Autor W�tek: Historia z Francją i Nawarrą  (Przeczytany 324 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Historia z Francją i Nawarrą
« dnia: Wtorek, 14 Kwi 2015, 21:07:15 »
Dzisiaj odwiedzając przelotnie Surmenię po dojrzeniu w sekcji "Ostatnie akty prawne" na szczęście unieważniony akt prawny o uznaniu JKM Eleonory za prawowita pretendentkę Francji i Nawarry postanowiłem przeszukać surmeńskie forum i wpisałem w wyszukiwarce słówko "skarland" i okazuje się, że Archont Królestwa Surmeńskiego wygłosił swą przemowę o uzurpatorach francuskich, określając Francję i Nawarrę mianem nielegalnej.

O ile brak wiedzy Panu Konstatinosowi Mikisigosowi w zakresie rozróżnienia vaarlandzkiej Francji od Francji i Nawarry można wybaczyć o tyle brak wiedzy dyskwalifikuje Pana Fernando Álvareza de Córdoba, który w imieniu Imperium Skarlandu oraz Państwa Kościelnego Rotria (w przypadku Rotrii się nie dziwię) wyraził pełne poparcie dla opinii Archonta, a do ostatniego Króla Francji vaarlandzkiej daleko wcale nie jest.

Nie wiem czy działanie Archonta było celowe ale na przyszłość prosił bym aby się ZWŁASZCZA Skarlandczycy nie znający tematu się dopytali co i jak aby potem uniknąć bezcelowych konfliktów.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli