Liczba postów: 1707
Liczba wątków: 236
Otrzymane polubienia: 0 w 0 postach
Przyznane polubienia: 0
Punkty Aktywności: 9,5þ
(17.08.2017, 13:08:26)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Jak ja widzę. Pewnie bez siebie. Ale w dobrych barwach. Mimo wielu kryzysów Rotria przetrwa. Nawet na dwóch, trzech osobach, ale przetrwa. Nie wiem w jakiej epoce i po jakich zmianach, ale może lew orientyki da radę.
To jedna jest na pewno, bo ja nie odpuszczę.
Liczba postów: 2699
Liczba wątków: 332
Otrzymane polubienia: 753 w 527 postach
Przyznane polubienia: 819

Punkty Aktywności: 11599,03þ
Ja również nie planuję odchodzić z Rotrii, więc jest nas dwóch
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Dziekan Świętego Kolegium Kardynalskiego,
Prymas Brodrii, Arcybiskup Trydentu, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 1247
Liczba wątków: 193
Otrzymane polubienia: 61 w 54 postach
Przyznane polubienia: 33

Punkty Aktywności: 2076,53þ
Moim zdaniem, jeśli mikroświat będzie istniał, Rotria również. Chyba że przedtem zniszczą ją polityczne gierki lub po prostu nieaktywność.
Ja chciałbym, by Rotria za 10 lat była silna, stabilna i z mocarną pozycją Patriarchy, któremu trzewiki całują wszyscy władcy. To stolica przede wszystkim wiary w mikroświecie (czyli tak jak teraz) oraz kultury i nauki, miejsce w którym naukę pobierają młodzi mieszkańcy, którzy chcą zostać kapłanami oraz gdzie urzęduje przynajmniej kilkudziesięciu kapłanów, a drugie kilkadziesiąt stacjonuje we wszystkich państwach konkordatowych.To byłoby prawdziwie piękne i tętniące życiem mikropaństwo, w którym ścierałyby się najważniejsze interesy v-świata, działały tajne organizacje, a oprócz tych sekretów, których obecnie jesteśmy strażnikami, doszły kolejne. Chciałbym też, żeby Rotria była rozbudowana informatycznie (chociaż to może już wkrótce, skoro mamy rozbudowywać stronę główną). I jeszcze jedno - chciałbym, aby za 10 lat Rotria stała się nie tylko centrum religijnym polskiego v-świata, ale również i innych, nieodkrytych przez nas jeszcze v-światów z innych państw.
[Co do tego ostatniego - jeśli jest tutaj osoba, która dobrze zna angielski, zapraszam na GG. Pewne kroki w tej sprawie ustaliliśmy już z Eminencją Córdobą, ale chyba nie ma czasu, by je zrealizować.]
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 1707
Liczba wątków: 236
Punkty Aktywności: 9,5þ
W pełni podpisuje się pod słowami Waszej Eminencji. Bardzo wizjonerskie, ale i wspaniałe.
Liczba postów: 2699
Liczba wątków: 332
Otrzymane polubienia: 753 w 527 postach
Przyznane polubienia: 819

Punkty Aktywności: 11599,03þ
Międzynarodowa Rotria, jaka to piękna idea!
Sam niestety ograniczyłem się do polskiego v-świata, a o innych nie wiem właściwie nic, więc nie wiem, czy mamy swoje zagraniczne odpowiedniki.
Angielski oczywiście znam, ale nie wiem czy na tyle dobrze, abym okazał się przydatny.
Mogę jednak w pewnym zakresie pomóc przy nawiązywaniu kontaktów z v-światami z państw byłej Jugosławi, bo tak potoczyły się moje losy, że w pewnym stopniu te języki znam
O ile jakiś odpowiednik v-świata tam jest, ale niedługo to sprawdzę.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Dziekan Świętego Kolegium Kardynalskiego,
Prymas Brodrii, Arcybiskup Trydentu, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 3
Punkty Aktywności: 0þ
Wśród niemieckojęzycznych mikronacji znaleźć można aż dwa państwa kościelne. Na ile dobrze się orientuję, niemieckie mikronacje funkcjonują na dwóch różnych mapach, jakby w dwóch różnych uniwersach.
Status Pontificus Patrimonium Sancti Petri
Status Vaticanus
(—) Vladimir ik Lihtenštán
diuk Abvienolheimski, wicehrabia Tselebormu
Liczba postów: 1247
Liczba wątków: 193
Otrzymane polubienia: 61 w 54 postach
Przyznane polubienia: 33

Punkty Aktywności: 2076,53þ
Te państwa chyba najbardziej odpowiadają naszemu pojęciu mikronacji. Za granicą trudno wyszukać takie państwo. Czy Bracia znają jeszcze inne tego typu mikronacje?
Wilhelm Jan Orański-Nassau
|