Dzięki mojej własnej determinacji oraz pomocy Pana de Brolle udało mi się reaktywować mój dawny klub - Sporting Tossa de Mar. Od razu został on dołączony do Ligi Królewskiej, a konkretniej do Dywizji Srebrnej B. W tej grupie rywalizuje 9 drużyn, obok Sportingu są to - Arona Shin Splints, FK Nordheim, KSK Sivligsborg, MKS Novigrad, Pogoń Lwów, SKP Rothen Gedania, Wolves 10 Nordheim oraz nasz najbliższy rywal, czyli Mloty z Anheim.
Krótka notka administratora ligi:Nowy sezon
Ruszamy w najblizsza niedziele. Niewielki poślizg wynika z faktu rozbudowy ligi o kilka nowych zespolów. Obecnie jest ich juz dwadzieścia siedem. Do ostatniej chwili brakowało jednego klubu do uzyskania symetrycznego kompletu w kazdej dywizji. W efekcie otrzymujemy trzy grupy z dziewięcioma klubami, reguły rywalizacji pozostaja te same.
Serdecznie witam w naszym gronie nowych trenerów z Dreamlandu, Sarmacji, Republiki Palmowej i Królestwa Skarlandu - ten ostatni zespól, który dolaczyl do nas w ostatniej chwili, poprowadzi JKW Andreas I. W tej chwili w Dywizji Zlotej mamy dominacje klubów z Dreamlandu (6) oraz po jednym z Elderlandu, Neopolis i Nordii. W Dywizji Srebrnej zas o awans bic sie beda kluby z Sarmacji, Austro-Wegrzech, Eskwilinii, Republiki Palmowej, Skarlandu, Rzeczpospolitej Obojga Narodów, Nordii oraz Dreamlandu.
Jest zatem czas na rozegranie ostatniego spotkania towarzyskiego i dokonanie ewentualnych wzmocnien. Mam nadzieje, ze bedzie to emocjonujacy sezon.
Natomiast czas na odświeżenie podstawowych informacji o klubie:
Pełna nazwa: Sporting Tossa de Mar Club de FútbolPrzydomek: Los MilitarStroje: czarno-zielone (dom) lub biało-czarno-zielone (wyjazd)
Funclub: Ejército Adres: Carrer Sant Ramon PenyafortData założenia: 1 listopad 2010 r.Data reaktywacji: 29 lipca 2013r.Stadion:
Estadio AnoetaPojemność: 32 076 msc.
Otwarcie: 1993 r.
Wymiary boiska: 105x70