Liczba postów: 187
Liczba wątków: 16
Otrzymane polubienia: 104 w 69 postach
Przyznane polubienia: 49
Punkty Aktywności: 1025,25þ
Wielce Szanowne Ekscelencje, Eminencje i Wszyscy Mieszkańcy Rotrii,
Po trzech latach nieobecności przybywam ponownie do tego wspaniałego Państwa, rządzonego zaiste przez ludzi pobożnych i błogosławionych Ręką Bożą.
W ostatnim czasie moja ojcowska Brodria została odrodzona z popiołów, jako niepodległa i demokratyczna Republika. Wciąż mam w pamięci bezcenną pomoc Państwa Kościelnego, a osobliwie JE Wilelma Orańskiego, okazaną naszemu Państwu w dobie mego panowania, w roku 2017, gdy przelew bratniej krwi został zatrzymany dzięki mediacji Przedstawicieli Państwa Kościelnego.
Ponadto, jestem niezmiernie dumna, iż za czasów mojej prezydentury w Republice Bialeńskiej doprowadziłam do zawarcia konkordatu pomiędzy dwoma państwami, a obrządek rotryjski rozkwitał na chwałę Bożą zarówno w Bialenii, jak i Brodrii.
Dzisiaj przybywam do Państwa, jako Minister Spraw Zagranicznych Związku Republik Brodryjskich, licząc na odnowienie dawnego przymierza i ponowne zaprowadzenie wiary w naszej Ojczyźnie.
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
Liczba postów: 2699
Liczba wątków: 332
Otrzymane polubienia: 753 w 527 postach
Przyznane polubienia: 819

Punkty Aktywności: 11599,03þ
Wasza Carska Mość,
tak jak w Brodrii, również witam serdecznie na ziemiach Patrymonium Świętego Pawła. Cieszę się wielce, mogąc zobaczyć Panią po latach na nowo. Jestem aktualnie Stałym Obserwatorem Stolicy Apostolskiej w Brodrii, więc we wszelkich sprawach dotyczących relacji na linii Państwo-Kościół oraz na linii Brodria-Państwo Kościelne, służę wszelką pomocą.
Cum debita reverentia,
†Aurelio de Medici y Zep
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Dziekan Świętego Kolegium Kardynalskiego,
Prymas Brodrii, Arcybiskup Trydentu, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 187
Liczba wątków: 16
Otrzymane polubienia: 104 w 69 postach
Przyznane polubienia: 49
Punkty Aktywności: 1025,25þ
(26.11.2020, 18:00:16)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Wasza Carska Mość,
tak jak w Brodrii, również witam serdecznie na ziemiach Patrymonium Świętego Pawła. Cieszę się wielce, mogąc zobaczyć Panią po latach na nowo. Jestem aktualnie Stałym Obserwatorem Stolicy Apostolskiej w Brodrii, więc we wszelkich sprawach dotyczących relacji na linii Państwo-Kościół oraz na linii Brodria-Państwo Kościelne, służę wszelką pomocą.
Cum debita reverentia,
†Aurelio de Medici y Zep
Wasza Eminencjo,
To miłe spotkanie i szczęśliwe wieści. Liczę, że z Waszą pomocą odnowimy silne relacje łączące nasze państwa.
ps: a tutaj pozwolę sobie na serduszko, względem wszystkich starych Przyjaciół w Rotrii .
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
Liczba postów: 823
Liczba wątków: 6
Otrzymane polubienia: 109 w 96 postach
Przyznane polubienia: 0
Punkty Aktywności: 6371,45þ
Serdecznie witam w Rotrii
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
Liczba postów: 2527
Liczba wątków: 253
Otrzymane polubienia: 602 w 465 postach