Autor W�tek: Nowy Prymas  (Przeczytany 322 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Cesare Francesco de Medici

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 35
Nowy Prymas
« dnia: Pi�tek, 30 Maj 2014, 13:25:54 »
Wasze Królewskie Mości,
Czcigodni Bracia i Siostry,

Zostałem powołany na nowego Biskupa Walencji, a tym samym Prymasa Skarlandu przez Regenta Lorenzo kardynała de Medici, który sprawuje władze w imieniu Ojca Innocentego IV. Będę sprawował tutaj posługę pasterską, a także zajmował się administrowaniem dobrami kościelnych w Królestwie. Cieszę się, że po pewnym okresie przerwy została mi przydzielona diecezja w kraju tak bliskim memu sercu. Wyrażam głębokie nadzieje na udaną współpracę.

Parze Królewskiej chciałbym przekazać dwa złote różańce jako symbol szacunku Kościoła dla władzy monarszej, a także zapowiedź udanej współpracy.

Cum debita reverentia,
card. Cesare Francesco de Medici

PS. Proszę administrację o zmianę nazwy mojego konta na Cesare Francesco de Medici, wpisanie do grupy Duchowieństwo, a także nadanie moderatora w działach Kościoła. Serdecznie dziękuję.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego
Infant Skarlandzki
Biskup Walencji
Książę Andory

Offline Markos apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 180
Odp: Nowy Prymas
« Odpowied� #1 dnia: Sobota, 31 Maj 2014, 00:06:29 »

¡Vuestra Eminencia!

W imieniu własnym i mojej małżonki, Jej Królewskiej Mości Eleonory Katarzyny Medici de Catalán, witam Waszą Eminencję w Królestwie Skarlandu.

Z radością witamy tu tak znamienitego duchownego, którego sława i osobiste przymioty umysłu i charakteru zapewniają nas o świetlanej przyszłości dla relacji skarlandzko-rotryjskich.

Za podarunek, oczywiście serdeczne ¡Dios se lo pague!

Wierzę, że Eminencji spodoba się pobyt w Walencji.

¡Jesús Cristo te bendice!

/-/ Marcos Pablo Víctorez de Zep
El Rey consorte de Scarlaña

/-/ Marcos Paulos Víctorez de Zep
Rey consorte de Scarlaña