Autor W�tek: Mój list do Wszystkich Skarlandczyków  (Przeczytany 201 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Catalina d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 170
    • Status GG
Mój list do Wszystkich Skarlandczyków
« dnia: Pi�tek, 17 Lip 2015, 00:58:30 »
Wasze Arcychrześcijańskie Mości,
Wasze Królewskie Mości,
Wasze Wykokoście,
Wasze Książęce  Mości,
Wasze Eminencje,
Wasze Ekscelencje,

Przepraszam, że piszę to publicznie, ale jestem do tego zmuszona. Wydaje mi się, że nie darzycie mnie wszyscy zaufaniem takim na jaki zasługuję. Nawet sądzę, że mój małżonek również ma do mnie ograniczone zaufanie. Przyznam, że tego nie rozumiem. Jest dla mnie jasne, że jestem córką Konstaninosa i siostrąNikolaosa Mikisigosów, którzy naprzykrzyli Waszym Krewnym i Przyjaciołom panującym w Królestwie Surmeńskim życia. Niestety, rodziny się nie wybiera. Powinien każdy z Was wiedzieć, że sercem jestem ze Skarlandem i pragnę, jak najlepiej dla tego państwa, w którym przyznam, że znalazłam się z przypadku. Moją rodzinną Ojczyzną była i pozostanie Surmenia, lecz w Skarlandzie mieszkam już dłuższy czas i mi jest dobrze tutaj, założyłam rodzinę i zyskałam zaszczytne godności oraz jestem współwłaścicielką rodzinnych włości. Jest dla mnie zrozumiałem, że małżeństwo, które zawarłam z moim ukochanym małżonkiem było niejako kontraktem politycznym między moim ojcem, a pewnymi osobami. Poznałam i poślubiłam Księcia Sewilli, mam lepsze kontakty z nim i pragnę do końca mego wirtualnego życia pozostać z nim. Chcę swoje życie poświęcić Skarlandczykom i współodpowiadać za to państwo, którego wielu mieszkańców poznałam i czuję się wśród nich dobrze, doświadczyłam życzliwości od nich. Niestety czuję pewien niedosyt zaufania do mnie i pewne elementy nieufności. Dzielę się z Wami publicznie tym przemyśleniem, bo widzę, że jest Was więcej. Niczego nie żądam, a jeżeli Wam zawadzam to powiedzcie, odejdę..

Catalina
Duquesa de Sevillano y Módena,
Condesa de Córdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Offline Oliver de Funès

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 118
  • Warownym grodem jest nasz Bóg, orężem nam !
    • Status GG
Odp: Mój list do Wszystkich Skarlandczyków
« Odpowied� #1 dnia: Pi�tek, 17 Lip 2015, 09:25:24 »
Wasza Ekscelencjo,
   Sam za siebie mogę powiedzieć, że nie mam kompletnie żadnych uprzedzeń do Pani, absolutnie żadnych.
Chciałbym również podkreślić, że przecież nie odpowiadamy za czyny naszych przodków.
Nie są one naszą winą. Jeżeli kiedyś spowodowałem jakimkolwiek czynem, że WE poczuła się urażona to przepraszam.
(-) bp Oliver de Funès
- Biskup naczelny Kościoła Ewangelicznego
- Generalny kontroler finansów Imperium Skarlandu

Offline Doña Leonor Catalina de Médici

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 540
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: Pi�tek, 17 Lip 2015, 13:04:35 »
Wasza Książęca Mość,

Ręczymy, że macie nasze pełne zaufanie. Proszę nie baczyć na historie własnej rodziny. W każdej rodzinie możemy spotkać postacie szlachetne ale również niegodne i nikczemne. Pamiętajcie, że możecie liczyć na naszą protekcję.
Doña Leonor Catalina de Médici - Catalán

Offline Catalina d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 170
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: Pi�tek, 17 Lip 2015, 17:09:24 »
Cieszę się, że jednak myślicie inaczej. Wolę sprawę publicznie wyjaśnić, gdyż chcę w pełnym zaufaniu wraz z Wami pracować :)
Duquesa de Sevillano y Módena,
Condesa de Córdoba, Cavriago y Reggio Emilia