16.11.2020, 15:41:38
Uważam, że w karczmie można rozmawiać o wszystkim, nie obrażając nikogo.
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
|
|
|
16.11.2020, 15:41:38
Uważam, że w karczmie można rozmawiać o wszystkim, nie obrażając nikogo.
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
16.11.2020, 17:41:29
Karczma ma długą tradycję omawiania realnych spraw, ona właśnie służy za offtopic.
Co do sprawy kard. Gulbinowicza, czytałem wczoraj wspomniany przez Ekscelencję Faradobusa artykuł na IKTP. Wrażenie jest dość dobre i przyznam szczerze, że po autorze nie spodziewałem się tak publicystycznego podejścia do sprawy. Ja natomiast odniosłem wrażenie, że autor nie ocenia współpracy z SB jednoznacznie źle i ma pewne wątpliwości co do zasadności oskarżeń o molestowanie. Widać też, że jest postacią Gulbinowicza bardzo zawiedziony. Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Dziekan Świętego Kolegium Kardynalskiego,
Prymas Brodrii, Arcybiskup Trydentu, Wielki Książę Toskanii, etc. ![]()
16.11.2020, 17:53:06
On jest z Wrocławia?
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
![]()
16.11.2020, 17:54:11
Nie mam pojęcia, ale odniosłem trochę takie wrażenie.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
16.11.2020, 18:36:12
Mógł również być ze wschodu, z rodzimych terenów Jego Eminencji.
† PIO DE MEDICI
16.11.2020, 18:45:48
(16.11.2020, 15:41:38)Andrew von Habsburg napisał(a): Uważam, że w karczmie można rozmawiać o wszystkim, nie obrażając nikogo. Ale na tylko na trzeźwo. ks. bp Stanisław Wieniawa OSI
![]()
16.11.2020, 19:11:33
(16.11.2020, 18:36:12)Giovanni III napisał(a): Mógł również być ze wschodu, z rodzimych terenów Jego Eminencji. Oczywiście. Natomiast jego osobisty stosunek do kard. Gulbinowicza i jego wiedza na temat tamtejszych nastrojów wprawiają mnie w takie wrażenie. Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
16.11.2020, 19:34:35
W sensie to co mówi o stosunku wrocławian i Dolnoślązaków do Gulbinowicza brzmi dla mnie znajomo.
![]()
16.11.2020, 19:59:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.11.2020, 20:26:49 przez Gagik Bagratyda.)
Cytat:Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean MądrościTakie coś widnieje w sarmackim profilu nowego ambasadora Księstwa. Czyżby był on buddystą? Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
16.11.2020, 20:23:01
Znam tego człowieka od lat i to szczera prawda. Podobnie chyba nikt nie wątpi, że ja jestem Uosobieniem Pracowitości oraz Geniuszem Rzeżuchy.
![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |