| Author |
Atak! |
Adam

Rank 2

|
| Posted on 03.03.2009 14:12:56 |
|
|
Wczoraj w godzinach nocnych dokonano zamachu stanu na w³adze Królestwa Genovii, niszcz±c strony Ministerstw, forum i co najwa¿niejsze Bank. Królestwo Genovii wiedz±c i¿ OPM to organizacja która ma na celu pomoc innym, prosi o ni±. Zaatakowano nas po raz pierwszy i nie wiemy co robiæ, nie mamy procedur zwi±zanych z tym stanem rzeczy. W m³odym pañstwie nasta³ Kryzys. Trwa ¦ledztwo. Niestety wczorajszy atak bardzo odbije sie na rozwijaj±cym kraju jakim jeste¶my. Informacja któr± teraz ujawnienie pozostawa³a na razie tajemnic± ze wzglêdu na pewne mo¿liwo¶ci zmian.
Jeszcze raz prosze o szybk± pomoc Organizacji Polskich Mikronacji. Powoli wszystko przywracamy ale bank czy te¿ forum zosta³o utracone bezpowrotnie.
Ksi±¿ê Regent Genovii |
|
| Author |
RE: Atak! |
Piotr Koscinski

Rank 6

|
| Posted on 03.03.2009 14:39:00 |
|
|
Mam pilne pytanie: czy Ekscelencja Mateusz Walczak mo¿e siê tym zaj±æ i zaproponowaæ, co trzeba zrobiæ?
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji |
|
| Author |
Adam

Rank 2

|
| Posted on 03.03.2009 15:17:05 |
|
|
|
Zwo³ano sztab kryzysowy na godzinê 20.00. Strony ministerstw mia³y kopie zapasowe ale niestety forum i bank przepad³. ¦ledztwo trwa! |
|
| Author |
Meisande V Gvandoya

Rank 4

|
| Posted on 03.03.2009 17:14:00 |
|
|
Samunda bardzo wspó³czuje i oferuje swoj± pomoc je¶li bêdzie potrzebna. Nie dysponujemy zasobami informatycznymi ale mo¿emy wys³aæ pomoc humanitarn± lub udzieliæ innej pomocy z uwzglêdnieniem naszych mo¿liwo¶ci.
Mamy nadziejê,¿e wszystko szybko wróci do normy.
Z wyrazami szacunku.
(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy |
|
| Author |
Adam

Rank 2

|
| Posted on 03.03.2009 20:28:42 |
|
|
Ustalili¶my do tej Pory nastêpuj±ce sprawy:
1. Waluta Która zosta³a wymieniona Franków Genoviañskich na waluty innych Krajów zostan± zamienione na razie na weksle. Kraje które wymieni³y walutê proszone s± o napisanie do mnie na priv b±d¼ do Ministra Finansów lub Ministra Spraw Zagranicznych.
2. Zawieszamy na razie urzêdy, spraw± zajm± sie s³u¿by Genoviañskie. Dzia³aæ bêd± jedynie ministerstwa.
3. Wszelk± Pomoc Przyjmujemy natychmiastowo, wiedz±c ¿e jeste¶my s³abi i nie mamy do¶wiadczenia w takich sytuacjach. Spotkanie trwa nadal... |
|
| Author |
Patryk I

Rank 3

|
| Posted on 03.03.2009 20:33:34 |
|
|
Królestwo Natanii z chêci± udzieli pomocy.
Je¿eli Genovia pragnie to posiadam na dysku skrypt banku.
Prosze tylko o podanie adresu email na który mam wys³aæ skrypty a natychmiast to uczynie.
Gdyby potrzebna by³a pomoc humanitarna lub s³u¿b wojskowych to tak¿e z chêci± jej udzielimy.
Król Natanii
Patryk I Labacki |
|
| Author |
Adam

