Autor W�tek: Witam was!  (Przeczytany 325 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Francesco III

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 1
Witam was!
« dnia: Poniedzia�ek, 8 Cze 2015, 21:25:51 »
Witam!

Jestem Franciszek Burbon. syn Król Francji i Nawarry Ludwika I oraz władca Królestwa Obojga Sycylii. Przybywam żeby ratować wasz kraj od chaosu. Wasz kraj uważał nas za uzurpatorów, szaleńców itp. Ja w przeciwieństwie do mojego ojca jestem doświadczoną osobą. Zna smak upadku państwa, anarchii, czy też wygnania. Walczyłem na wielu frontach. Znam lud i wiem czego potrzebuje. Wiem co potrzebuje Skarland: stabibnych rządów, dobrego i miłującego władcę, ojca ludu. Jako władca Obojga Sycylii się sprawdziłem lud nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze doradzałem innym. Teraz inni mnie doradzają. Ja zawsze ich wysłuchuje. Tron skarlandzki jest pusty. Możecie mnie wybrać na nowego władcę, który to da co było wam dawane przez tyle czasu. Staniecie się znów liczącym państwiem. To wy będziecie dyktować w mikronacyjny świat.

Pozostawiam do waszego uznania

Z pozdrowieniem
JNM Franciszek III Burbon - Sycylijski
Król Obojga Sycylii

Offline Carlos Lorenzo de Medici y Zep

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 896
  • Król-Senior Imperium Skarlandu
    • Status GG
Odp: Witam was!
« Odpowied� #1 dnia: Poniedzia�ek, 8 Cze 2015, 21:36:59 »
Wasza Królewska Mość,

Witam serdecznie Waszą Królewską Mość na ziemiach Imperium Skarlandu. Z przykrością stwierdzę, że nie trzeba ratować nas od chaosu, bowiem Ojczyzna nasza coraz lepiej się miewa. Jak dobrze pamiętam mieliśmy kilka spięć z Królestwem Francji i Nawarry, ale aktualne stosunki są neutralne. Cieszę się, że utożsamia się Wasza Królewska Mość z ludnością Królestwa Obojga Sycylii, zna ich potrzeby etc. Niemniej wątpię, że zna Wasza Królewska Mość potrzeby obywateli Imperium Skarlandu - kraj ma aż dwóch miłujących władców - Matkę, Królową Eleonorę i Ojca, mnie, Karola II. Tron skarlandzki nie jest pusty - w prostej linii nowym Królem zostałem ja, włączony w poczet kolejnych władców, więc nie potrzebujemy kolejnych kandydatów na to miejsce. Chcę napomknąć, że Skarland jest nadal i będzie liczącym się w mikroświecie państwem.

Osobiście uznam tę deklarację za żart niskich lotów. Imperium jest monarchią konstytucyjną ale i dziedziczną, nie wolną sobie monarchią elekcyjną. Jeśli chce Wasza Królewska Mość kandydować na władcę obcego państwa to zapraszam do Rzeczypospolitej Obojga Narodów, gdzie aktualnie władzę sprawuje mój umiłowany Ojciec - Jego Królewska Mość Marek Paweł I. Tam może szlachta zdecyduje się obrać Waszą Królewską Mość na swego monarchę.

Z wyrazami estymy,
(-) Jego Arcychrześcijańska i Najwierniejsza Mość Karol II,
z Bożej łaski Król Skarlandu, książę Surmenii, etc., etc., etc.

Jego Wielkoksiążeca i Katolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Książę Toskanii, Książę Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i Móstoles,
Król-Męczennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Odp: Witam was!
« Odpowied� #2 dnia: Poniedzia�ek, 8 Cze 2015, 22:10:25 »
Tron skarlandzki jest pusty. Możecie mnie wybrać na nowego władcę, który to da co było wam dawane przez tyle czasu. Staniecie się znów liczącym państwiem. To wy będziecie dyktować w mikronacyjny świat.

To miał być żart? Niezbyt udany.
Tron Imperium nie jest pusty!

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli