Autor W�tek: Il Rinnovamento della Rotria - Odnowa Rotrii!  (Przeczytany 838 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Tomasz Mancini

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 74
    • Status GG
Il Rinnovamento della Rotria - Odnowa Rotrii!
« dnia: Czwartek, 4 Wrz 2014, 02:26:35 »
Szczęść Boże!

Nazywam się Tommaso Domenico Mancini i przybywam z Rotrii. Przychodzę do Was, Bracia i Siostry z pewnym przekazem - reformy Kościoła. Wspólnota nasza bowiem zatraciła swoją tożsamość, a także przestała zabiegać o dobro podstawowej swojej jednostki - tj. Kościoła Lokalnego. Za swoje poglądy zostałem suspendowany przez Piusa IV. Uważam jednak, iż potrzeba reformy jest zbyt wielka, by zatrzymać ją dla Rotrii albo wyciszyć, jakby to chciał Patriarcha.
Zapraszam więc wszystkich chętnych do czytania mojego bloga "Il Rinnovamente della Rotria"
http://ilrinnovamentodellarotria.wordpress.com/

Zapraszam także do zapoznania się z "Tezami", za które zakneblowano mi usta.
http://ilrinnovamentodellarotria.wordpress.com/2014/09/02/tezy/

Dziękuję za uwagę i niech Bóg Was błogosławi
(-) bp Tommaso Domenico Mancini
(-) Tomasz kawaler Mancini
Ambasador Księstwa Sarmacji przy JKM Carlosie III

Offline Tomasz Mancini

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
Odp: Il Rinnovamento della Rotria - Odnowa Rotrii!
« Odpowied� #1 dnia: Czwartek, 4 Wrz 2014, 02:37:45 »
W perspektywie ostatniego listu JKM Markosa (http://www.rotria.boo.pl/forum/index.php?topic=3957.msg29655;topicseen#msg29655) warto przeczytać mój najnowszy artykuł "Ojczym Królów i Książąt", do czego bardzo zachęcam ;).

http://ilrinnovamentodellarotria.wordpress.com/2014/09/03/ojczym-krolow-i-ksiazat/

Offline Doña Leonor Catalina de Médici

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 540
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: Czwartek, 4 Wrz 2014, 12:42:23 »
Wielce niepokojącym jest stan Kościoła Rotrysjkiego, który trzęsie się w posadach. Jako monarchini wywodząca się z chrześcijańskiego rodu Medyceuszy jestem bardzo zaniepokojona sytuacją panującą w Państwie Kościelnym Rotria. Dotychczas nie mówiono w sposób tak bezpośredni o problemach, które rozkładają cały Kościół Powszechny w v-świecie. Sądzimy, że przyszedł czas, w który rotryjscy duchowni powinni ponownie zweryfikować zasady funkcjonowania kościoła, który w obecnym czasie przestał być wspólnotą wiernych, a jedynie aparatem, którego celem jest zdobywanie wpływów oraz wzmacnianie własnej pozycji. Już od dawna zauważyłam, że hierarchowie, rotryjscy zaniedbali opiekę nad kościołami lokalnymi i z wielką łaską zjawią się w powierzonych im parafiach, by wywiązać się z kanonicznych obowiązków, jakie przypisuje im tytuł zwierzchnika i zarządcy diecezji.
Doña Leonor Catalina de Médici - Catalán

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #3 dnia: Czwartek, 4 Wrz 2014, 13:24:51 »
Rażące zaniedbania ze strony Rotryjskich duchownych powinny przynieść przykre konsekwencje aby na przyszłość rotryjczycy się opamiętali bo obecnie wygląda to na przejęcie nawyków od swego realnego odpowiednika. Duchowni liczą tytuły i majątki - szkoda, że na tace nie zbierają bo Skarland by na podatkach całkiem nieźle wyszedł.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Cesare Francesco de Medici

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 35
« Odpowied� #4 dnia: Czwartek, 4 Wrz 2014, 15:47:32 »
Hipokryzja bp Manciniego nie zna granic. Sam był wysyłany do diecezji w Monarchii Austro-Węgierskiej, Trizondalu oraz Surmenii i nawet się tam nie pojawił, a teraz najwięcej mówi o aktywności w diecezjach.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego
Infant Skarlandzki
Biskup Walencji
Książę Andory

Offline Tomasz Mancini

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowied� #5 dnia: Czwartek, 4 Wrz 2014, 16:31:48 »
Zapraszam do lektury artykułu dotyczącego soboru, który ma zostać niebawem zwołany
http://ilrinnovamentodellarotria.wordpress.com/2014/09/04/sobor/

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #6 dnia: Czwartek, 4 Wrz 2014, 16:36:12 »
Hipokryzja bp Manciniego nie zna granic. Sam był wysyłany do diecezji w Monarchii Austro-Węgierskiej, Trizondalu oraz Surmenii i nawet się tam nie pojawił, a teraz najwięcej mówi o aktywności w diecezjach.
Kościół rotryjski ma problemy, od wtopy dyplomatycznej w Skarlandzie, po brak jakiej kolwiek jego aktywności w tymże kraju. Pan Mancini i jego wywody może są nie na miejscu skoro sam robił to o co teraz oskarża innych ale cóż trafił w samo sedno.

(-) Norbert I de Catalán

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #7 dnia: Czwartek, 4 Wrz 2014, 19:02:07 »
Primo. Wtopa dyplomatyczna... cieszę się z okazanej wdzięczności za organizację koronacji od A do Z. Kościół wyręczył z własnej i dobrej woli MSZ Skarlandu. Ponadto wysyłałem zaproszenia według listy otrzymanej na PW przez króla-małżonka Marcosa apo Zepa. Wyraźnie było napisane, że adresatem zaproszenia dla Królestwa Surmenii jest jego osoba, gdzie pełni urząd Regenta i przysługuje mu tytuł Jego Królewska Wysokość (taka tytulatura stosowana jest nawet w tamtejszych aktach prawnych: http://www.surmenia.org/articles.php?article_id=987 ).

Secundo. Kościół składa się z ludzi, którzy mają mniej lub więcej czasu. Jak mówiłem w wakacje nie każdy spędza każdą wolną chwilę przed komputerem. Chcąc wynagrodzić moją nieaktywność zorganizowałem obchody I rocznicy panowania Jej Królewskiej Mości oraz powoli (wraz z pomocą bp Juana Lorenzo de León) zapełniam księstwo Andory.

Wracając do biskupa Manciniego... kiedy piastował godność patriarszą nie zrobił nic, by zrealizować któreś z postanowień zawartych w tezach. Przykro mi to stwierdzić, ale po śmierci Ojca Leona II odezwała się w nim ambicja i chęć ugrania czegoś dla siebie, stąd ten cyrk. Za wciąganie w to Skarlandu najserdeczniej przepraszam, ale niestety nie mam wpływu na wojaże suspendowanego biskupa.
Infant Skarlandzki
Biskup Walencji
Książę Andory

Offline Tomasz Mancini

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #9 dnia: Pi�tek, 5 Wrz 2014, 16:48:32 »
Primo. Wtopa dyplomatyczna... cieszę się z okazanej wdzięczności za organizację koronacji od A do Z. Kościół wyręczył z własnej i dobrej woli MSZ Skarlandu. Ponadto wysyłałem zaproszenia według listy otrzymanej na PW przez króla-małżonka Marcosa apo Zepa. Wyraźnie było napisane, że adresatem zaproszenia dla Królestwa Surmenii jest jego osoba, gdzie pełni urząd Regenta i przysługuje mu tytuł Jego Królewska Wysokość (taka tytulatura stosowana jest nawet w tamtejszych aktach prawnych: http://www.surmenia.org/articles.php?article_id=987 ).

Jako Prymas Skarlandu powinien Ekscelencja wiedzieć, że Jego Królewska Mość Marcos nosi tytuł Króla Skarlandu. Jeżeli Ekscelencja się nie orientuje w realiach panujących w Skarlandzie radzę nadrobić zaległości.

Zostałem ekskomunikowany...

Rotria coś ostatnio rozdaje ekskomunikę jak ulotki XD
Ale jeżeli Ekscelencja chce to może działać na terenie Skarlandu w granicach obowiązującego prawa :D

(-) Norbert I de Catalán

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #10 dnia: Pi�tek, 5 Wrz 2014, 18:47:03 »
Oczywiście, jest mi to widome i gwarantuję, że nie posiadam żadnych zaległości. Proszę zauważyć, że w pierwszej kwestii ceremonii koronacyjnej występuje takowy tytuł ("Na czele pochodu maszerują żołnierze, za nimi idą wysocy urzędnicy i dostojnicy razem z Prymasem, na końcu można dostrzec Jej Majestat Eleonorę I, której towarzyszy małżonek Jego Królewska Mość Marcos apo Zep", " Procesja wchodzi do katedry, a Ich Królewskie Mości wysiadają z karocy"). Niezaprzeczany jest fakt posiadania godności królewskiej przez Jego Królewską Mość Marcosa apo Zep, jednakże zaproszenie kierowane było do przedstawiciela Królestwa Surmeńskiego, gdzie Regentowi/Wicekrólowi przysługuje tytuł Jego Królewska Wysokość - taka tytulatura pojawia się w oficjalnych aktach prawnych wydawanych przez tamtejszego Króla. Od MSZ Skarlandu otrzymałem wytyczne do kogo należy wysłać zaproszenie kierowane do Surmenii i zastosowałem tamtejszą tytulaturę, która przypisana jest do piastowanej tam godności. Nadinterpretacje pewnych faktów nie są wskazane, gdyż nie mają z rzeczywistością wiele wspólnego.
Infant Skarlandzki
Biskup Walencji
Książę Andory

Offline Tomasz Mancini

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowied� #11 dnia: Pi�tek, 5 Wrz 2014, 22:56:01 »
Hipokryzja patriarchy sięgnęła zenitu

--------------------------------------------------------------------------
GUARDIA CIVIL

Link usunięto z uwagi na upublicznienie danych osobowych użytkowników.

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #12 dnia: Sobota, 6 Wrz 2014, 10:41:37 »
W tym artykule upublicznił Pan adres IP, może to być naruszenie Ustawy o Ochronie Danych Osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926).
W przypadku podania adresu IP wypadało by go najlepiej zamazać w całości. Liczę na poprawę tego stanu rzeczy w przeciwnym razie link zostanie usunięty.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Doña Leonor Catalina de Médici

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 540
    • Status GG
« Odpowied� #13 dnia: Sobota, 6 Wrz 2014, 12:05:03 »
Faktem jest, że podobieństwo IP Jego Świątobliwości oraz Monsignore  Ksawerego van Berden o niczym jeszcze nie świadczy i nie jest dowodem na posiadanie dwóch postaci. Już niejednokrotnie byliśmy świadkami tego typu oszczerstw. Dlatego ciężko było mi zrozumieć ekskomunikę Ojca Giordano Alberto Belmonte, który został o to samo oskarżony. Radzę sięgnąć po rozsądek i zakończyć tą farsę, bo ta wojna podjazdowa może trwać jeszcze długo. Czyżby władze Stolicy Apostolskiej i Reformatorzy rozpoczęli wojnę na obrzucaniem się błotem?
Doña Leonor Catalina de Médici - Catalán

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #14 dnia: Sobota, 6 Wrz 2014, 12:09:48 »
Jestem ciekawy jak możliwe było zrobienie rzeczonych screenów, skoro Mancini nie posiada uprawień administratorskich na forum Rotrii...

Niestety, ale przenoszenie tej farsy na cały Mikroświat to po prostu żenada.
Infant Skarlandzki
Biskup Walencji
Książę Andory