Liczba postów: 790
Liczba wątków: 38
Otrzymane polubienia:
36 w 30 postach
Przyznane polubienia: 49

Punkty Aktywności: 1303,55þ
Właściwie to opuszczona jest większość ziem bo tylko Parma i Orania mają jakiekolwiek wojsko.
Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau
Wielki Marszałek Zakonu Najświętszej Maryi Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Liczba postów: 797
Liczba wątków: 18
Otrzymane polubienia:
64 w 55 postach
Przyznane polubienia: 0

Punkty Aktywności: 5524,14þ
Wielmożni Panowie
Zgadzam się co mówi Wielki Komtur, ale nie jesteśmy w stanie obsadzić wszystkich granic. Można zmienić udostępnione nam zamki np. Na Florencję lub Barii i tam usadzić piechotę.
W Stolicy będą stały pułki jazdy obu zakonów. Dzięki nim będą tłumiony bunty, a jak zajdzie potrzeba jazda osłoni ewakuację Jego Świątobliwości i dostojników kościelnych.
Powinniśmy mieć o wiele większe siły aby bronić wszystkich granic
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Liczba postów: 1046
Liczba wątków: 195
Otrzymane polubienia:
42 w 33 postach
Przyznane polubienia: 22

Punkty Aktywności: 1341,4þ
Ja zasadniczo jestem przeciwny kolektywom. Gdy tylko ruszy system zaciągu wojsk to każdy będzie mógł powołać własną armię.
Jego Eminencja Albert Orański
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 11
Otrzymane polubienia:
0 w 0 postach
Przyznane polubienia: 0
Punkty Aktywności: 0þ
Eminencjo Kamerlingu, Bracia Rycerze. Ojciec Święty Klemens III powołał mnie Gonfalonierem Wojsk Patriarszych, dlatego z chęcią wezmę udział w obradach. W najbliższym czasie zajmę się organizacją armii patriarszej, a przy okazji bardzo chciałbym przyjrzeć się planowi rozmieszczenia fortyfikacji na terytorium Państwa Kościelnego, autorstwa Dostojnego Mateusza von Wolfenstein.
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
![[Obrazek: 2ryzP.png]](http://funkyimg.com/i/2ryzP.png)