Rank 2

|
| Posted on 03.03.2009 20:48:34 |
|
|
|
Wszelka Pomoc zostanie dzi¶ rozwa¿ona, za wszelk± pomoc dziêkujemy. Ostatecznie zadecydowali¶my na temat weksli, zawiesili¶my prace nad Gie³d± oraz zawiesili¶my urzêdy. Wprowadzamy stan wyj±tkowy, mobilizujemy wojska. Wszelkie strony zosaj± skopiowane. |
|
| Author |
Mateusz Walczak

Rank 4

|
| Posted on 03.03.2009 21:35:31 |
|
|
Nie wiem, czy pytanie SG by³o kierowane do w³adz Genovii, czy do mnie... Niemniej je¿eli do mnie - postaram siê pomóc w miarê mo¿no¶ci.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
ks prof Victorjos kard de Zepp

Rank 3

|
| Posted on 04.03.2009 03:28:07 |
|
|
Wasza Królewska Mo¶æ,
Ja siê na tym nie znam, wiêc proszê mi wybaczyæ je¶li siê mylê, ale czy jest mo¿liwo¶æ, ¿e strony zosta³y, powiedzmy, zawieszone. Na przyk³adzie Rotrii, co jaki¶ czas pojawia siê informacja boo.pl, ¿e nie ma dostêpu do tej strony. Nastêpnego dnia, jednak wszystko dzia³a.
Co do pomocy, osobi¶cie nic nie mogê zrobiæ, ale bêdê nied³ugo rozmawia³ z Jego ¦wi±tobliwo¶ci± w Waszej sprawie. Jak narazie mogê tylko udzieliæ Bo¿ego b³ogos³awieñstwa z nadziej±, ¿e wszystko powróci do normy.
Niech wam b³ogos³awi Bóg Wszechmog±cy, Ojciec i Syn i Duch ¦wiêty.
Jego Wysoko¶æ i Ekscelencja, Victorjos Pauligos de Zepp, Królestwa Surmeñskiego Ksi±¿ê, ¦wiêtego Ko¶cio³a Rotryjskiego Kardyna³ i Ksi±¿ê, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Author |
Adam

Rank 2

|
| Posted on 04.03.2009 05:44:42 |
|
|
Nie, nie jest to mo¿liwe na serwerze brak plików. Wczoraj w nocy podjeli¶my decyzje e ka¿d± pomoc od pañstw z zewn±trz przyjmiemy i za wszelk± pomoc dziêkujemy.
Pañstwom które wykupi³y nasz± walutê przypominam, ¿e prosimy o przys³anie informacji. Zostanie wystawiony weksel zabezpieczaj±cy. |
|
| Author |
Piotr Koscinski

Rank 6

|
| Posted on 04.03.2009 16:04:45 |
|
|
|
Nie wiem, czy pytanie SG by³o kierowane do w³adz Genovii, czy do mnie...
Oczywi¶cie, do Ekscelencji.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
|
| Author |
Piotr Koscinski

Rank 6

|
| Posted on 04.03.2009 21:34:09 |
|
|
By³em w³a¶nie na czacie z udzia³em w³adz Genovii.
Mam kluczowe pytanie do wszystkich obecnych: czy w Waszych bankach (o ile je posiadacie) Genovia mia³a swoje konta?
Genovia ma problem, bo jest podobno winna mieszkañcom innych krajów jakie¶ kwoty za zakupione przez nich funty genoviañskie.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
|
| Author |
Piotr Koscinski

Rank 6

|
| Posted on 05.03.2009 17:39:06 |
|
|
Ponawiam moje pytanie: czy ktokolwiek z obecnych wie o genoviañskim koncie w bankach w v-pañstwach, które banki maj±?
Je¶li nikt, to uznam, ¿e ten problem podniesiony przez Genoviê, faktycznie jest bez znaczenia.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
|
| Author |
Adam

