Liczba postów: 2358
Liczba wątków: 195
Otrzymane polubienia:
856 w 629 postach
Przyznane polubienia: 138

Punkty Aktywności: 9645,23þ
No my trochę z dala od grobów rodzinnych w posłudze związanej z naszym stanem. Ale na pewno będzie to pracowity czas.
Liczba postów: 1611
Liczba wątków: 102
Otrzymane polubienia:
209 w 172 postach
Przyznane polubienia: 208
Punkty Aktywności: 3673,21þ
Ja właśnie odwrotnie. Tylko dwa groby i to na jednym cmentarzu. Utrzymuję kontakt tylko z najbliższą rodziną, i dzięki Bogu, wszyscy z niej żyją.
Liczba postów: 797
Liczba wątków: 18
Otrzymane polubienia:
64 w 55 postach
Przyznane polubienia: 0

Punkty Aktywności: 5524,14þ
Ja mam dużo grobów, nawet rodzice leżą na różnych cmentarzach. Cały weekend będę jeździł
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Liczba postów: 790
Liczba wątków: 38
Otrzymane polubienia:
36 w 30 postach
Przyznane polubienia: 49

Punkty Aktywności: 1303,55þ
Z drugim akapitem wypowiedzi Eminencji zgadzam się całkowicie.
Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau
Wielki Marszałek Zakonu Najświętszej Maryi Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Liczba postów: 1611
Liczba wątków: 102
Otrzymane polubienia:
209 w 172 postach
Przyznane polubienia: 208
Punkty Aktywności: 3673,21þ
A ja nie lubię tego święta. Jest ono takie z musu. Ludzie na siłę jeżdżą na cmentarze, jest tłoczno, nie można się skupić. I jest to bardziej z obowiązku niż z chęci odwiedzenia grobu bliskiej osoby. Wolę na cmentarzu pojawić się w inny dzień roku. Z własnej woli, a nie, bo tak wypada. I owo święto generuje mnóstwo śmieci. Tony szkła oraz sztucznych kwiatów. Najgorsze, że ludzie nie wyrzucają śmieci tam, gdzie jest miejsce na cmentarzu. Tylko wszędzie, gdzie się da. I jeszcze kwestia "jesiennych dziadków" za kierownicą. Masakra. Strach jeździć w te dni.
Liczba postów: 1852
Liczba wątków: 65
Otrzymane polubienia:
736 w 548 postach
Przyznane polubienia: 481

Punkty Aktywności: 5564,79þ
Niektórzy lubią, niektórzy nie. Mi się podoba jesień, to że jest okazja odwiedzenia domu rodzinnego, przypadkowego spotkania znajomych, do spaceru i tak dalej, chociaż najbardziej lubię małe, wiejskie cmentarze, a 90% rodziny mam na dużym, brzydkim komunalnym. Z kolei na przykład mój ojciec ziemski tego święta nie cierpi, przeszkadzają mu tłumy, a cmentarze lubi odwiedzać sam.
Mi przeszkadza tylko telewizja, bo niestety w moim domu rodzinnym jest działający telewizor. Od kilku dni tylko czarno-białe zdjęcia, znicze, smętna muzyka, jęki, kwęki i w ogóle mam wrażenie, że ktoś umarł.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus