Autor W�tek: Apel Dziedzicznej Księżniczki Sewilli i Modeny  (Przeczytany 319 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Maria Dolores d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 105
Apel Dziedzicznej Księżniczki Sewilli i Modeny
« dnia: Sobota, 18 Lip 2015, 20:59:54 »
Los Ciudadanos del Imperio, Compatriotas!

Wiele słów złych padło na temat mego ojca Jego Książęcej Mości Księcia Sewilli i Modeny. To wspaniały człowiek, który wiele dobrego zrobił dla Imperium. Rozumiem Wasz ból, ale również to, że nie musicie okazywać wobec niego sympatii. Taka już ludzka natura, że jednych lubimy, a za drugimi nie przepadamy. Mamy wszyscy różne myśli i poglądy. Popatrzcie przyjaciele na Imperium Skarlandu, jak wspaniale przygarnął ludzi odmiennych kultur, języków i nacji. Wszyscy znaleźliśmy się w jednej wielkiej rodzinie dzięki wspólnej zgodzie różnych osobowości. Dom de Medici de Catalan wielce przysłużył się rozwojowi Skarlandu. Dzięki Jej Arcychrześcijańskiej Mości Królowej Leonor mamy stabilność i pokój, a Jego Arcychrześcijańska i Najwierniejsza Mość Król Carlos sprawił, że Imperium jest bogatszy o nowe terytoria, nacje i kultury. Udało się to wszystko, bo znalazł się wspólny język i zapewne, jak przy każdej nowej sprawie budowanej od podstaw musiały być złe chwile zmierzające do kryzysu, ale rozum i serce wygrały. Stworzono wspaniałe Imperium, którego ziemie są na różnych kontynentach, a potęga Skarlandu budzi zachwyt i zazdrość w państwach ościennych. Nie burzmy tego co już zostało stworzono. Miejsce w błogosławionym królestwie znaleźć mogą wszyscy, nie tylko Skarlandczycy wyznania rotriokatolickiego. To co jest publikowane w Kortezach i podsuwane przez Was to są propozycje, które do tej pory nie wcielono w życie. Nie ma o co się spierać. Moja matka Jej Książęca Mość Księżna Sewilli i Modeny zaproponowała w Nowym Skarlandzie dla wszystkich Okrągły Stół. Skorzystajcie z niego, gdyż On połączy Was, a nie podzieli. Do końca wakacji daleko. Głęboko wierzę, że podołacie wezwaniu i wypracujecie projekt nowej konstytucji. Jestem rad udzielić Wam. W pomysłach naszych Błogosławionych Władców jest dużo dobrego, ale są luki. To samo Szanownych Panów ze Wschodniej Republiki Estelli, a także protestantów się tyczy. Razem zbudujemy wszyscy jeden Skarland i posuniemy nasz okręt do przodu. Dacie radę, lecz upór i złość porzućcie.

Regentka Księstw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa Córdoby,
Hrabina Cavriago

Offline Catalina d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 170
    • Status GG
Odp: Apel Dziedzicznej Księżniczki Sewilli i Modeny
« Odpowied� #1 dnia: Sobota, 18 Lip 2015, 21:01:24 »
Córko, poruszona jestem Twoim oddaniem w sprawy Imperium. Popieram ten apel, który jest ponagleniem mojej prośby.
Duquesa de Sevillano y Módena,
Condesa de Córdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Offline Arthur McKinley

• Heretyk
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 666
  • Dies Irae, Dies Illa
« Odpowied� #2 dnia: Sobota, 18 Lip 2015, 21:13:49 »
W mojej osobie nie znajdziecie wroga, jeno przyjaciela niosącego Chrystusowy pokój, który niech zapanuje w Imperium w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego. Amen.
Arthur McKinley
Heretyk, uznany za winnego podburzaniu ludu, obrazy Majestatu Króla i Boga, rozbijania jedności Imperium i Obywateli
Spalony na stosie w porcie Santa Maria 28 lipca AD 2015

Offline Don Alberto de Orange-Nassau

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 248
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: Sobota, 18 Lip 2015, 21:42:28 »
Pragnę jedynie zapewnić, iż wspaniały książęcy Ród d'Este y Córdoba cieszy się zawsze moją serdeczną przyjaźnią i wsparciem. Jej Książęca Mość Catalina wyszła z cenną inicjatywą, za co z serca dziękuję. Zaś o zasługach Don Ferdinando, nie trzeba nawet wspominać. Dziękuję Waszym Książęcym Mościom za troskę o Imperium.
Albert W. van Oranje-Nassau
książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Mediolanu, hrabia Cremony, Pawii i Mantui, Książę Orański

Offline Oliver de Funès

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 118
  • Warownym grodem jest nasz Bóg, orężem nam !
    • Status GG
« Odpowied� #4 dnia: Sobota, 18 Lip 2015, 22:03:21 »
W sercach każdego z nas jest Skarland i jego dobro, pragniemy czynić na jego rzecz i wspólnie go budować w poszanowaniu praw wszystkich.
Dziękuję za apel.
(-) bp Oliver de Funès
- Biskup naczelny Kościoła Ewangelicznego
- Generalny kontroler finansów Imperium Skarlandu