OPM - Organizacja Polskich Mikronacji
08 June 2022 01:07

Nowe forum!

Navigation
Strona G³ówna
Cz³onkostwo w OPM
Gmach Narodów (fora)
Biblioteka
Pliki do pobrania
FPM/OPM
Linki
Szukaj
Latest Articles
Karta OPM po zmianac...
Konwencja w sprawie ...
Uchwa³a w sprawie u...
Zarz±dzenie Sekreta...
Zarz±dzenie SG OPM ...
Forum Threads
Newest Threads
Problem with activation
Wniosek o przyjêcie...
Deklaracja w sprawie...
Porozmawiajmy o mapie!
Micropedia
Hottest Threads
Samunda przestaje... [96]
II Realny Szczyt ... [82]
Wniosek o przyjê... [79]
Projekt konwencji... [72]
Wniosek o przyjê... [69]
View Thread
OPM - Organizacja Polskich Mikronacji | Sekretariat | Gabinet Sekretarza Generalnego

Print Thread Rate Thread Change to old view

Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 27.06.2008 15:30:28
User Avatar Piotr Koscinski
Rank 6

Awards:
None
Admin

Informujê, i¿ podczas dzisiejszych, "realnych" obrad II szczytu OPM w Warszawie, przeprowadzi³em konsultacje w sprawie powo³ania Zastêpcy Sekretarza Generalnego.
Zg³oszono dwóch kandydatów: Bruthus Perun (Wandystan) i Konrad von Staufen (Sarmacja). Wiêkszo¶ci± g³osów Przedstawiciele siedmiu cz³onków OPM wskazali na Konrada Staufena.
Dlatego, dzia³aj±c zgodnie z Kart± OPM, powo³ujê Konrada von Staufena na stanowisko Zastêpcy Sekretarza Generalnego OPM.

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji
265674057 Send Private Message
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 27.06.2008 20:06:11
User Avatar Konrad hrabia von Staufen
Rank 1

Awards:
None
Member

Piotr Koscinski napisa³/a:
Dlatego, dzia³aj±c zgodnie z Kart± OPM, powo³ujê Konrada von Staufena na stanowisko Zastêpcy Sekretarza Generalnego OPM.

Jako pos³uszny s³uga decyzji wiêkszo¶ci z rado¶ci± obejmuje stanowisko Zastêpcy Sekretarza Generalnego.

Tytu³em wstêpu powiem tylko dwie rzeczy.

1) Dla tych co mnie nie znaj±. Kilka s³ow o mnie

komandor profesor doktor Konrad Wojciech von Holstein hrabia von Schlange - Staufen hrabia Kapica herbu Jastrzêbiec

Jeden z najbarwniejszych obywateli wirtualnego ¶wiata. Swoj± przygodê z polskimi mikronacjami zacza³ prawie 10 lat temu w drugim roku istnienia Dreamlandu. Weteran polskich v-panstw - Dreamlandczyk, Scholandczyk, Sarmata, Leblandczyk, Brugijczyk, Baridajczyk, Valhalijczyk, Skytyjczyk. Prefekt, minister spraw zagranicznych, gubernator, pisarz, poeta, dziennikarz, przemys³owiec, ambasador, kap³an, wyk³adowca, ¿o³nierz, komandor, profesor, marsza³ek szlachty, dziekan wydzia³u, rektor uniwersytetu, sedzia. Za swoje zas³ugi dla rozwoju trzech najwiêkszych mikronacji uchonorowany tytulami hrabiowskimi Królestwa Dreamlandu, Scholandii i Ksiêstwa Sarmacji. W Sarmacji od 7 stycznia 2007 roku. Skrajny monarchista i konserwatysta, nazywany czêsto "najwiêkszym monarchist± w Sarmacji". Choleryk...

2) Kontakt ze mna:
e-mail: stauf@tlen.pl
gg: 2268309

kmdr dr Konrad hrabia von Schlange - Staufen
Zastêpca Sekretarza Generalnego
Send Private Message
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 27.06.2008 21:10:31
User Avatar Pavel Svoboda
Rank 2

Awards:
None
Webmaster

Gdzie jak gdzie, ale w Dreamlandzie z pewno¶ci± nikt nigdy nie jest chonorowany smiley

(-) Pavel Svoboda, r.s.
Ambasador Królestwa Dreamlandu
przy OPM
Send Private Message
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 28.06.2008 10:48:21
User Avatar Anarchia Napalm Perun
Rank 3

Awards:
None
Member

Konrad hrabia von Staufen napisa³/a:

Jako pos³uszny s³uga decyzji wiêkszo¶ci z rado¶ci± obejmuje stanowisko Zastêpcy Sekretarza Generalnego.

