0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.
Książęce Miasto Sewilla, XVI abril AD MMXVNaczelny Dowódca Wielkiej Armady,Jego Książęca Mość, Don Fernando d'Este y Córdoba Do Sekretarza Wojny, Jego Królewskiej Wysokości, Don Carlosa Lorenzo de Medici y Zep Wasza Królewska Wysokość,proszę przyjąć moją rezygnację z urzędu Naczelnego Dowódcy Wielkiej Armady. Jako osobę odpowiednią do przejęcia pełnionej przeze mnie funkcji pragnę polecić Waszej Wysokości , Don Felipe Miguela barona de Guzmána, który wyróżnia się wielką sumiennością w wykonywanej pracy i z sukcesem zastąpi moją osobę na stanowisku Naczelnego Dowódcy Wielkiej Armady./-/ Don Don Fernando d'Este y CórdobaNaczelny Dowódca Wielkiej Armady.
Królewskie Miasto Toledo, XVII abril AD MMXVSekretarz Wojny, Kapitan Generalny Armii Imperialnej,Jego Królewska Wysokość, Don Carlos Lorenzo de Medici y ZepDo Naczelnego Dowódcy Wielkiej Armady,Jego Książęcej Mości, Don Fernando d'Este y CórdobaWasza Książęca Mość,z ogromnym bólem serca przyjmuję wiadomość o rezygnacji Waszej Książęcej Mości z tak zaszczytnej funkcji. Wielka Armada, pod rządami Waszej Książęcej Mości ogromnie rozrosła się, Dwór Królewski miał okazję poznać wiele nowych terenów oraz mieszkańców Imperium. Znając zaangażowanie Waszej Książęcej Mości w sprawach polityki Imperium i Państwa Kościelnego odwołuję Waszą Książęcą Mość z urzędu Naczelnego Dowódcy Wielkiej Armady i za poleceniem Książęcej Mości na stanowisku to powołuję barona de Guzmana. W ramach wdzięczności, odznaczę także Waszą Książęcą Mość stopniem wojskowym admirała. Odpowiednie dokumenty pojawią się już wkrótce./-/ Jego Królewska Wysokość Carlos Lorenzo de Medici y Zep,Sekretarz Wojny, Kapitan Generalny Armii Imperialnej, etc., etc., etc.