Rank 2

|
| Posted on 05.03.2009 17:44:26 |
|
|
|
Powoli odtwarzamy nasz± listê! Z informacji jakie nam pozosta³y wiemy o 14 krajach odnale¼li¶my ju¿ dziewiêæ krajów, brakuje nam jeszcze piêciu. Z tego co wiem by³y to kraje ma³e tak wiêc nie ma k³opotów, z reszt± krajów umowa zosta³a anulowana. Nadal Prosimy o pomoc humanitarn± i wojskow±. Pomoc Samundy i Natanii przyjmujemy z wielk± rado¶ci±. Dziêkujemy i prosimy o kontakt. |
|
| Author |
Michael von Lichtenstein

Rank 3

|
| Posted on 05.03.2009 20:46:38 |
|
|
Wasze Ekscelencje,
Z tego co mi wiadomo Ksiêstwo Sarmacji nie prowadzi³o ¿adnych transakcji z Królestwem Genovii, w zwi±zku z tym na pytanie JE SG muszê odpowiedzieæ przecz±co.
(-) Ksi±¿ê Michael von Lichtenstein h. W±¿ |
|
| Author |
Percian de Wega

Rank 4

|
| Posted on 05.03.2009 21:39:45 |
|
|
14 ma³ych krajów? Proszê nie koloryzowaæ faktów. W±tpiê by tyle nanonacji siê w ogóle znalaz³o. Je¶li takowe s±, proszê ich o publiczne ujawnienie lub przynajmniej na PW do JE Ko¶ciñskiego, b±d¼ do mnie. Proszê wskazaæ przynajmniej te "odzyskane" v-pañstwa, lub zakoñczyæ tê farsê z rzekomymi kontami, akcja skarbu pañstwa, wekslami itp. Bo niby w jaki sposób mia³yby zostaæ wypuszczone? Przypomnê, ¿e w mikronacjach nie wszystko ot tak sobie mo¿na wymy¶liæ.
Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM
Jego Królewska Mo¶æ Senior
Królestwa Elderlandu |
|
| Author |
Adam

Rank 2

|
| Posted on 05.03.2009 22:42:38 |
|
|
Minister napisa³ panu chyba wystarczaj±c± odpowiedz. A dla wszystkich Ekscelencji powiem jedno. Mamy wa¿niejsze sprawy ni¿ k³ócenie sie czy 14 nononacji czy mniej. Pan sekretarz by³ przy tym jak pani minister Finansów z³o¿y³a Dymisje, powiedzia³a ¿e za³atwi t± sprawê sama. Podajemy tylko to co nam mówi, samej listy nie chce podaæ. Nie wiemy czy te dane s± prawdziwe nie mamy ju¿ "w³adzy" nad osob± przeprowadzaj±c± próbny program wymiany walutowej.
To tyle w tej sprawie, wiêcej nie bêdziemy dyskutowaæ na ten temat (jak na razie). Musimy zaj±æ sie teraz napraw± kraju. |
|
| Author |
Piotr Koscinski

Rank 6

|
| Posted on 06.03.2009 10:28:08 |
|
|
|
Minister napisa³ panu chyba wystarczaj±c± odpowiedz.
Nie, to nie jest wystarczaj±ca odpowied¼.
S³yszymy najpierw, ¿e jest dramatyczny problem z bankiem i jakimi¶ funtami wykupionymi przez "turystów z innych krajów", którzy nie otrzymali za te funty pieniêdzy w swojej walucie.
Potem s³yszymy, ¿e Genovia ma konta w bankach innych v-pañstw i z nich wyp³aca pieni±dze za swoje funty.
Ale okazuje siê, ¿e:
- Genovia nie wie, gdzie ma takie konta,
- Genovia nie wie, komu nie wyp³acono pieniêdzy,
- Nikt inny nie wie o genoviañskich kontach,
- Nie ma poszkodowanych (nie wiadomo o ¿adnych zg³oszeniach).
- Nie ma nikogo, kto móg³by pokazaæ choæ jedn± rzecz zakupion± w genoviañskim sklepie za genoviañskie funty.
To budzi powa¿ne w±tpliwo¶ci.
W tej sytuacji musimy zadzia³aæ inaczej, ni¿ dot±d. Powo³am misjê specjaln±, która dog³êbnie zbada sprawê. Ustalimy fakty - i podamy je do publicznej wiadomo¶ci.
Wzywam w³adze Genovii do wspó³pracy w tej sprawie.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
|
| Author |
Adrian Scott

Rank 2

|
| Posted on 06.03.2009 10:55:46 |
|
|
My¶lê, ¿e kwestia finansów Genovii to zwyczajnie wyolbrzymiony problem (o ile de facto istnieje!) i w tej chwili nie powinni¶my przywi±zywaæ do niego tak du¿ej wagi. Skoro Genovia przechodzi kryzys to wesprzyjmy j± wszelkimi mo¿liwymi ¶rodkami, a niepotrzebne dyskusje nad rzekomymi kontami, o których nikt nic nie wie, pozostawmy na pó¼niej. S±dzê, ¿e akurat z tym Genovia poradzi sobie sama.
W ka¿dym razie Królestwo Elderlandu jest w stanie udzieliæ pomocy Genovii, niech tylko jasno okre¶li czego potrzebuje. Elderland dwa miesi±ce temu przechodzi³ podobny kryzys i w pewnym sensie rozumiemy jej sytuacjê. Wkrótce wy¶lemy naszego obserwatora, aby przyjrza³ siê ca³ej sprawie i skontaktowa³ z w³adzami Genovii.
(-)Adrian hr. Scott
Lord Kanclerz Królestwa Elderlandu
Szef Delegacji KE przy OPM
Edited by Adrian Scott on 06.03.2009 10:57:25 |
|
| Author |
Adam

Rank 2

|
| Posted on 06.03.2009 15:54:18 |
|
|
|
"turystów z innych krajów", którzy nie otrzymali za te funty pieniêdzy w swojej walucie.
Kiedy Panu niby mówili¶my o jaki¶ Turystach? To s³owo nigdy nie pad³o w tym znaczeniu. Obja¶niam wiec Kraj kupowa³ od nas walutê za równowarto¶æ ich waluty. Kraj podkre¶lam to s³owo. Kraj ten natomiast móg³ odsprzedaæ ja turyst± za wy¿sz± cenê. By³ to program testowy i zajmowa³a sie nim Pani Minister Finansów ( i tylko ona). Jak pan sekretarz wie pani MF z³o¿y³a Dymisje! Po zakoñczeniu sztabu powiedzia³a ¿e sama za³atwi t± sprawê ale list nam nie poda. Przekazali¶my wiêc tylko tyle co nam chcia³a powiedzieæ czyli szcz±tkowe informacje. Tyle wyja¶nieñ oficjalnych królestwa i sami chcemy wiedzieæ wiêcej, lecz nie do nas trzeba wys³aæ misje specjaln± ( bo od nas i tak nic nie pozyskacie). Nale¿a³o by przes³uchaæ by³o minister która nic nie chce mówiæ.
S±dzê, ¿e akurat z tym Genovia poradzi sobie sama.
By³a Minister Finansów powiedzia³a ¿e sprawa jest "za³atwiona" jak jest naprawde oka¿e sie w praniu.
Skoro Genovia przechodzi kryzys to wesprzyjmy j± wszelkimi mo¿liwymi ¶rodkami, a niepotrzebne dyskusje nad rzekomymi kontami, o których nikt nic nie wie, pozostawmy na pó¼niej
Zgadzam siê w stu procentach! Przyszli¶my do OPM prosz±c o POMOC a nie o sprawianie nam nastêpnych (proszê wybaczyæ) k³opotów. Zamiast zajmowaæ siê sprawami wa¿nymi, takimi jak np. Odbudowy kraju, musimy sie zajmowaæ wywi±zana niepotrzebnie dyskusj±. |
|