Tytu³em wstêpu powiem tylko dwie rzeczy.

1) Dla tych co mnie nie znaj±. Kilka s³ow o mnie

komandor profesor doktor Konrad Wojciech von Holstein hrabia von Schlange - Staufen hrabia Kapica herbu Jastrzêbiec

Jeden z najbarwniejszych obywateli wirtualnego ¶wiata. Swoj± przygodê z polskimi mikronacjami zacza³ prawie 10 lat temu w drugim roku istnienia Dreamlandu. Weteran polskich v-panstw - Dreamlandczyk, Scholandczyk, Sarmata, Leblandczyk, Brugijczyk, Baridajczyk, Valhalijczyk, Skytyjczyk. Prefekt, minister spraw zagranicznych, gubernator, pisarz, poeta, dziennikarz, przemys³owiec, ambasador, kap³an, wyk³adowca, ¿o³nierz, komandor, profesor, marsza³ek szlachty, dziekan wydzia³u, rektor uniwersytetu, sedzia. Za swoje zas³ugi dla rozwoju trzech najwiêkszych mikronacji uchonorowany tytulami hrabiowskimi Królestwa Dreamlandu, Scholandii i Ksiêstwa Sarmacji. W Sarmacji od 7 stycznia 2007 roku. Skrajny monarchista i konserwatysta, nazywany czêsto "najwiêkszym monarchist± w Sarmacji". Choleryk...

2) Kontakt ze mna:
e-mail: stauf@tlen.pl
gg: 2268309

Gratulujê serdecznie nowemu zastêpcy Sekretarza Generalnego. Oby Wasza pewno¶æ siebie i ¶wiadomo¶æ w³asnej wysokiej warto¶ci s³u¿y³a rozwojowi OPM.

Wandejski Sarmata, bezpañstwowiec,
by³y Zastêpca Sekretarza Generalnego OPM
http://www.wandystan.only.pl Send Private Message
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 28.06.2008 10:59:59
Rank 3

Awards:
None
Member

Informujê, i¿ podczas dzisiejszych, "realnych" obrad II szczytu OPM w Warszawie, przeprowadzi³em konsultacje w sprawie powo³ania Zastêpcy Sekretarza Generalnego.
Zg³oszono dwóch kandydatów: Bruthus Perun (Wandystan) i Konrad von Staufen (Sarmacja). Wiêkszo¶ci± g³osów Przedstawiciele siedmiu cz³onków OPM wskazali na Konrada Staufena.

¯a³ujê jedynie, ¿e Ksiêstwo Sarmacji nie zdecydowa³o siê na wspania³omy¶lny gest w stronê spo³eczno¶ci miêdzynarodowej i nie zrezygnowa³o z chêci obsadzenia funkcji zastêpcy, bo przecie¿ ju¿ Sekretarz Generalny jest obywatelem sarmackim. A kandydatura choæby Jego Cesarskiej Mo¶ci, który zgodzi³ siê kandydowaæ, zosta³a wycofana po niezbyt honorowych (maj±c na uwadze przywi±zanie KS i innych monarchii, przynajmniej w retoryce, do standardów i warto¶ci) targach w kuluarach (do których, rzecz jasna Wandystanu nie zaproszono, a nic nie sta³o na przeszkodzie porozumienia w tej sprawie, bo moja kandydatura zosta³a zg³oszona w zasadzie z powodu braku innych kandydatur, które pojawi³y siê dopiero najpierw na mój wniosek, a kolejna pó¼niej po kuluarowych targach).

Zdajê sobie sprawê, ¿e z moich ust brzmi to jak ¿ale przegranego, ale trudno mi siê zgodziæ, zw³aszcza gdy mam siê zajmowaæ promocj± OPM, na rezygnacjê z pewnej proporcjonalno¶ci reprezentacji pañstw cz³onkowskich w OPM, a przynajmniej nie ma zgody na obsadzanie najwa¿niejszych stanowisk przez przedstawicieli jednego tylko kraju. Liczê na to, ¿e w przysz³o¶ci uda nam siê porozumieæ co do np. rotacyjnego sprawowania funkcji zastêpcy sekretarza przez pañstwa cz³onkowskie.

