Pozostawiając chwilowo temat samorządów Chciał bym abyśmy przy okazji czwartej już rocznicy powstania naszej wirtualnej ojczyzny porozmawiali o nas jako narodzie co prawda wirtualnym. Bo co to za Skarland gdzie jego mieszkańcy nie czują się Skarlandczykami. Oczywiście można jasno stwierdzić Jestem Skarlandczykiem ale to jednak nie to samo co to samo stwierdzenie na przykład "Jestem Trizondalczykiem" w ustach Trizondalczyka, który jakąś świadomość narodową posiada. Oczywiście narody wirtualne ni jak się mają do realnych ale jak już zauważyłem pojęcie narodu w Skarlandzie występuje jedynie w Ustawie Zasadniczej.
Przez te 4 lata przez Skarland przewinęło się wiele osób z różnych mikronacji i tak przez nasz kraj przewijały się osoby związane bardziej z Rotrią, Elderlandem, Nowalem, RON, Austro-Węgrami itd. z czego, że tak to ujmę rdzenni mieszkańcy Skarlandu próbowali się wybić przez co sytuacja w kraju była ciężka i budowa jakiej kolwiek świadomości narodowej była niemożliwa.
Próby stworzenia jakichkolwiek fundamentów pod budowę przyszłego narodu spełzły na niczym głównie ze względu na wielonarodowościowy charakter Skarlandu przy czym wybijały się również lokalne grupy etniczne zwłaszcza Akryci z regionu dzisiejszej Kordoby i Servalle, którzy non stop ogłaszali niepodległość swojego kraju skutecznie blokowały jakie kolwiek próby stworzenia narodu na samym początku istnienia Skarlandu.
Dziś natomiast Naród Skarlandzki to, że tak ujmę konstytucyjna fikcja.
Tak więc poznam Wasze zdanie na ten temat, a także chciał bym usłyszeć co sprawia, że czujecie się Skarlandczykami (jeżeli w ogóle się czujecie)?