0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.
Ryga, 21 stycznia 2015 r.Prezydent Demokratycznej Republiki ŁotwyJej Arcychrześcijańska Mość Eleonora IKrólowa Imperium SkarlanduDiplomātiskā noteWasza Królewska Mość, Towarzyszko Królowo!10 stycznia Demokratyczna Republika Łotwy ogłosiła niepodległość na kontynencie Vaarlandzkim w miejscu dawnej Osterii. Dokonałem tego ja - niepodległościowy działacz dudaistyczny generalissimus Janus Dudajis. Dzisiaj ogłosiłem Konstytucję, w której oparłem ustrój na odmianie socjalizmu własnego pomysłu, zwanego dudaizmem. Demokratyczna Republika Łotwy dąży do światowego pokoju i dobrobytu poprzez realizację postulatów dudaistycznych. W moim kraju mieszka już czwórka obywateli i sławi ten raj na ziemi. Jesteście najpotężniejszą władczynią na tym kontynencie, dlatego zwracam się z prośbą do Was jako do pierwszego władcy o uznanie mojego kraju na Kontynencie Vaarlandzkim w miejscu dawnej Osterii.Uznanie mojego kraju przez Imperium Skarlandu pomoże budować dudaizm i sprawi radość moim obywatelom. Oto link do kraju:http://www.latvia.darmowefora.pl/index.phpLink do mapy Vaarlandu - Demokratyczna Republika Łotwy znajduje się w miejscu Osterii, a w miejscu Novii jest Ryga.http://gik.vot.pl/publikacje/vaarland2.pngZ braterskim pozdrowieniem i wyrazami szacunku!/-/ Generalissimus Janus Dudajis, Prezydent Demokratycznej Republiki Łotwy21. janvāris 2015
Wasza Ekscelencjo,w imieniu Jej Arcychrześcijańskiej Mości pragnę poinformować Waszą Ekscelencję, że na chwilą obecną nie jest możliwe nawiązanie oficjalnych stosunków dyplomatycznych. Rząd Imperium Skarlandzkie będzie obserwował aktywność i rozwój wewnętrzny Socjalistycznej Republiki Łotwy. Jeśli statystyki będą zadowalające, a Socjalistyczna Republika Łotwy przetrwa próbę czasu, dyplomacja Imperium Skarlandzkiego skontaktuje się z państwami sprzymierzonymi Vaarlandu w kwestii uznania państwowości SR Łotwy. Z wyrazami szacunku i estymy,/-/ Fernando Álvarez de CórdobaPierwszy Sekretarz Stanu Imperium Skarkandu
Ryga, 23 stycznia 2015 r.Prezydent Demokratycznej Republiki ŁotwyFernando Alvarez de CordobaI Sekretarz Stanu Imperium SkarlanduDiplomātiskā noteWasza Ekscelencjo!Dziękuję za Wasze słowa. Socjalistyczna Republika Łotwy nieustannie się rozwija i wkrótce pewnie osiągnie satysfakcjonującą Was stabilność i pozycję. Za jakiś czas znów przybędę z tą samą prośbą. A tymczasem życzę Wam pokoju, dobrych plonów, rozwoju armii i wszelkiej pomyślności. Z braterskim pozdrowieniem i wyrazami szacunku!/-/ Generalissimus Janus Dudajis, Prezydent Demokratycznej Republiki Łotwy
Ryga, 24 stycznia 2015 r.Prezydent Demokratycznej Republiki ŁotwyJej Arcychrześcijańska Mość Eleonora IKrólowa Imperium SkarlanduDiplomātiskā noteWasza Królewska Mość, Towarzyszko Królowo!24 stycznia 2015 r. mój kraj zmienił nazwę na Demokratyczna Republika Łotwy. Pomimo tej zmiany jesteśmy tym samym państwem.Z wyrazami szacunku!/-/ Generalissimus Janus Dudajis, Prezydent Demokratycznej Republiki Łotwy