I ma³e sprostowanie:
Wiêkszo¶ci± g³osów Przedstawiciele siedmiu cz³onków OPM wskazali na Konrada Staufena.[/b]

Raczej: wiêkszo¶ci± g³osów Przedstawiciele piêciu cz³onków OPM wskazali na Konrada Staufena. Dwa kraje g³osowa³y inaczej, a po lekturze powy¿szej wypowiedzi mo¿na odnie¶æ wra¿enie jednomy¶lno¶ci Delegatów.

RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 30.06.2008 11:40:01
User Avatar Pavel Svoboda
Rank 2

Awards:
None
Webmaster

O¶wiadczenie

Korona Królestwa Dreamlandu oraz Rz±d Królewski wyra¿aj± zdziwienie faktem wyboru na Zastêpcê Sekretarza Generalnego OPM osoby z tego samego pañstwa co Sekretarz Generalny. Sprzeciwia siê to, naszym zdaniem, dobrym obyczajom. Mamy nadziejê, ¿e nie bêd± one ³amane w przysz³o¶ci - a przede wszystkim, ¿e sytuacja zaistnia³a po pi±tkowym szczycie nie spowoduje faktycznej dominacji Ksiêstwa i interesów sarmackich w strukturach Organizacji.

(-) Jubei baronowa d'Archien-Krieg
Regent Królestwa

(-) Martin markiz van Buuren
Premier Rz±du Królewskiego

(-) Pavel Svoboda, r.s.
Ambasador Królestwa Dreamlandu
przy OPM
Send Private Message
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 30.06.2008 14:37:50
Rank 6

Awards:
None
Admin

Ekscelencje,
Ja na zje¼dzie o¶wiadczy³em, i¿ poddam siê wynikom demokratycznego g³osowania i powo³am na stanowisko ZSG osobê wskazan± przez wiêkszo¶æ.
By³y 2 kandydatury. Za Konradem von Staufenem opowiedzia³o siê 5 z 7 obecnych Cz³onków OPM, a wiêc "wiêkszo¶æ z siedmiu".
Rozumiem zaniepokojenie faktem, ¿e obywatele Sarmacji zajmuj± stanowisko i SG i ZSG OPM. Informujê wiêc, ¿e wobec zapowiedzi rezygnacji Dyrektora Gabinetu SG OPM poszukujê kandydata na te stanowisko - i warunek podstawowy, kandydat nie mo¿e pochodziæ z Sarmacji.

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 30.06.2008 15:57:18
User Avatar Arkadij Magov
Rank 2

Awards:
None
Member

Ekscelencje,
Ja na zje¼dzie o¶wiadczy³em, i¿ poddam siê wynikom demokratycznego g³osowania i powo³am na stanowisko ZSG osobê wskazan± przez wiêkszo¶æ.
By³y 2 kandydatury. Za Konradem von Staufenem opowiedzia³o siê 5 z 7 obecnych Cz³onków OPM, a wiêc "wiêkszo¶æ z siedmiu".

Czyli OPM liczy siedmioro cz³onków? My¶la³em, ¿e jest ich nieco wiêcej. Ja rozumiem, ¿e decyzja o powo³aniu le¿y w rêkach diuka, ale to naprawdê ur±ga dobrym obyczajom.

Nawet nie chodzi o to, ¿e nie zosta³ wybrany Perun. Osobi¶cie chêtnie bym widzia³ na tym stanowisku chocia¿by ob. Walczaka ze Scholandii, czy ob. Aleksander Bleeser z Brugii. Dos³ownie kogokolwiek - byle nie z Sarmacji.

I proszê nie mydliæ oczu tekstami, ¿e von Staufen jest internacjonalny (dzia³a³ w kilku krajach), ¿e nie jest obywatelem Sarmackim itd. By³em tam i wiem w jakich relacjach z Sarmatami jest ów von Staufen, z kim wspó³dzia³a etc. i mimo, ¿e jest bardzo sympatycznym go¶ciem moim zdaniem powinien zostaæ zmieniony na nie-sarmatê.

No chyba, ¿e zmieni siê SG na co raczej siê nie zanosi.

Rozumiem zaniepokojenie faktem, ¿e obywatele Sarmacji zajmuj± stanowisko i SG i ZSG OPM.

"Rozumiem" - czyli "przyj±³em do wiadomo¶ci, ale nic nie zrobiê"?

