Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stanisław WieniawaWiniarnia u Bernarda
(21.10.2020, 10:22:22)Janusz Zabieraj napisał(a): To jakie składniki życzylibyście sobie na pizzy Giovanni? Sos pomidorowy z dodatkiem ostrych papryczek, to pewniak.

PS Ja uwielbiam włoskie pizze, zwłaszcza te suche, bo jadłem napolitańską i była bardzo wodnista, ale i hawajską nie pogardzę. Okrągłego włoskiego placka to mógłbym jeść non stop. Wink

Ja również, pizza to coś wspaniałego. Heart  Jednak obecnie prowadzę restrykcyjną dietę i unikam tego typu przysmaków, czekam aż dieta się skończy Cool
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych
Odpowiedz

Po co jeść, skoro można pościć?
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Osobiście jesteśmy zwolennikiem różnorakich past, ale ciekawi jesteśmy co prócz "prapryczek i oliwy" znajdzie się na Pizzy Giovanni.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

(21.10.2020, 10:51:59)Gagik Bagratyda napisał(a): Po co jeść, skoro można pościć?

Ciekawe. Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(21.10.2020, 11:28:04)Giovanni III napisał(a): Osobiście jesteśmy zwolennikiem różnorakich past, ale ciekawi jesteśmy co prócz "prapryczek i oliwy" znajdzie się na Pizzy Giovanni.

Z papryczek się wycofuję.

Przed piecem: pomidory San Marzano, ser Parmigiano Reggiano, mozarella fior di latte.
Po piecu: ser Cacciocavallo Dolce, szynka długojrzewająca Fiocco di Sauris, pesto bazyliowe, oliwa pomarańczowa, bazylia.
ks. bp Stanisław Wieniawa OSI

[Obrazek: 100664266041852414.jpg]
Odpowiedz

Jak się u Was mówi na neapolitańską?
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Zagramaniczna.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

A tak a propo, to lubicie taką? Taką ciapciatą i mokrą od pomidorowej pulpy, że trzeba kroić? Czy lubicie jak pizza "stoi" i da się ją jeść rękami?

Jak ktoś będzie w Katowicach, to polecam trzy pizzerie: Pizza z Pieca na Mielęckiego (najlepsza pizza moim zdaniem - przepis powyżej jest z mojej ulubionej), Len Arte na Mariackiej (tutaj lubię z anchois i jest lekko mokra) i Vera Napoli na Warszawskiej (bardzo mokra i niestety najdroższa).

Odpowiedz

Każdą lubię, wybrzydzam tylko jeśli chodzi o składniki, choć tu akurat mam zasadę, że im prościej tym lepiej, więc najczęściej jadam margarytę.

Ostatnio do jednej z moich ulubionych pitcerni (często stamtąd zamawiałem, bo mieszkałem przez jakiś czas niedaleko) przyjechała sama Magda Gessler. Kiedy patrzyłem na to, co odkryła w ich kuchni to uznałem, że mam naprawdę stalowy żołądek.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(23.10.2020, 07:43:42)Ametyst I Dziecię napisał(a): Każdą lubię, wybrzydzam tylko jeśli chodzi o składniki, choć tu akurat mam zasadę, że im prościej tym lepiej, więc najczęściej jadam margarytę.

Ostatnio do jednej z moich ulubionych pitcerni (często stamtąd zamawiałem, bo mieszkałem przez jakiś czas niedaleko) przyjechała sama Magda Gessler. Kiedy patrzyłem na to, co odkryła w ich kuchni to uznałem, że mam naprawdę stalowy żołądek.

U mnie była pod blokiem w pizzeri i było nieźle. Ale tam zawsze pizza była dobra. Ja lubię salame picante, parmeńską. Takie klasyki.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik forum © MyBB 2002-2026 Polskie tłumaczenie © MyBB PL 2007-2026 Styl © iAndrew 2016-2026 Edit © Axwell 2017-2026