OPM - Organizacja Polskich Mikronacji
08 June 2022 01:07

Nowe forum!

Navigation
Strona G³ówna
Cz³onkostwo w OPM
Gmach Narodów (fora)
Biblioteka
Pliki do pobrania
FPM/OPM
Linki
Szukaj
Latest Articles
Karta OPM po zmianac...
Konwencja w sprawie ...
Uchwa³a w sprawie u...
Zarz±dzenie Sekreta...
Zarz±dzenie SG OPM ...
Forum Threads
Newest Threads
Problem with activation
Wniosek o przyjêcie...
Deklaracja w sprawie...
Porozmawiajmy o mapie!
Micropedia
Hottest Threads
Samunda przestaje... [96]
II Realny Szczyt ... [82]
Wniosek o przyjê... [79]
Projekt konwencji... [72]
Wniosek o przyjê... [69]
View Thread
OPM - Organizacja Polskich Mikronacji | Sekretariat | Gabinet Sekretarza Generalnego

Print Thread Rate Thread Change to old view

Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 27.06.2008 15:32:13
User Avatar Piotr Koscinski
Rank 6

Awards:
None
Admin

Na wniosek uczestników "realnego" zjazdu OPM w Warszawie, powo³ujê Bruthusa Peruna (Wandystan) na stanowisko Koordynatora ds. Promocji OPM.
Do czasu wydania odpowiedniego zarz±dzenia, Koordynator bêdzie pe³nomocnikiem Sekretarza Generalnego.

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji
265674057 Send Private Message
RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 28.06.2008 10:36:35
User Avatar Anarchia Napalm Perun
Rank 3

Awards:
None
Member

Piotr Koscinski napisa³/a:
Na wniosek uczestników "realnego" zjazdu OPM w Warszawie, powo³ujê Bruthusa Peruna (Wandystan) na stanowisko Koordynatora ds. Promocji OPM.
Do czasu wydania odpowiedniego zarz±dzenia, Koordynator bêdzie pe³nomocnikiem Sekretarza Generalnego.

Ogromnie dziêkujê za obdarzenie mnie pe³nym zaufaniem przez Delegatów Realnego Szczytu OPM.

Liczê na wspó³pracê Pañstw Cz³onkowskich w konstruowaniu strategii promocji idei mikro¶wiatowej w "realnym" ¶wiecie.

Wandejski Sarmata, bezpañstwowiec,
by³y Zastêpca Sekretarza Generalnego OPM
http://www.wandystan.only.pl Send Private Message
RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 28.06.2008 14:07:19
User Avatar Mateusz Walczak
Rank 4

Awards:
None
Member

Gratulujê, my¶lê, ze jest WE najlepszym kandydatem na to stanowisko, nowe zreszt±, utworzone w g³owach obecnych wczoraj na Szczycie, a jak mam nadzieje, ju¿ nied³ugo na "papierku"smiley

Pierwszym etapem prac nad promocj±, jak¿e trudn± spraw± i jak¿e skomplikowan±, powinien zajmowaæ siê opracowaniem d³ugofalowego planu rozwoju promocyjnego. Warto wzi±æ pod uwagê to, o czym mówi³ SG na szczycie, warto pomy¶leæ, na jakie fronty siê kierujemy i jak dzia³amy. Tak wg mnie powinna na razie wygl±daæ praca Koordynatora, ale zaznaczam, ¿e jest to moja opinia, moja sugestia, a nie jakie¶ narzucanie.

Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy
Send Private Message
RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 28.06.2008 15:07:40
User Avatar Meisande V Gvandoya
Rank 4

Awards:
None
Member

Ja równie¿ serdecznie gratulujê i oczywi¶cie je¶li bêdê mog³a w czym¶ pomóc chêtnie to uczyniê. smiley

(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy
http://www.samunda.only.pl Send Private Message
RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 28.06.2008 21:49:27
Rank 3

Awards:
None
Member

Mateusz Walczak napisa³/a:
Gratulujê, my¶lê, ze jest WE najlepszym kandydatem na to stanowisko, nowe zreszt±, utworzone w g³owach obecnych wczoraj na Szczycie, a jak mam nadzieje, ju¿ nied³ugo na "papierku"smiley

Pierwszym etapem prac nad promocj±, jak¿e trudn± spraw± i jak¿e skomplikowan±, powinien zajmowaæ siê opracowaniem d³ugofalowego planu rozwoju promocyjnego. Warto wzi±æ pod uwagê to, o czym mówi³ SG na szczycie, warto pomy¶leæ, na jakie fronty siê kierujemy i jak dzia³amy. Tak wg mnie powinna na razie wygl±daæ praca Koordynatora, ale zaznaczam, ¿e jest to moja opinia, moja sugestia, a nie jakie¶ narzucanie.

Ogromnie cieszê siê z uznania Ekscelencji. Czekam na oficjalne wyznaczenie obowi±zków i w przysz³ym tygodniu przedstawiê wizjê promocji OPM. Dziêkujê za sugestie, przyjmujê je z pokor± i czekam na wszelkie rady od cz³onków OPM.

RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 28.06.2008 21:50:07
Rank 3

Awards:
None
Member

Meisande V Gvandoya napisa³/a:
Ja równie¿ serdecznie gratulujê i oczywi¶cie je¶li bêdê mog³a w czym¶ pomóc chêtnie to uczyniê. smiley

Dziêkujê za propozycjê pomocy. Odezwê siê, kiedy tylko zajdzie potrzeba wsparcia, choæby rad±.

Pozdrawiam.

RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 29.06.2008 15:16:50
User Avatar korab
Rank 2

Awards:
None
Member

Raz jeszcze gratuluje. Na pomoc Sarmacji mo¿na oczywi¶cie liczyæ. Jestem w pe³ni przekonany, ¿e obecny koordynator to w³a¶ciwy cz³owiek na w³a¶ciwym miejscu. Samo ju¿ powo³anie na wniosek Ksiêstwa Sarmacji Pana koordynatora dobrze rokuje i jest przyk³adam szeroko rozumianej wspó³pracy celem osi±gniêcia korzy¶ci dla wszystkich narodów OPM.

Micha³ diuk £aski

Kanclerz
Ksiêstwa Sarmacji
Send Private Message
RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 29.06.2008 21:03:16
Rank 3

Awards:
None
Member

korab napisa³/a:
Raz jeszcze gratuluje. Na pomoc Sarmacji mo¿na oczywi¶cie liczyæ. Jestem w pe³ni przekonany, ¿e obecny koordynator to w³a¶ciwy cz³owiek na w³a¶ciwym miejscu. Samo ju¿ powo³anie na wniosek Ksiêstwa Sarmacji Pana koordynatora dobrze rokuje i jest przyk³adam szeroko rozumianej wspó³pracy celem osi±gniêcia korzy¶ci dla wszystkich narodów OPM.

Osobi¶cie mogê siê tylko cieszyæ, ¿e Ksiêstwo rozpoczê³o politykê wyci±gania rêki. I chocia¿ pomiêdzy naszymi pañstwami wiele jeszcze do wyja¶nienia, to jako rodzony Sarmata liczê ogromnie na przyjazne stosunki pomiêdzy naszymi pañstwami i kto wie, mo¿e w przysz³o¶ci na wspó³pracê na rzecz szeroko rozumianej sarmackiej wspólnoty kulturowej.

RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 01.07.2008 17:10:23
Rank 3

Awards:
None
Member

Towarzyszki i Towarzysze, proszê o wybaczenie, ale mogê zabraæ siê do pracy dopiero w przysz³ym tygodniu. Dzisiaj zacz±³em przeprowadzkê i potrwa to do okolic poniedzia³ku. Dostêp do internetu z doskoku i nie mam czasu na budowanie strategii.

Pozdrawiam

RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 02.07.2008 14:31:39
Rank 4

Awards:
None
Member

Nie ma gwa³tu - proszê spokojnie za³atwiæ swoje realne sprawy, potem przejdziemy do strategii.

A je¶li ju¿ piszê, to tak jak podpowiedzia³em ju¿ Koordynatorowi - trzeba zbudowaæ d³ugofalow± strategiê promocyjn±, opracowaæ, gdzie pukamy, gdzie warto reklamowaæ OPM i v-¶wiat.

Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy
Send Private Message
RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 17.07.2008 09:04:15
Rank 3

Awards:
None
Member

Piotr Koscinski napisa³/a:

Bêdê wdziêczny, je¶li pojawi siê zarz±dzenie, reguluj±ce moj± pracê jako koordynatora do spraw promocji OPM. Chcia³bym zabraæ siê do pracy w swoim biurze w gmachu Organizacji, a nie korzystaæ ci±glê z biurka Sekretarza Generalnego (poza tym Diuk siê strasznie rozpycha, a Wasze biurko takie ma³e...).

Z góry dziêkujê.

RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 17.07.2008 11:43:35
Rank 4

Awards:
None
Member

Tak jak dzi¶ napisa³em - my¶lê, ¿e WE mo¿e spokojnie stworzyæ stronê w³asnego biura, która potem mog³aby byæ umieszczona na nowej stronie OPM.

Ale owszem, w³asne podforum te¿ sie WE przyda - zobaczê, co siê da zrobiæ.

Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy
Send Private Message
RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 17.07.2008 13:09:19
User Avatar Piotr Koscinski
Rank 6

Awards:
None
Admin

Zarz±dzenie SG OPM
W sprawie organizacji Biura ds. Informacji i Promocji OPM
(projekt - uwaga! wymaga najpierw przyjêcia zmian w Zarz.SG dot. organów pomocniczych OPM)

§ 1.
Biuro ds. Informacji i Promocji OPM, zwane dalej Biurem, dzia³a w ramach Sekretariatu OPM.

§ 2.
Biurem kieruje Koordynator ds. Promocji OPM, powo³ywany na zasadach okre¶lonych w Zarz±dzeniu SG OPM z 21. maja 2007 r. w sprawie organów pomocniczych OPM.

§ 3.
(1) Koordynator ds. Promocji OPM mo¿e, za zgod± Sekretarza Generalnego OPM, powo³aæ swego Zastêpcê, okre¶laj±c jego zakres obowi±zków.
(2) Koordynator ds. Promocji OPM mo¿e te¿, w miarê potrzeb, powo³ywaæ doradców i ekspertów Biura, do prowadzenia konkretnych zadañ i przedsiêwziêæ.

§ 4.
Koordynator ds. Promocji OPM:
(1) opracowuje plany promocji OPM w pañstwach cz³onkowskich Organizacji, w innych wirtualnych pañstwach oraz w ¶wiecie realnym.
(2) w uzgodnieniu z Sekretarzem Generalnym OPM realizuje te plany i organizuje dzia³alno¶æ promocyjn± OPM.
(3) wspó³pracuje z organami ds. promocji Cz³onków OPM.
(4) w uzgodnieniu z Sekretarzem Generalnym OPM reprezentuje Organizacjê.
(5) dla swoich potrzeb dysponuje ¶rodkami z Funduszu OPM na podstawie w³asnego bud¿etu, zatwierdzonego przez Sekretarza Generalnego OPM.
(6) raz na 3 miesi±ce przedk³ada na forum OPM sprawozdanie ze swej dzia³alno¶ci.

§ 5.
Koordynator ds. Promocji OPM wybiera siedzibê dla Biura w jednym z pañstw cz³onkowskich OPM i tworzy stronê internetow± Biura, trwale po³±czon± ze stron± internetow± OPM.

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji
265674057 Send Private Message
RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 22.07.2008 14:49:52
Rank 3

Awards:
None
Member

W tej chwili nie mam zastrze¿eñ do zarz±dzenia. Zaczynam pracê nieoficjalnie, w zaciszu mojego wandejskiego gabinetu. Na dobre rozpocznê pracê, kiedy zarz±dzenie wejdzie w ¿ycie (jest to równie¿ zwi±zane z obecnym okresem urlopowym).

RE: Powo³anie Koordynatora ds. Promocji - Posted on 23.07.2008 16:57:46
User Avatar KM
Rank 3

Awards:
None
Member

¯yczê panu w imieniu VRP powodzenia i czekam na efekty pracy! Mam nadziejê pozytywnesmiley

Send Private Message
Jump to Forum:
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Login
Username

Password

Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?