Informujê wiêc, ¿e wobec zapowiedzi rezygnacji Dyrektora Gabinetu SG OPM poszukujê kandydata na te stanowisko - i warunek podstawowy, kandydat nie mo¿e pochodziæ z Sarmacji.[/quote]

Och có¿ za wspania³omy¶lno¶æ. Szkoda, ¿e tak naprawdê Dyrektor Gabinetu nic nie mo¿e i jest zwyczajn± sekretark± diuka, czy go¶ciem ds. technicznych. Odwala kawa³ dobrej roboty, ale z politycznego punktu widzenia - nie mo¿e nic.

--
Arkadij Kafefaja Magov
Prezydent
Mandragorat Wandystanu
www.wandystan.eu Send Private Message
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 01.07.2008 02:54:05
User Avatar Konrad hrabia von Staufen
Rank 1

Awards:
None
Member

Bruthus Perun- Radetzky napisa³/a:
Gratulujê serdecznie nowemu zastêpcy Sekretarza Generalnego. Oby Wasza pewno¶æ siebie i ¶wiadomo¶æ w³asnej wysokiej warto¶ci s³u¿y³a rozwojowi OPM.

Wasza Ekscelencjo, Bracie Mój Najdro¿szy, dziêkujê ci za ¿yczenia. Mam nadzieje, ¿e moje dzia³ania przyczyni± siê rozwojowi OPM, bez wzgêdu na moje pochodzenie oraz przymioty, które szlachetny brat wymieniæ raczy³...

Arkadij Magov napisa³/a:

Nawet nie chodzi o to, ¿e nie zosta³ wybrany Perun. Osobi¶cie chêtnie bym widzia³ na tym stanowisku chocia¿by ob. Walczaka ze Scholandii, czy ob. Aleksander Bleeser z Brugii. Dos³ownie kogokolwiek - byle nie z Sarmacji.

To ja jako zainteresowany zdradzê r±bka tajemnicy. Jako delegacja proponowali¶my innym krajom z którymi toczy³y siê te jak to JE baronet Perun okre¶li³ "nieczyste" negocjacje objêcie stanowiska, które w koniec koñca przypad³o mojej skromnej osobie...
Arkadij Magov napisa³/a:
I proszê nie mydliæ oczu tekstami, ¿e von Staufen jest internacjonalny (dzia³a³ w kilku krajach), ¿e nie jest obywatelem Sarmackim itd. By³em tam i wiem w jakich relacjach z Sarmatami jest ów von Staufen, z kim wspó³dzia³a etc. i mimo, ¿e jest bardzo sympatycznym go¶ciem moim zdaniem powinien zostaæ zmieniony na nie-sarmatê.

Dziêkuje WE za komplement. W jakich relacjach jestem? Gdy¿ dla nikogo chyba nie jest tajemnic± ¿e z JE JKM Piotrem Miko³ajem przed zjazdem OPM nie mia³em kontaktu, tak wirtualnego jak i realnego, przez pó³ roku... Po prostu docenili moje przymioty, b±d¼ nasi przyjaciele nie mieli odpowiednich kandydatów...

kmdr dr Konrad hrabia von Schlange - Staufen
Zastêpca Sekretarza Generalnego
Send Private Message
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 01.07.2008 13:20:42
Rank 6

Awards:
None
Admin

Czyli OPM liczy siedmioro cz³onków? My¶la³em, ¿e jest ich nieco wiêcej. Ja rozumiem, ¿e decyzja o powo³aniu le¿y w rêkach diuka, ale to naprawdê ur±ga dobrym obyczajom.

Na nasz zjazd przybyli przedstawiciele 7 cz³onków. Wybierali ca³kowicie realn± osobê. Debatowali nad tym na sali obrad i w kuluarach. Chcia³em, by ten zjazd podj±³ decyzjê i zaproponowa³ kandydata na ZSG. Przyznam, ¿e kandydatura Konrada von Staufena by³a dla mnie zaskoczeniem. Ale jestem zdania, ¿e to znakomita kandydatura. Nie zamierzam zmieniæ swojej decyzji.
Och có¿ za wspania³omy¶lno¶æ. Szkoda, ¿e tak naprawdê Dyrektor Gabinetu nic nie mo¿e i jest zwyczajn± sekretark± diuka, czy go¶ciem ds. technicznych. Odwala kawa³ dobrej roboty, ale z politycznego punktu widzenia - nie mo¿e nic.

