 19.02.2007 19:41:51 |
|
|
|
Fabiola de Willibald napisa³/a:
A ja mam pytanie. Mo¿na byæ za pomys³em spotkania i nie ka¿dy z w³adców koniecznie musia³by siê na nie stawiæ, ale jak jednoznacznie ustaliæ miejsce spotkania? Poza tym czy osoby postronne (np. ja) mog³yby uczestniczyæ w takim spotkaniu? Pewnie jeszcze do tego daleka droga, ale pomys³ na realizacjê trzeba mieæ. Chyba.
Ja rozumiem, ¿e chodz tu o spotkanie przywódców - poniewa¿ zjazdy mikronacji (wcze¶niej: zjazdy Sarmatów) od paru lat organizuje corocznie pod koniec wrze¶nia Ksiêstwo Sarmacji; i nic nie wskazuje na to, by w tym roku taki zjazd mia³ siê nie odbyæ. Tak, ¿e - z góry zapraszam 
A co do organizacji spotkania - trzeba wybraæ miejscowo¶æ, ustaliæ termin - najlepiej weekendowy oraz zapewniæ noclegi uczestnikom. Tylko tyle, lub a¿ tyle. 
(-) Piotr Miko³aj. |
|
| Author |
Montezuma III

Rank 1

|
| Posted on 19.02.2007 22:21:13 |
|
|
Mi oczywi¶cie marzy siê spotkanie zgodne z protoko³em dyplomatycznym 
Montezuma III
Cesarz Azteków |
|
| Author |
Fabiola de Willibald

Rank 1

|
| Posted on 20.02.2007 11:47:34 |
|
|
Organizacja noclegów? To ca³kiem du¿o Mia³am zorganizowaæ posi³ek (dwudziestominutowy) dla 35 osób. To by³ tydzieñ naprawdê ciê¿kiej pracy  |
|
| Author |
Montezuma III

Rank 1

|
| Posted on 20.02.2007 13:16:49 |
|
|
Ja zajmujê siê w³a¶nie organizacj± bankietu dla 150 osób (mi.in. osobisto¶ci polskiej dyplomacji, zagraniczni konsulowie itp.) - to jest dopiero du¿o roboty 
Montezuma III
Cesarz Azteków |
|
| Author |
APRS

Rank 3

|
| Posted on 20.02.2007 17:05:02 |
|
|
W takim razie widzê, ¿e w razie potrzeby mamy i w tym zakresie prawdziwych fachowców w naszej mikronacyjnej spo³eczno¶ci :-)
Z powa¿aniem,
(-) Artur Piotr, RS. |
|
| Author |
Piotr Koscinski

Rank 6

|
| Posted on 10.04.2007 21:11:54 |
|
|
Witam bardzo serdecznie Ekscelencje Przedstawicieli i wszystkich Szanownych Obecnych!
Zjazd w³adców polskich mikronacji móg³by byæ niezwyk³± okazj± do promowania idei v-pañstw. Je¶li kiedykolwiek go zorganizowaæ - to w³a¶nie jako tak± wspania³± akcjê promocyjn±. Z udzia³em realnych mediów. A mo¿e i realnych dyplomatów?...
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji |
|
| Author |
Patryk I

Rank 3

|
| Posted on 10.04.2007 23:11:46 |
|
|
Pomys³ wydaje sie bardzo ciekawy tylko jaki mia³by to byc termin i gdzie mialby odbyc sie zjazd 
Król Natanii
Patryk I Labacki |
|
| Author |
Meisande V Gvandoya

Rank 4

|
| Posted on 30.04.2007 11:54:11 |
|
|
|
Piotr Koscinski napisa³/a:
Witam bardzo serdecznie Ekscelencje Przedstawicieli i wszystkich Szanownych Obecnych!
Zjazd w³adców polskich mikronacji móg³by byæ niezwyk³± okazj± do promowania idei v-pañstw. Je¶li kiedykolwiek go zorganizowaæ - to w³a¶nie jako tak± wspania³± akcjê promocyjn±. Z udzia³em realnych mediów. A mo¿e i realnych dyplomatów?...
Uwa¿am, ¿e jest to bardzo dobry pomys³, tylko czy organizacja ów projektu nie bêdzie pracoch³onna i czy bêdzie realnie mo¿liwa.
Jednak pomys³ ¶wietny.
(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy |
|
| Author |
rhadmor

Rank 3

|
| Posted on 30.04.2007 13:52:20 |
|
|
Hmmm... Z udzia³em realnych dyplomatów... Ciekawy pomys³.
Ola de Bourbon-Hughson, Erboka
 |
|