0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.
Wasze Królewskie Mości, Wielmożni Książęta, Eminencjo, Wasze Ekscelencje, Dostojni Goście, Drodzy Mieszkańcy Królestwa Skarlandu.Dzień dzisiejszy jest dla nas szczególnie wyjątkowy ponieważ dokładnie rok temu Kortezy Generalne proklamowały nas Królową Skarlandu. Decyzja Kortez była momentem przełomowym ponieważ kończyła wyniszczający konflikt sukcesyjny czyniąc nas pierwszą panującą królową w Monarchii Katalońskiej oraz pierwszą monarchinią wywodzącą się z Dostojnego Rodu Medyceuszy.Za nami trzysta sześćdziesiąt pięć dni panowania, każdy z tych dni był inny i wyjątkowy. Choć nie każdy dzień owocował w sukcesy, możemy rzec, że Nasze panowanie przyczyniło się do ustabilizowania sytuacji politycznej Królestwa Skarlandu zarówno na płaszczyznach polityki wewnętrznej jaki zewnętrznej. Dlatego też, pragniemy podziękować wszystkim, którzy wspierali nasze panowanie i utwierdzali nas w przekonaniu, że decyzję prze nas podejmowane są słuszne i przyczyniają się do naprawy państwa. W szczególności podziękowania należą się naszemu królewskiemu małżonkowi Markosowi apo Zep za wsparcie oraz nieocenioną pomoc oraz Jego Królewskiej Wysokości Norbertowi za udoskonalanie struktur informatycznych Skarlandu oraz wszystkie dobre rady, których udzielił nam podczas naszego rocznego panowania. Rok od wstąpienia na tron przypieczętowaliśmy nasze przymierze z tradycją i w obliczu Boga za pośrednictwem Jego Eminencji Biskupa Walenckiego, zastałam namaszczona królową, dopełniając w ten sposób obowiązków wynikających z tradycji naszego rodu oraz oddając hołd naszemu świętej pamięci Ojcu Jego Świątobliwości Leonowi II. Na sam koniec pragniemy podziękować wszystkim przybyłem, którzy są obecnością uświetnili dzisiejszą ceremonię koronacyjną./-/ Eleonora I, Reina de Scarlaña
Wasza Królewska Mość,Droga Siostro!składam Ci serdeczne gratulację i cieszę się, że to ja mogłem dokonać symbolicznego aktu koronacji. Jest to piękny dzień dla naszego Rodu, Medyceuszy oraz Kościoła Rotryjskiego. Przyjmij najszczersze gratulacje od swojego brata oraz ten skromy podarek - berło królewskie wykonane przez toskańskich złotników. Niech to insygnium służy Ci dobrze podczas Twych rządów w Królestwie.Z Apostolskim Pozdrowieniami,/-/ kardynał Cesare Francesco de MediciBiskup Walencji
Wasza Królewska Mość,Czcigodna jubilatko,Niezwykle cieszymy się mogąc uczestniczyć w tak wspaniałej uroczystości i w ten sposób dać wyraz pięknej przyjaźni pomiędzy Skarlandem i Niderlandami. Przyjaźni, tak starannie pielęgnowanej przez Waszą Królewską Mość.Pragniemy serdecznie pogratulować Waszej Wysokości pierwszego jubileuszu. Sami wiemy, jak trudne jest sprawne zarządzanie krajem i jak wielka jest odpowiedzialność za państwo, któremu się przewodzi. Są jednak momenty takie jak ten, gdy za trud pracy przychodzi chwila nagrody, kiedy liczni przyjaciele i zagraniczni goście dają wyrazy szacunku i uznania, kiedy obywatele oddają hołd swojej monarchini, wówczas można mieć poczucie dobrze spełnionego obowiązku. Bezsprzecznie w dużej mierze dzięki osobie Waszej Królewskiej Mości udało się przywrócić w Skarlandzie pokój i praworządność oraz zbudować silną jego pozycję zagraniczną i uznanie w oczach partnerów i sojuszników. Jednym z takich państw są Niderlandy, które wielce sobie cenią przyjaźń Skarlandu, zwłaszcza w czasach, gdy osoby uznawane za przyjaciół okazują się nimi nie być. Tym bardziej więc musimy umacniać naszej relacje i sprawiać, by te więzi nie tylko trwały, lecz również stale się zacieśniały, tym samym pozytywnie oddziałując na życie naszych narodów.Z okazji Waszego święta, pragniemy życzyć Waszej Królewskiej Mości wszelkiej pomyślności, dalszego zapału, niestrudzonej woli, by kolejny rok i następne lata były jeszcze bardziej owocne i satysfakcjonujące. Jednocześnie w imieniu własnym i naszego narodu, chcielibyśmy odznaczyć Waszą Królewską Mość najwyższym niderlandzkim oznaczeniem, czyli Krzyżem Komandorskim Orderu Lwa Niderlandzkiego. Niech będzie to zwieńczenie naszej dotychczasowej współpracy i zapowiedź przyszłych wspólnych inicjatyw i działań.Je Maintiendrai!
Wasza Królewska Mość, Czcigodni Goście!W tym dzisiejszym, pięknym dniu, stałem się członkiem jednego z najznamienitszych rodów Pollinu. Ród Medyceuszy dał nam dziewięciu Ojców Świętych, którzy panowali w mojej rodzinnej Rotrii. Dał nam również Królową Skarlandu - pięknego kraju - dziś koronowaną w rocznicę swego panowania, a od dziś również i moją matkę! Jest dla mnie ogromnym zaszczytem, że mogłem stać się krewnym tak wielu znamienitych person Mikroświata - Jej Królewskiej Mości Eleonory czy Jego Eminencji Cesarego. Również, ogromnym zaszczytem jest fakt, że będę wnukiem, jednego z najwspanialszych mikronautów - Lorenza Pietra de Mediciego, którego imię na jego cześć będę nosił. Wasza Królewska Mość, Czcigodna Matko!Przyjmij proszę, replikę obrazu "Zdjęcie z krzyża", pędzla Louis'a de Morales'a, Niech ten obraz będzie stanowił miłą pamiątkę dzisiejszej koronacji.