Autor W�tek: Witam ponownie!  (Przeczytany 608 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Octavien I Catalan

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 108
Witam ponownie!
« dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 16:10:33 »
Witam ponownie,

Chciałbym napisać kilka słów na swój temat.

Mikronacje poznałem jakieś 2 lata temu zimą. Pierwszym państwem była Rotria gdzie zacząłem swoją przygodę mikronacyjną od studiów czy też różnych stanowisk, które pozwoliły mi przygotować się do pełnienia późniejszych funkcji. Potem przeniosłem się do Francji gdzie zostałem wybrany prezydentem. We Francji różnie się działo. Raz lepiej, raz gorzej. Ogólnie panujący kryzys zmusił mnie do działania i przyczyniłem się do zmiany ustroju Francji. Tam też zostałem pierwszym królem i na trwale związałem się z rodem Catalanów. Niestety życie realne ważniejsze ponad te mikronacyjne spowodowało, iż narósł kryzys w KF. Ustąpiłem z stanowiska dając sobie trochę wolnego. Teraz wracam nie wiem na ile.

Realnie kończę w tym roku licencjat z ratownictwa medycznego. Cel na najbliższe lata to medycyna ratunkowa i "czysta" medycyna.

Pozdrawiam,
Octavien I Catalan
Jego Królewska Mość Octavien I Catalán, z Łaski Bożej i przez Konstytucję, Król Senior Francji,  Książe Skarlandu, Real Ciudad, Juárez, Santiago, Książe Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
Re: Witam ponownie!
« Odpowied� #1 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 16:56:36 »
Witamy w domu. Medycyna ratunkowa? To interesujące. Ale czemu nie wybrał pan wcześniej "czystej" medycyny? Teraz będzie dwa razy więcej roboty na studiach.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #2 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 17:07:32 »
Było by za prosto. Moje zainteresowanie to właśnie medycyna ratunkowa i ratownictwo medyczne. "Czysta" medycyna da mi o wiele więcej możliwości. W temacie ratownictwa medycznego w Polsce jest wiele do zrobienia. Nadal znajdują się osoby pracujące w tym, którzy traktują pogotowie jako transport do szpitala. Jest to jednak ostateczność gdy wszystko co mogliśmy zrobić na miejscu zrobiliśmy.
Jego Królewska Mość Octavien I Catalán, z Łaski Bożej i przez Konstytucję, Król Senior Francji,  Książe Skarlandu, Real Ciudad, Juárez, Santiago, Książe Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #3 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 18:22:32 »
Z medycyny to najbardziej pociągała mnie psychiatria. O ratunkowej wiem tylko tyle, ile się na kursie na prawo jazdy dowiedziałam :P

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #4 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 20:21:22 »
Witam krewniaka :)

Życze miłego pobytu, pozdrawiam ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #5 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 20:53:20 »
Witam WKM!

Jeśli chodzi o kursy prawa jazdy. Tak naprawdę jest to nieefektywne. To namiastka pierwszej pomocy i na kursie na prawo jazdy o medycynie ratunkowej nie mówią. Nie jest to prosta dziedzina bo trzeba być dobrym z wszystkiego tzn. interny, chirurgii, neurologii itd.

Jeśli chodzi o psychiatrię to rozległa dziedzina. W ostatnim czasie miałem zaliczenie z psychiatrii i powiem, że wiele jednostek chorobowych mi się myli.

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #6 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 20:58:45 »
Z pewnością jest to praca bardzo wymagająca i odpowiedzialna. Niemniej psychiatra jest dla mnie pociągająca dlatego, że zawiera w sobie jakąś przewrotną tajemnicę. Opisuje to, co siedzi w umyśle człowieka za pomocą nieskomplikowanej matematyki.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #7 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 21:01:33 »
Warto jeszcze dodać, że jest to coraz bardziej oblegana specjalizacja przez pacjentów.

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #8 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 21:10:00 »
A tego to nie wiem. A propos, gdzie pan studiuje?

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #9 dnia: Poniedzia�ek, 23 Sty 2012, 22:18:51 »
Przyczyną wizyt jest szybkie tempo życia jak również zmieniająca się mentalność ludzi. Niekiedy nadal pokutuje teza, że do psychiatry chodzą czubki.
Nie chcę ujawniać dokładnej nazwy uczelni. Dodam jednak, że to państwowa uczelnia.

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #10 dnia: Wtorek, 24 Sty 2012, 00:47:12 »
Cóż, mój znajomy leczył się u psychiatry w związku z zaburzeniami snu. Psychiatra także może być pomocny przy terapii uzależnień ;)