Dyrektor Gabinetu by³ do tej pory de facto Zastêpc± Sekretarza Generalnego. Teraz bêdzie wa¿n± osob± w czteroosobowej ekipie organizuj±cej prace OPM: Sekretarz Generalny, Zastêpca, Koordynator ds. Promocji i Dyrektor Gabinetu.

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 02.07.2008 14:29:53
User Avatar Mateusz Walczak
Rank 4

Awards:
None
Member

Mo¿e przypomnê, ¿e od wielu miesiêcy czekamy na kandydatury na to stanowisko. ZSG szukali¶my, niby kto¶ siê zg³asza³, ale albo siê wycofywa³, albo po jakim¶ czasie rezygnowa³, bo...

A to funkcja bardzo potrzebna szczególnie teraz, podczas wakacji, gdy ka¿dy chce odpocz±æ i daje sobie rêkê uci±æ, ¿e SG te¿.

Nie ma co siê obra¿aæ, ¿e kandydat z Sarmacji. Liczy siê jako¶æ kandydata, jego wiedza i do¶wiadczenie, a dopiero w której¶, mo¿e nawet ostatniej kolejno¶ci kraj, z którego pochodzi.

Dziêkujê, WE Magovowi, za "nominacje" i widzenie mnie na tym stanowisku. Jednak jako jeden z przeciwników zasiadania na stanowisko ZSG osoby bêd±cej zaanga¿owanej w politykê zagraniczn± danego kraju nie chcia³em kandydowaæ, gdy¿ nastêpnego dnia otrzyma³em nominacje na stanowisko MSZ Scholandii.

JCKM Franciszek Józef II ju¿ s³ysz±c kandydaturê swoj± z ust JE Peruna mia³ du¿e w±tpliwo¶ci. Gdy jednak omawiali¶my to w kuluarach doszed³ do wniosku, ¿e nie chce pe³niæ tej funkcji i zrezygnowa³. W zwi±zku z tym szukali¶my kontrkandydata.

Zalet± JE von Staufena jest zapewne znajomo¶æ kilku krajów oraz nie bycie zaanga¿owanym w PZ swojego kraju. Owszem, kto¶, kto spojrzy na kraje pochodzenia mo¿e mieæ du¿e w±tpliwo¶ci. Natomiast g³osuj±c nie stara³em siê patrzeæ na obywatelstwo kandydata, ale na jego do¶wiadczenie, spokój, opanowanie w tym fachu. Po dyskusjach w krêgu scholandzkiej delegacji postanowili¶my, ¿e lepszy ZSG bêdzie JE von Staufen.

My¶lê, ¿e w v-¶wiecie jest wiele osób, które maj± predyspozycje do funkcji ZSG czy DG, którego teraz szukamy, natomiast one s± nie¶mia³e i nie chc± zaprezentowaæ swoich kandydatur. Proponujê i zachêcam, aby funkcje DG pe³ni³a osoba z jednego z mniejszych, a mo¿e i nawet mniej znanych krajów. Zapewniam tez, ¿e Scholandia nie wystawi w³asnego kandydata, natomiast przyjrzy siê zg³oszonym na t± funkcje.

Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy
Send Private Message
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 22.09.2008 12:37:36
Rank 6

Awards:
None
Admin

Dzia³aj±c na podstawie Karty OPM, odwo³ujê Konrada von Staufena ze stanowiska Zastêpcy Sekretarza Generalnego OPM, wobec jego nieuspprawiedliwionej, d³ugotrwa³ej nieobecno¶ci.

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
RE: Powo³anie Zastêpcy SG OPM - Posted on 22.09.2008 19:41:28
Rank 3

Awards:
None
Member

Przykre to dla Organizacji, ale s±dzê, ¿e w obecnej sytuacji konieczne. Co prawda wybrany by³em w tym samym czasie co von Staufen i zosta³em koordynatorem do spraw promocji, który z racji wakacji nic wiêcej poza wizj± strony OPM itp. zdzia³aæ nie zdo³a³, to jednak ró¿nicê pomiêdzy moj± aktywno¶ci± w OPM, a aktywno¶ci± odwo³anego zastêpcy SG widaæ go³ym okiem. Co nieskromnie muszê przyznaæ, jako zainteresowany kandydowaniem na zwolnione miejsce.

Czekam na og³oszenie wyborów zastêpcy SG,

Jump to Forum:
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Login
Username

Password