Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mikołaj DrederV Synod Biskupi
Wyczułem tutaj pewną grę polityczną, a jeśli mój nos mnie nie myli (a zazwyczaj w takich momentach się nie mylił). Nie będę jej tutaj wyciągał, jeno się wycofam do ukrycia jak pająk czekający na ofiarę. Może i to Wam się przysłuży.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Za dużo tego czekania w ukryciu. Każdy czeka w ukryciu, a jaki koń jest to każdy widzi.
ks. bp Stanisław Wieniawa OSI

[Obrazek: 100664266041852414.jpg]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Enrique Sánchez Oviedo
Odpowiedz

I tak nie mam nic do zyskania, ani nic do stracenia. A dłuższa obserwacja daje pogląd na całą sytuację.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

(20.10.2021, 12:52:16)Pio Maria de Medici napisał(a): I tak nie mam nic do zyskania, ani nic do stracenia. A dłuższa obserwacja daje pogląd na całą sytuację.
Czy po to wnosi się światło, by je postawić pod korcem lub pod łóżkiem? Czy nie po to, aby je postawić na świeczniku?

[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Enrique Sánchez Oviedo, Miguel de Catalan
Odpowiedz

Mnie celibat nie przeszkadza. I tak mało jest w mikronacjach kobiet.. za mało.  :| Jednak rozumiem powód i myślę, że dla dobra zabawy można się zgodzić na taką zmianę.
A nawet jak pisze Książę Miguel zrobić wyjątki i dać dyspensy. Nigdy za dużo rotryjskich duchownych. Smile
Odpowiedz

Znoszenie celibatu nie jest kluczowym problemem, bo w mikroświecie nie ma, że rąk to ujmę, "problemu" kobiet. Nieliczne przypadki błąkają się po Sarmacji czy RON, a i trzeba brać poprawkę, że jest tam jakiś odsetek "odtwórców" roli. Zezwolenie ani nie poszerzy znacząco szeregów duchowieństwa ani nie uzdrowi znacząco sytuacji.
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Za zgodą Ojca Świętego w ciągu dnia nastąpi reorganizacja Synodu.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Jaki ma być sens znoszenia celibatu, skoro kobiet w Mikroświecie jest raptem kilka? Z czego większość to faceci udający kobiety, w czym dawniej był ekspertem Lorezno de Medici.  Rotria to mikronacja historyczno-realowo, brzydko zwana "kseronacją" - mikronacja, która naśladuje i rekonstruuje konkretny twór realowy. Nie możemy naśladować Kościoła Katolickiego, nie możemy naśladować Watykanu, jeśli odrzucimy takie fundamenty. Poza tym, istnieje furtka dla mężczyzn chcących godzić życie rodzinne z życiem kapłana - ryt welijski.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych
Odpowiedz

W Sarmacji niektórzy chcieli mieć żony "narracyjnie".

Odpowiedz

Ja miałem raz w życiu, ale ona była przedstawicielką jakiejś dziwnej denominacji łacinnickiej. Niestety moja baba uważa mikronacje za rozrywkę dla dziadów mimo, że raz ją zabrałem na realowe posiedzenie bialeńskiej junty i dobrze się bawiła.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik forum © MyBB 2002-2026 Polskie tłumaczenie © MyBB PL 2007-2026 Styl © iAndrew 2016-2026 Edit © Axwell 2017-2026