Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carlo Lorenzo de Medici y ZepZajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła
Odszedłem, bo miałem dość tego marazmu. Wpływ miało również odejście Tadeusza.
Odpowiedz

Czekam tylko na zgodę Ojca Św., bym był regentem i wszystkim się zajmę. To nie czas, tak jak kiedyś, by obrzucać się winą za obecną sytuację. Winien jestem ja, winien i Paolo, winien i Wilhelm i Albert, Tomasso, Maurycy... Winien i Fernando i inni. Dajmy spokój sobie i szukajmy środka...
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

A czy da się go znaleźć?
Odpowiedz

(06.12.2017, 13:38:41)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): A czy da się go znaleźć?

No jak się Brata czyta, to można dojść do wniosku, że najlepiej jest zebrać się na Piazza Navona i na raz wypić butelkę arszeniku. 

Z tego miejsca proszę Jego Świątobliwość, aby mianował Eminencję Carlo de Mediciego regentem i nadał mu uprawnienia do zwołania Soboru.
(-)Tommaso Mancini 

Odpowiedz

(06.12.2017, 20:39:05)Tommaso Mancini napisał(a):
(06.12.2017, 13:38:41)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): A czy da się go znaleźć?

No jak się Brata czyta, to można dojść do wniosku, że najlepiej jest zebrać się na Piazza Navona i na raz wypić butelkę arszeniku. 

Z tego miejsca proszę Jego Świątobliwość, aby mianował Eminencję Carlo de Mediciego regentem i nadał mu uprawnienia do zwołania Soboru.

Trzeba czegoś naprawdę nowego. Może te elementy z E-Republik? Nazwijmy sobór Welijskim II. 

PS Skoro ja wróciłem z emerytury, to może winienem odzyskać wcześniejsze stanowiska?
Odpowiedz

Elementy - z E-republik. Jak ją zrobisz, młody Demiurgu?
Nazwanie Soboru będzie należeć do prerogatyw Patriarchy.
Może i winieneś, ale nadać Ci je musi ponownie Patriarcha - jawnie zrezygnowałeś z nich, więc trwa wakat.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Nazwanie soboru to chyba najmniejszy problem w tej chwili... Sami nie wprowadzimy elementów z eR, była kiedyś słuszna idea, by dla wszystkich mikronacji była wspólna platforma, co niosłoby wiele korzyści, ale do tego potrzebne są niemałe pieniądze, informatycy i człowiek/ludzie którzy chcieliby stanąć na czele tego przedsięwzięcia. Cały plan też jest już rozpisany, ma kilkadziesiąt stron. Ale to nie temat na obecne czasy, najpierw wyprowadźmy Rotrię z kryzysu.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

(07.12.2017, 10:07:19)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Elementy - z E-republik. Jak ją zrobisz, młody Demiurgu?
Nazwanie Soboru będzie należeć do prerogatyw Patriarchy.
Może i winieneś, ale nadać Ci je musi ponownie Patriarcha - jawnie zrezygnowałeś z nich, więc trwa wakat.

Nie wiem, bo za bardzo nie wiem na czym polega E-Republik. To Wilhelm był zwolennikiem tego rozwiązania.
Odpowiedz

[Obrazek: head_msz.png]
Tym razem oficjalnie, jako wiceMSZ Królestwa Dreamlandu, zapraszam do rozmów na temat współpracy z KD.

W naszym państwie każde wyznanie cieszy się tolerancją. Kiedyś odbyło się referendum konkordatowe i właściwie nie spotkało się z aprobatą, bo zostało uznane przez bardziej sceptyczną część społeczeństwa jako faworyzowanie wyznania Rotryjskiego, a nie pomysł sam w sobie. W razie ewentualnego zainteresowania charakter byłby do negocjacji. Od działania jako organizacja w całym Królestwie Dreamlandu bądź bardziej konserwatywnej Unii; przez częściową suwerenność; po całkowitą na zasadach podobnych do Królestwa Elderlandu. Możliwe, że mielibyście Panowie okazję do zaangażowania we własną wiarę nowych obywateli, a i specyficznego klimatu KD nie należy spisywać na straty, bowiem np. we wspomnianej Unii zwolenników tak nielubianego tutaj luzu moralnego właściwie nie ma.

Zapraszam wielebnych do rozmów
Pozdrawiam,
[Obrazek: 2usMx.png]
Jego Książęca Wysokość
Fryderyk Karol Albert Orański-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau, Antwerpii i Mediolanu, hrabia Kontich
MSZ Królestwa Dreamlandu
Odpowiedz

Może to nienajgorszy pomysł.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik forum © MyBB 2002-2026 Polskie tłumaczenie © MyBB PL 2007-2026 Styl © iAndrew 2016-2026 Edit © Axwell 2017-2026